Hoe kan het dat na alle misstanden die we al voorbij hebben zien komen in de bankwereld er nu weer een naar voorval is ontdekt bij ABN AMRO ?

Head Investor Relations van ABN AMRO blijkt getrouwd te zijn met de voormalig CFO van La Perla, degene die de bewuste jaarrekeningen van La Perla tekende in 2006 en 2007 (conform de beschikbare internetbronnen en KvK data). Een medewerker die op een van de meest vertrouwelijke posities van de bank werkt is de wettelijke echtgenote van de financiële man die jarenlang bij het bedrijf van Geert Duizendstraal de scepter heeft gezwaaid. De invallen van de FIOD bij La Perla deze week zijn kennelijk niet goed doorgedrongen tot de bestuurskamer van ABNAmro, ondanks de eerdere kredietverliezen die de bank op het dossier heeft gemaakt. Degene die de aandelen van ABN AMRO aan de man brengt zit thuis in een vastgoed zwendel die zijn weerga niet kent (als je het FD leest schrik je van de krankzinnig hoge bedragen).

Hoe gaat de internationale analyst community hierop reageren als de bank niet tijdig de benodigde maatregelen treft ? Vlak voor je eigen beursgang wil je dit niet. Belangenverstrengeling ? Niet te zeggen edoch dit willen de klanten van de bank niet noch de overige stakeholders.