ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN voldoet niet aan zorgplicht.

4 Posts
[verwijderd]
0
Drie vermiste topmannen van beleggingshuis Hooghuys&Versteeghe leven als koningen in buitenlandse hotels van het geld van circa zevenhonderd gedupeerde beleggers in de Golden Sun-affaire.
www.telegraaf.nl/binnenland/72459771/...,2
Bron telegraaf 7 oktober 2007

Bronnen rond het FIOD-onderzoek hebben dat gemeld aan Bartels Advocaten dat ruim tweehonderd gedupeerden bijstaat in de zaak. In beleggingsfonds Golden Sun Resorts zijn tientallen miljoenen euro's gestort door particulieren die dachten dat H&V er in Turkije huisjes mee zou laten bouwen.

Noorderzon
Na enige maanden stokten ineens de uitbetalingen van de beloofde rente van 12,8 procent en bleek de directie met de noorderzon vertrokken. Bartels Advocaten probeert nu op alle mogelijke manieren geld zeker te stellen voor de gedupeerden. Aangezien drie topmannen van H&V, Olav B., Martin B. en Frits 't H. nog niet zijn opgepakt, richten de advocaten hun pijlen op andere partijen, die zij medeverantwoordelijk achten. Zo doen ze een verzoek bij de rechter-commissaris om diverse betrokkenen bij ABN Amro, die huisbankier was van de verdachten, te horen.

"ABN Amro heeft niet aan de zorgplicht voldaan", zegt mr. Carlo Fiscalini. "We willen de aansprakelijkheid onderzoeken en hopen via een voorlopig getuigenverhoor van onder andere de locatiedirecteur en de accountmanager meer bewijslast te verzamelen." Volgens het advocatenkantoor kan de bank zich niet verschuilen achter zijn plicht om de privacy van rekeninghouders te beschermen. ,,Ook in de zaak rond Willem Endstra heeft ABN Amro ingegrepen toen er allerlei vreemde transacties werden gedaan", zegt zijn collega mr. Sanjeev Loilargosain.

Eerder al liet de ingehuurde consultant Peter van Ispelen aan deze krant weten dat de bank wel degelijk onraad vermoedde in de Golden Sun-zaak. Zo zou de rekening van H&V al enkele malen zijn bevroren na twijfel over 'verschillende posten', maar daarna toch weer zijn geopend. Bij de advocaten uit Zeist hebben zich al ruim tweehonderd gedupeerden gemeld, die allen gevallen zijn voor de gelikte folders en televisiecommercials.
[verwijderd]
1
Waarom lopen er toch zo veel sukkels rond die
hier in trappen, leren ze dan nooit van de stommiteiten en hebzucht van anderen.
[verwijderd]
0
ABN Amro heeft niet aan de zorgplicht voldaan", zegt mr. Carlo Fiscalini. "We willen de aansprakelijkheid onderzoeken en hopen via een voorlopig getuigenverhoor van onder andere de locatiedirecteur en de accountmanager meer bewijslast te verzamelen." Volgens het advocatenkantoor kan de bank zich niet verschuilen achter zijn plicht om de privacy van rekeninghouders te beschermen. ,,Ook in de zaak rond Willem Endstra heeft ABN Amro ingegrepen toen er allerlei vreemde transacties werden gedaan", zegt zijn collega mr. Sanjeev Loilargosain.

breek me de bek niet open over de amro.
begrijp ook niet waarom nooit iemand op de aex fora de vergelijking heeft kunnen maken tussen groenink en alfred e. neuman !
in ieder geval ziet de big smile van alfred er een hoop cleaner uit dan die van grijplink.
verschil van tandarts of van de pasta ???????
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront