Mededeling Turbo's op ABN AMRO
Houders van de aandelen ABN AMRO hebben tot 4 oktober 15:00 uur de mogelijkheid de aandelen aan te melden voor het bod van Barclays. Tot 5 oktober 15:00 kunnen de aandeelhouders de aandelen ABN AMRO aanmelden voor het bod van het Consortium. Nadat deze biedingtermijnen zijn verstreken, zal er een onderscheid gemaakt worden tussen aangemelde en niet-aangemelde aandelen ABN AMRO. ABN AMRO zal de prijzen van de Turbo’s op ABN AMRO in deze periode in eerste instantie baseren op de niet-aangemelde aandelen. Pas wanneer één van de biedende partijen bekend maakt meer dan 50% van de aandelen te bezitten en het bod gestand wordt gedaan, zal ABN AMRO de aandelen die zij aanhoudt als onderliggende waarde voor de Turbo’s op ABN AMRO aanmelden voor het bod van deze partij.

Houdt u er rekening mee dat op 4 en 5 oktober na 15:00 uur geen handel zal plaatsvinden in de aandelen ABN AMRO, en er naar aanleiding hiervan ook geen handel mogelijk is in de Turbo’s op ABN AMRO.

Wanneer het bod van het Consortium gestand wordt gedaan zullen de Turbo’s op ABN AMRO in contanten worden afgewikkeld. Het deel dat in aandelen Royal Bank of Scotland wordt uitgekeerd zal door ABN AMRO worden verkocht. Wanneer het bod van Barclays gestand wordt gedaan, zullen de Turbo’s ofwel in contanten worden afgewikkeld of worden omgezet in Turbo’s op Barclays. Nadere mededelingen hierover volgen later.

Bron: abn-amro