Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Google Glass & Ordina: nieuwe revolutionaire toepassing

39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
De laatste tijd verschijnen er veel publicaties/berichten op internet omtrent het Google product: ‘Google Glass’. Dit nieuwe product is per heden nog niet op de markt maar ontwikkeling gaat snel.
Deze bril is er niet om het zicht te verbeteren, nee deze bril is SMART. Bedoeling van dit product is het gebruik van e-mail, agenda, notities, taken, social media en andere mobiele applicaties die waarde hebben voor de gebruiker. Menig zal denken dat het een gadget is, die alleen te gebruiken is voor persoonlijke doeleinden echter heeft de Google Glass vooral zakelijk een meerwaarde omdat het apparaat/device instructies toont en opslaat, teksten vertaalt en uitleg geeft over voorwerpen enz.

Binnen dit topic allereerst algemene info over de Google Glass en hoe Ordina omgaat met deze toepassing en SMART Technologies in het algemeen. In de afgelopen weken zijn er diverse kennissessies georganiseerd met sprekers, een Google Glass contest en vinden er roadshows plaats. Ordina is met klanten in overleg over wat hoe de Google Glass gebruikt kan worden binnen hun organisatie. De komende jaren kan dit veel nieuwe omzet gaan genereren als ontwikkeling doorzet.

Doel is om met dit topic nieuwsberichten met betrekking tot dit revolutionaire apparaat en andere SMART-toepassingen te delen omdat op korte termijn deze innovaties gaan zorgen voor grote veranderingen. Waarop ik dit baseer is onder andere gebaseerd op onderstaande uitlatingen van Tjeerd Jan van der Molen: Software Engineer van Ordina en Google Glass Explorer (1 van de 35 Glass Exploreres die in Nederland actief zijn, net als Brechtje de Leij van Nu.nl tevens gastspreker van Ordina tijdens Nationale Carrierebeurs), en blog onder van Richard van Tilborg (BU-manager Ordina SMART technologies).

Tjeerd Jan van der Molen
‘Ik vermoed dat de integratie van wearables net zo snel, al dan niet sneller, zal gaan dan de integratie van de smartphone destijds. Niet alle wearables zijn zo "in your face" als Google Glass. Zeker wat betreft de smart watches zie je dat de consumentenmarkt er steeds rijper voor wordt. Deze wordt steeds minder als een early adopter gadget gezien. Zeker nu grote tech-giganten zoals Samnsung en Apple zich bij de strijd voegen’.


Richard van Tilborg
, 12 februari 2014

Google Glass nu in uw organisatie?
Google Glass zal een grote verandering brengen in ons dagelijks werk en leven. Talloze toepassingen op het gebied van onder meer efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn te bedenken. Maar hoe profiteren we nu van de voordelen van dit wearable device?

Wat is Google Glass eigenlijk?

Eerst even een stapje terug voor degenen die nog niet precies weten wat Google Glass is. Kort gezegd is het een bril met een klein schermpje in je rechterooghoek, waarop je informatie krijgt te zien. Daarnaast kun je via de bril geluid horen. De bril is te besturen door spraak, door het aanrakingen of door hoofdbewegingen. De bril kan echt gebruik maken van de context waarin de gebruiker is en geeft informatie persoonlijk relevant op maat . Er is nog veel meer over te vertellen hoe hij werkt en wat hij allemaal precies kan, maar voorbeelden spreken het meest tot de verbeelding. Zoals de brandweerman die door Google Glass precies weet hoe hij een gecrashte auto moet knippen of hoe hij in een onbekend gebouw de weg kan zoeken, doordat hij een plattegrond van een brandend gebouw in zijn ooghoek ziet. De arts die bij het opereren de hartslag en andere cruciale gegevens van de patiënt kan oproepen. Of modieuze vrouwen die bij het zien van een kledingstuk meteen kunnen vragen wat de prijs is, waar het te koop is en ook nog de routebeschrijving krijgt naar de dichtstbijzijnde winkel.

Ideeën, leermomenten en ervaringen
Bovenstaande voorbeelden inspireren en zijn er diverse toepassingen te bedenken die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. We staan echter aan het begin en er zullen zeker aspecten misgaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de juridische aspecten? Hoe zal de gebruikersadoptie zijn? Om de nieuwe wereld sneller vorm te geven, hebben we als Ordina een platform opgezet op LinkedIn, waarin we gezamenlijk ervaringen, ideeën en leermomenten van Google Glass in de praktijk kunnen delen. Tevens zullen vanuit dit platform diverse informatieve sessies worden georganiseerd met een thema rondom Google Glass; zoals privacy, organisatieadoptie, security etc. De eerste met thema inspiratie is gepland op 12 maart.

Nog niet te koop
Helaas is de Google Glass nog niet voor iedereen te koop. Hij is momenteel alleen beschikbaar voor een selecte groep. Personen die zijn uitgenodigd, kunnen een Google Glass bestellen. Deze mensen worden Google Explorers genoemd. Binnen Ordina hebben we een van de weinige Google Explorers binnen Nederland die mooie applicaties aan het ontwikkelen is voor onze klanten en herhaalbare bouwblokken creëert.

Nu in uw organisatie
Omdat we toch graag onze klanten willen helpen, hebben we gezocht naar een oplossing, zodat u nu al kunt profiteren van de voordelen van Google Glass. We hebben deze ook gevonden. De oplossing hebben we geïntegreerd in onze ‘Google Glass 2 Business’-aanpak, waarbij we een organisatie meenemen van inspiratie tot realisatie. We doorlopen verschillende fases van inspiratie, haalbaarheid, prototyping, proof of concept tot en met de implementatie. Waarbij als resultaat de professionals in het werkveld gebruikmaken van de multifunctionele brillen.
[verwijderd]
0
Nog een aantal mooie zinsnedes vanuit het Ordina-kamp aangevuld met de events en kennissessies van de laatste tijd.

'De vraag is niet of Google Glass de toekomst is, maar hoe je kunt voorsorteren op dat scenario'.
'Techinisch kan magisch zijn. Timing en ervaring zijn essentieel'

#ordina gaat smart technologies nu al gaan toepassen, niet over 10 jaar #sasmart


Events Google Glass

17-04-2014 - Google Glass Development

Sinds de presentatie van de Google Glass is deze slimme bril regelmatig onderwerp van gesprek. Onze Glass Explorer krijgt vragen als Hoe ervaar je de bril als gebruiker? Hoe werkt hij eigenlijk? Wat kun je er mee? Waar is ie nou écht handig voor?

Maar als techneut wil jij natuurlijk vooral weten “hoe kan ik iets ontwikkelen voor de Google Glass” en “kan ik dat ook?”.
Wil je alles horen over de Mirror API en de Glass Development Kit** die horen bij de Google Glass?
Kom dan naar deze Innoveer Jij Mee-sessie.
Interactief, informatief en vooral: inspirerend. Tijdens deze sessie zal onze Glass Explorer je alles vertellen over het ontwikkelen voor de Google Glass.
Aan de hand van voorbeelden en programmacode zullen zowel de Mirror API als de GDK worden besproken. Zo krijg je een beeld hoe je het maximale uit de Google Glass kan halen en welke rol jij daar bij kan spelen.

Schrijf je in en ontdek de technische wereld van Google Glass!

**Glass Development Kit: zie ook een video van Timothy Jordan d.d. 19/11/2013. Hij is de Glass Developer Advocate van Google. Link developers.google.com/glass/

09-04-2014 - Glass Inspiration Roadshow

De Google Glass is een van de producten uit een bredere set van wearable producten waardoor technologie steeds dichter bij de mens komt. Ordina biedt een Glass Inspiration Roadshow om te inspireren en haar klanten te begeleiden naar toepasbare innovatieve toepassingen.

03-04-2014 - Kennissessie SMART Technologies

Slimme Spullen?! Sensoren en intelligentie zit ondertussen overal en bijna elk ‘ding’ is een ‘apparaat’ geworden. Als ICT'er is dat natuurlijk kicken: Google Glass, drones, polsbandjes en ga maar door… geweldig nieuwe kansen! En de mogelijkheden groeien razendsnel verder. Van detectie tot analyse en van interactie tot het nemen van beslissingen. De toepassingen die hierdoor ontstaan, zijn ongekend innovatief en veranderen de wereld in een rap tempo.
Ordina noemt dat SMART Technologies en maakt innovaties toepasbaar door slimme combinaties van technologieën. Wilt u daar meer over weten? Wij praten u onder meer graag bij over:
• Sensoring - kunstmatige zintuigen;
• Wearables - draagbare technologie;
• Robotica - programmeerbare machines;
• Augmented reality - werkelijkheid met digitale toevoegingen;
• Virtual reality - andere wereld dan waar u fysiek bent;
• Machine 2 machine - communicatie tussen voorwerpen.
En dat is nog maar het begin! Een idee is snel verzonnen, maar hoe maakt u het werkelijkheid en hoe integreert u het in uw ICT-landschap? En welke rol spelen beheer en governance?
Boeiende onderwerpen die we tijdens de kennissessie met elkaar zullen bespreken.
[verwijderd]
0
13-03-2014 - Ordina Glass Contest

Carintreggeland wint Ordina Glass Contest

Carintreggeland uit Hengelo heeft donderdagavond 13 maart 2014 de Google Glass Contest van ict-dienstverlener Ordina gewonnen. De zorginstelling diende een idee om met Google Glass medicatie van patiënten te ondersteunen. Carintreggeland wordt beloond met de realisatie van deze toepassing door Ordina ter waarde van tienduizend euro aan ontwikkelcapaciteit.

Het idee van Carintreggeland is om met Google Glass de medicatie te ondersteunen. Zorgverleners kunnen dan via de Glass de gegevens van de patiënt raadplegen, de toegediende medicijnen scannen en via Glass tevens registreren in de administratie, waarmee aan de wettelijke eisen is voldaan. De zorgverleners houden dan tijdens het werk de handen vrij. Het publiek, bestaande uit ongeveer 120 bezoekers, vond dit het beste idee omdat, zoals iemand het verwoordde, ‘je hier mensen écht mee helpt en wij allemaal willen dat onze ouders de juiste medicijnen krijgen toegediend’.

NOC*NSF
In totaal waren zeven deelnemers uitgenodigd voor de contest en mochten ze hun ideeën pitchen voor het publiek. Carintreggeland eindigde vlak voor het idee van NOC*NSF, in samenwerking met de Vrije Universiteit en de Koninklijke Nederlandsche Roeibond. De overkoepelende sportbond van Nederland wil de Google Glass graag inzetten om real time feedback te geven in topsport, door bijvoorbeeld roeiers real time terugkoppeling van hun prestaties te bezorgen en coaching te geven tijdens de training.

Het Dr. Leo Kannerhuis (partner Quli!)
wil de Google Glass graag inzetten om bepaalde gezichtskenmerken van mensen te versterken om patiënten met autisme te ondersteunen om zelf beter andere mensen te herkennen. De Hogeschool van Amsterdam wil de Google Glass graag inzetten voor informatie, instructie en opleidingsdoeleinden in de bouwsector. Denk hierbij onder andere aan het tonen van contextafhankelijke informatie als bouwtekeningen, instructies voor montage en het terugvinden van apparatuur.

Nederlandse Spoorwegen
Ook de Nederlandse Spoorwegen hadden een idee ingediend voor de Ordina Google Glass Contest. De NS wil de Glass graag in zetten voor machinisten om energiezuiniger te rijden met een trein, slim te ‘bellen’, voor routeondersteuning en voor stille assistentie voor conducteurs binnen de trein. Tot slot kwam Alcoa met een idee voor het kwaliteitscontroleproductieproces en wil de gemeente Den Haag Google Glass inzetten ter verbetering van de gastvrijheid in de stad.

Het doel van de Ordina Glass Contest is om elkaar uit te dagen zinvolle toepassingen te bedenken voor de Google Glass. De Ordina Glass Contest is onderdeel van een laagdrempelig platform genaamd ‘Google Glass in de praktijk’. Binnen dit platform zullen diverse evenementen georganiseerd worden rondom Google Glass, met elke keer specifieke thema’s, zoals inspiratie, privacy, organisatieadoptie, security, et cetera.

Handen vrij
‘Het was mooi om te zien dat het publiek uiteindelijk koos voor een toepassing die mensen echt gaat helpen’, zegt Arnold Pouls, directeur marketing en communicatie bij Ordina. ‘Ze hadden ook voor het idee kunnen gaan dat ons gegarandeerd goud gaat opleveren op de volgende Olympische Spelen, maar dat deden ze niet. Bij Google Glass draait het er namelijk om dat je je handen vrij hebt. Sommige van de ingediende ideeën zoude ook prima als applicatie kunnen dienen op een mobiel. Google Glass moet leiden tot heel veel nieuwe applicaties.’

Pouls verbaasde zich er overigens over dat de Google Glass op dit moment technisch nog helemaal niet ver is. ‘Ik kwam er achter dat de Glass qua rekenkracht net zo ver is als de Samsung Galaxy S2. Dat is dus niet zo ver. Een applicatie mag dus niet veel rekenkracht kosten. Daar moet je bij de ontwikkeling al rekening mee houden. Het is erg leuk om ervaring op te doen met Google Glass. Om dit te delen met geïnteresseerden, houden we in april 2014 een sessie over hoe je applicaties kan ontwikkelen voor Google Glass.’

Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/deve...
[verwijderd]
0
13-03-2014 - Jasper Jochem en Richard van Tilborg sprekers van Ordina tijdens Nationale Carrierebeurs.

'Wearable World: Google Glass, de toekomst?'

Jaren geleden werd je vreemd aangekeken als je bellend over straat liep. Waarom moest je altijd bereikbaar zijn? Inmiddels zijn smartphones niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Iedereen draagt de smartphone altijd bij zich. Nu is draagbare technologie (ook wel wearables) in opkomst. Slimme brillen, slimme horloges, slimme sierraden en waarschijnlijk nog veel meer. Mensen verwachten dat informatie altijd beschikbaar en toegankelijk is. In aanvulling daarop beschikken steeds meer van deze wearables over een of meerdere sensoren. Dit betekent dat we niet alleen maar informatie kunnen oproepen maar ook juist informatie genereren. Staan we voor het begin van een nieuwe technische wereld? Is Google Glass de toekomst?
[verwijderd]
0
Van Kooten en De bie hadden een soortgelijke bril al 15? jaar geleden ;)
www.youtube.com/watch?v=oEzVsD8HneE&a...

Nu serieus:
Google maakte vorige week bekend dat het gaat samenwerken met bekende zonnebrilfabrikanten als Ray-Ban en Oakley. Daarmee moet Google Glass eindelijk een beetje een stylish product worden. Eentje waarmee je wél over straat durft.
[verwijderd]
0
Artikel Computerworld:

Google Glass wordt nog eens heel nuttig

17 mrt. 2014 door Colin Neagle
Achtergrond - Een ziekenhuis gebruikt Google Glass al om efficiënt patiëntinformatie te raadplegen.

De gezondheidssector is nou zo'n gebied waar Google Glass nuttig kan zijn. In een ziekenhuis in Boston wordt de wearable al met succes ingezet. De CIO van het Beth Israel Deaconess Medical Center beschrijft op zijn blog een paar maanden testen met Glass en Ars Technica legt uit dat het idee is dat als een arts binnenkomt bij de SEH, hij of zij naar een QR-code op de muur kijkt.

Tijdbesparing
Google Glass herkent dan automatisch de behandelkamers waar de gebruiker binnenloopt en voorziet de arts dan van informatie over de patiënt in die ruimte. Daarnaast krijgt de behandelaar tijdens het onderzoek rapportages te zien, zoals labresultaten, vitale functies en andere gegevens.
Kortom, in dit gebruikersvoorbeeld vervangt Glass niet alleen de papierwinkel - steeds meer ziekenhuizen gaan al digitaal - maar ook het hele proces van het opzoeken van patiëntgegevens is nu geautomatiseerd. Het personeel bespaart tijd doordat er geen dossiers meer bij elkaar hoeven te worden gezocht en daarmee wordt de kans verkleind dat gegevens verkeerd worden weggezet zodat ze niet meer kunnen worden teruggevonden.

Data niet naar Google
Volgens de CIO maakten patiënten zich geen zorgen over de arts met Glass nadat de behandelaar had uitgelegd welke beveiligingsmaatregelen er zijn genomen. "We hebben alle Google-componenten verwijderd, zodat er geen data naar de servers van Google gaan", aldus de CIO. "Alle gegevens blijven achter de firewall van het ziekenhuis."
Aan de pilot deden vier SEH-artsen mee, die Google Glass sinds halverwege december dragen. Daarnaast werden er volgens de CIO van het ziekenhuis vanaf januari ook "ad-hoc tests gedaan met tenminste 10 andere stafleden", die erop waren gericht om feedback te krijgen. Het ziekenhuis is van plan het project uit te breiden om meer geïnteresseerde artsen erbij te betrekken.
[verwijderd]
0
Artikel Computerworld

31 mrt. 2014
Achtergrond - WearScript zorgt voor JavaScript op Google Glass waardoor je nieuwe en onverwachte invoeropties krijgt.


Vorige week gaven Brandyn White van de University of Maryland en Scott Greenberg van MIT een workshop om het open source-project WearScript te demonstreren. Dit is een JavaScript-omgeving die op Google Glass draait.

Actietijd verkorten

Wearables zijn volop in ontwikkeling. We zien ze al als sport-apparaten en slimme horloges, maar de killer-app moet nog komen. En ze hoeven niet de dezelfde interface te hebben die we nu kennen van tablets en smartphones. Met WearScript kunnen ontwikkelaars experimenteren met nieuwe interfaceconcepten en invoerapparaten om meet met de UIX te doen dan wat vandaag de dag mogelijk is.
De verhalen over de privacydreiging die uitgaat van Google Glass leiden af van de belangrijke discussie: hoe kunnen micro-apps de tijd tussen actie en de gebruikersintentie zo klein mogelijk maken? Micro-apps zijn kleiner dan normale apps en vluchtig, omdat ze worden aangesproken en vervolgens direct verdwijnen uit het beeld van de gebruiker als de taak eenmaal is afgerond.

Direct bij informatie
Vanwege de bijzondere form-factor van Google Glass gedragen micro-apps zich heel anders dan apps die zijn ontworpen voor een traditioneel LCD-beeld en invoer via touchscreen of toetsenbord. De app moet volledig hands-free zijn te bedienen. Wil je brekend nieuws of een belangrijke e-mail alvast bekijken zonder naar een pc of Een goed ontworpen Glass-app gebruikt daarom zijn UI om iets te bereiken dat niet had gekund op een ander apparaat.
Een goed voorbeeld hiervan zijn de meldingen bij Glass.smartphone te hoeven grijpen? Beweeg je hoofd lichtjes omhoog en je ziet het in één oogopslag. Wil je het uitgebreid lezen of een reactie op een e-mail sturen? Dan kun je beter de smartphone, tablet of pc pakken. De beste Google Glass-concepten laten zien wat de meerwaarde is van een wearable in het onmiddellijk ontsluiten van informatie.

Zelfgemonteerde eyetracker
Tijdens de MIT-workshop liet Brandyn White zien dat de userinterface van Glass veel verder gaat dan de touchpad, knopogen of hoofdbewegingen door een eyetracker toe te voegen als invoerapparaat. Met dit apparaat en wat programmeerwerk in WearScript, konden ze een heel nieuwe interface demonstreren waarbij Super Mario via oogbewegingen wordt gespeeld.
De camera die oogbewegingen volgt is gemaakt van een webcam van twee tientjes. Met een 3D-geprint hulpstuk is de randapparatuur op Glass gemonteerd. Er zijn wat aanpassingen gedaan. Zo is het opdringerige ledlampje vervangen door een infraroodmodel en er is een kabel toegevoegd met wat soldeerwerk. Het hele montageproces duurt ongeveer een kwartier voor iemand die goed uit de voeten kan met het solderen van componenten.
[verwijderd]
0
quote:

bobb- schreef op 7 april 2014 17:09:

Van Kooten en De bie hadden een soortgelijke bril al 15? jaar geleden ;)
www.youtube.com/watch?v=oEzVsD8HneE&a...

Nu serieus:
Google maakte vorige week bekend dat het gaat samenwerken met bekende zonnebrilfabrikanten als Ray-Ban en Oakley. Daarmee moet Google Glass eindelijk een beetje een stylish product worden. Eentje waarmee je wél over straat durft.
Ja, Google zal de productontwikkeling verder vorm geven. De voorspelling is dat het nog jaren zal duren vooralleer het in NL beschikbaar is voor de consumenten. Echter voor de zakelijke markt is het wel relevant om nu al te bepalen wat het product kan doen. Door vervolgens de juiste apps te ontwikkelen kan de organisatie ermee gaan werken.
[verwijderd]
0
Huidige vacatures inzake Google-Glass en SMART Technologies

Google Glass Developer

Jouw functie
Voor deze nieuwe rol als Google Glass Developer zijn we op zoek naar een zelfstandige Java en/of Androïd ontwikkelaar. Je houdt je graag bezig met onderwerpen als objectherkenning, beeldanalyse of integratie van Glass met Cloud- en back-end omgevingen.
Denk jij in oplossingen? Zie jij kansen en mogelijkheden in plaats van nadelen en belemmeringen? Dan ben jij onze Glass Developer!
Omdat nog lang niet alle onderdelen van de Glass Development Kit op de markt beschikbaar zijn is het belangrijk dat je creatieve inschattingen van de mogelijkheden in de toekomst kunt maken.

Bij Ordina zien we onszelf als de bedenkers, bouwers en beheerders van een betere digitale wereld. Onze ambities op het devicesvlak zijn groot. Als Google Glass Developer bij Ordina ben je een essentieel onderdeel van technisch uitdagende en innovatieve projecten. Wij halen het beste uit onszelf met als doel onze klanten te helpen.

Technical Innovator
Jouw functie
Ben jij een pionier? Heb jij een passie voor SMART Technologies? Ben jij bezig met het nieuwste van het nieuwste qua technologieën? Heb jij een eigen visie? En ben je ambitieus genoeg om één van de nieuwste units Ordina te helpen uitbouwen? Dan willen we graag met je praten.

Producten worden steeds slimmer: van detectie, analyse, interactie tot het nemen van beslissingen. De innovatieve toepassingen die hierdoor ontstaan, veranderen de wereld in een rap tempo. SMART Technologies maakt toekomstig leven en werk makkelijker door samen duurzame oplossingen te creëren.

[verwijderd]
0
How this personal injury firm is using Google Glass to get a leg up
www.abajournal.com/news/article/googl...

Livestream Comes To Google Glass
techcrunch.com/2014/04/07/livestream-...

Google Glass app helps Pakenham mum get breastfeeding right
www.heraldsun.com.au/leader/south-eas...

There’s more to Google Glass than meets the eye: here’s how
www.hindustantimes.com/comment/n-madh...
www.hindustantimes.com/comment/n-madh...
[verwijderd]
0
26/03/14

Pluryn onderzoekt Google Glass voor gehandicapten

Zorgaanbieder Pluryn onderzoekt of Google Glass de zelfredzaamheid van mensen met een beperking kan vergroten. Een brainstormsessie met cliënten en medewerkers heeft een stroom aan ideeën opgeleverd. Pluryn werkt nu aan een eerste toepassing.

Pluryn hoopt met Google Glass met name de notificatiefunctie te kunnen verbeteren. Door de bril te koppelen aan een emotiemeter kunnen cliënten aangeven hoe zij zich voelen. Begeleiders krijgen hiervan een notificatie en kunnen desgewenst met de cliënt in contact treden. Verder is er het idee om in Google Glass een noodoproep mogelijk te maken voor cliënten die in een benarde situatie terecht zijn gekomen.

Samenwerking

Om de ideeën praktisch vorm te geven heeft Pluryn onder meer samenwerking gezocht met het online burgerplatform Quli. Google Glass wordt aan dit platform gekoppeld. De brainstormsessie vond plaats op initiatief van het Living Lab van Pluryn. Het Living Lab is een verzamelplaats voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van eHealth bij Pluryn.

*Pluryn is partner van cooperatie Quli, de organisatie waar Ordina als ICT-dienstverlener aan is verbonden.
[verwijderd]
0
Morgen de GLASS INSPIRATION ROADSHOW met Ordina!

"De Google Glass is een van de producten uit een bredere set van wearable producten waardoor technologie steeds dichter bij de mens komt. Ordina biedt een Glass Inspiration Roadshow om te inspireren en haar klanten te begeleiden naar toepasbare innovatieve toepassingen."
Ordina zal tussen 16.00 en 17.00 uur een eerste indruk geven van deze inspiration roadshow, waarna Glass Explorer Tjeerd Jan van der Molen zijn ervaringen met u zal delen en een live demonstratie geeft van de Google Glass.

>> en verder:
Interessant artikel in FD gezien, waarin snoeihard duidelijk wordt gemaakt hoe hard het allemaal gaat in consultancy land.
"Vooral onder invloed van internet en IT veranderen markten in ongehoord tempo en dat dwingt bedrijven om continu mee te veranderen."
‘Omdat binnen bedrijven al veel kennis aanwezig is, willen bedrijven geen rapporten maar onmiddellijk oplossingen van consultants’, zegt De Man. ‘Dat vereist diepgaande gespecialiseerde kennis van de consultants en min of meer permanente betrokkenheid bij het bedrijf.

Ik hoop dat deze link van bron te openen is voor wie abonn op FD heeft:
fd.nl/ondernemen/606161-1404/adviesbu...

Ook Ordina wacht de crisis(gevolgen) niet af, maar staat voor innovatie, leiderschap en betrokkenheid!

Ik hoop dat we de gevolgen van de verkoopgolf op Wallstreet even gehad hebben. Als ik van tevoren alles zou weten, had ik vrijdag intraday mijn stukken verkocht, en ze vandaag weer goedkoper teruggekocht. Maar wie kon dat voorzien op de vrijdagmiddag? Juist, niemand.
Het gaat er uiteindelijk om dat een bedrijf goed in elkaar zit, dan komt het goed.
Veel succes voor mijn mede believers, en goeie draad dit.

[verwijderd]
0
Accenture en KPN ontwikkelen Google Glass™ proof of concept voor televisie

Amsterdam, 23 februari 2014 – KPN en Accenture hebben een proof-of-concept ontwikkeld voor de inzet van Google Glass en Accenture Video Solution (AVS) bij het kijken, opnemen en bedienen van interactieve TV om de gebruikerservaring te verrijken. Hoewel dit proof-of-concept niet ontwikkeld is als commercieel product, willen beide bedrijven de mogelijkheden en potentie van wearable technologieën voor televisiekijkers verkennen en verder onderzoeken.

Bekijk de demonstratievideo over dit proof of concept hier

De beide bedrijven zullen het prototype tijdens het Mobile World Congress in Barcelona demonstreren. Ze laten zien hoe Google Glass integreert met het AVS-platform voor hands-free, stemgestuurde interactie en het delen van content tussen Google Glass en de TV. Hiervoor maken ze gebruik van KPN’s interactieve TV, waarmee klanten op verschillende apparaten tv kunnen kijken en dat is gebouwd op het AVS-platform

De demonstratie toont drie verschillende manieren waarop het prototype kan worden gebruikt:

1.Als geavanceerde afstandsbediening. De gebruiker kan basis TV functies besturen, zoals het selecteren van zenders, programma’s en trailers, aanpassen van het volume, pauzeren en vooruit- en terugspoelen van het beeld. Hiermee beschikt de gebruiker over een centraal, platformonafhankelijk apparaat om de TV direct en eenvoudig aan te sturen.

2.‘Second screen’. De kijker krijgt tijdens programma’s direct toegang tot een extra real-time informatielaag. Zo kunnen tijdens live sportwedstrijden statistieken en andere uitslagen worden opgeroepen en geraadpleegd. Ook is het mogelijk de hoogtepunten van wedstrijden terug te kijken.

3.TV Everywhere stelt de kijker in staat een programma te selecteren dat is opgeslagen in de cloud. Het programma kan dan later via Google Glass of een ander apparaat worden terug gekeken.

“Accenture’s Technology Vision 2014 laat zien dat bedrijven en consumenten zeer geïnteresseerd zijn in de praktische mogelijkheden van ‘connected intelligence’ en ‘wearables zoals deze’, aldus Tom Loozen, Managing Director voor Accenture’s Communications industriegroep bij Accenture. “De introductie van dit soort innovatie heeft een enorme potentie omdat het gebruikers real-time toegang biedt tot een extra dimensie met gepersonaliseerde functionaliteit en informatie.”

Diederik Rosenbaum, directeur TV bij KPN: “We kijken constant naar gedifferentieerde diensten die we aan onze abonnees kunnen aanbieden. In het verleden waren we de eerste die relevante innovatieve diensten in de Nederlandse TV-markt introduceerden, zoals 4G, TV op mobiele apparaten en Begin-Gemist TV. Dit concept is het meest recente idee dat we onderzoeken om de TV ervaring van onze klanten te verrijken.”

www.accenture.com/nl-en/company/newsr...

**Wellicht is Ziggo ook geïnteresseerd in deze technologie. Is grote klant van Ordina. Duidelijk dat technologie binnen meerdere sectoren (vervoer/consumentenelektronica/zorg e.d.) inzetbaar is.

Vandaag inderdaad de roadshow. Via social media kunnen we ondervangen wie daar aanwezig zijn.
[verwijderd]
0
Lodewijk Asscher - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Sectorplan ICT goedgekeurd. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt om 2500 ict´ers te trainen en op te leiden....enz

Bron drimble.nl/politiek/pvda/in-het-nieuw...

Lijkt me goeie zaak! Regeren is vooruitdenken, innoveren is nog verder vooruitdenken, de politiek ziet dat ook in. Ander soort banen (en daarmee het bestrijden van de werkloosheid) omscholing, we ontkomen er niet aan, het is het gevolg van de digitalisering van de economie.
Ordina doe je best!
[verwijderd]
0
Google wil databril Glass bedrijven binnenbrengen

(Belga) Het Amerikaanse technologiebedrijf Google bereidt de lancering van zijn Glass-databril voor. Een doelgroep moeten ondernemingen zijn, waarvan de werknemers bij hun werk een bijkomstig display net boven het oog goed kunnen gebruiken. Google startte daarom een programma dat bedrijfsklanten bijkomende diensten biedt.

Het programma moet specifieke problemen op de werkplaats oplossen, zei Kelly Liang, directeur zakenontwikkeling bij Google, aan de krant The New York Times. Tegelijkertijd zal dat programma de bril ook voor de gewone consument verbeteren, aldus Liang. Momenteel proberen onder meer artsen, brandweermannen, politieagenten en Schlumberger - een dienstverlener voor oliebedrijven - toepassingen met de databril uit, aldus de krant. De databril toont informatie boven het rechteroog, terwijl de gebruiker de handen vrij heeft voor andere taken. Voorts kan de ingebouwde camera ook afbeeldingen en video's maken. De bril was daarnaast ook al te zien bij professionele sporters. Zo droegen basketbalspelers van de NBA-teams Sacramento Kings en Indiana Pacers de hoogtechnologische bril, met specifieke software om video's uit te zenden naar fans. Tijdens hun training kan de bril de coaches ook een beter begrip van bijvoorbeeld de balrotatie geven, aldus Chris Granger, operationeel directeur van de Sacramento Kings, aan de krant. Een termijn voor de lancering van de bril is nog steeds niet bekend. Wel bereidt Google die start overduidelijk voor. Onlangs sloot het bedrijf immers nog een partnerschap met de Italiaanse brillenmaker Luxottica, het bedrijf achter onder meer het roemruchte merk Ray-Ban. (Belga)
[verwijderd]
0
Google-bril redt levens? Glass op intensive care en slagveld


Maken artsen en soldaten met een Google Glass op betere beslissingen over leven en dood?

Dat Google Glass nuttiger is voor mensen met bepaalde beroepen dan voor de gewone man, dat wisten we al. Maar de toepassing in de gezondheidszorg zou zelfs levens kunnen redden. Zo is er al een Glass-app die mensen met Parkinson moet helpen. Maar dit voorbeeld is nog mooier: in het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston worden patienten die binnenkomen met hersenbloedingen bijgestaan door artsen met Google Glass.

Sneller de juiste info

De doktoren krijgen zo snel allerlei data uit het medisch dossier te zien, zoals over allergische reacties, medicijngebruik en live meetdata. Normaal gesproken zou de arts die op een computer of tablet moeten opzoeken, wat kostbare tijd verspilt. Met Glass is de vitale info te zien zonder oogcontact te verliezen, aldus Dr. Steve Horng. Volgens hem draagt Glass in deze situaties, waarin letterlijk elke seconde telt, eraan bij dat de patent niet verlamd raakt of zelfs komt te overlijden. In onderstaand filmpje wordt zo'n scenario getoond:

Vijf artsen in het ziekenhuis gebruiken een aangepaste versie van Glass, door het bedrijf Wearable Intelligence voorzien van nieuwe software. Doktoren kunnen bijvoorbeeld niets tweeten of op Facebook zetten, of zelfs maar Glass online gebruiken buiten het ziekenhuisnetwerk. Dit ter beveiliging van informatie van patienten. Bovendien is de spraakherkenning vervangen door een geavanceerdere versie met medisch jargon van Nuance.

Amerikaanse leger

Ook in geheel andere situaties van 'leven of dood' kan Glass van pas komen. De Amerikaanse luchtmacht experimenteert met het gebruik van Glass door soldaten op het slagveld. De bril zou onder meer handig zijn voor soldaten bij 'search and rescue'-missies, waarbij ze direct met de piloot zouden kunnen communiceren.

De luchtmacht test ook eigen software-aanpassingen. De codenaam van het team: BATMAN II. Een van de medewerkers: "Google zoekt de grenzen op. De grote vraag is hoe de technologie presteert in de chaos van een oorlogssituatie."
[verwijderd]
0
#Googleglass via #Ordina nu in #BCDD arena. Zaal lekker vol, maar staan lukt nog:) # innovatie #drenthe t.co/JoDwj8zQeS

*Genoeg interesse voor de Glass-presentatie. De Glass Explorer van Ordina heeft het er druk mee. Met behulp van de GDK kunnen apps ontwikkeld worden.

Ordina biedt een Glass Inspiration Roadshow om te inspireren en haar klanten te begeleiden naar toepasbare innovatieve toepassingen." Zijn de goede teksten
[verwijderd]
0
Ordina is sponsor van de Microsoft Techdays op 16 en 17 april in het World Forum in Den Haag. Bezoek ons op stand 9!

www.microsoft.com/netherlands/techday...
De gehele internationale IT wereld is aanwezig, tijd voor consolidatie in die sector.
39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront