ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Bos akkoord overname ABN door bankentrio

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
’Bos akkoord overname ABN Amro door bankentrio’
17 Sep 07, 19:13
BRUSSEL (ANP-AFX) - Minister Wouter Bos van Financiën heeft geen bezwaar tegen een mogelijke overname van ABN Amro door het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander. Dat heeft een bron dichtbij de onderhandelingen maandag gezegd tegen persbureau Reuters.

Bos stelt het trio volgens de bron geen voorwaarden die de overname kunnen blokkeren. Behalve het consortium is ook de Britse bank Barclays in de race voor ABN Amro. De Britse rivaal kreeg van de minister al eerder de zogenoemde verklaring van geen bezwaar.
[verwijderd]
0
Heel apart dat de mededeling komt, na sluiting van de beurs in Amsterdam, maar tijdens beurstijd USA. De koers reageert nauwelijks, kruipt in Amerika langzaam maar zeker omhoog en zakt ook zo weer terug.

Officieel is er nog geen verklaring;
"Dat heeft een bron dichtbij de onderhandelingen maandag gezegd tegen persbureau Reuters".

Maar het belooft weer een positieve dag te worden in Amsterdam.

Ik ga er nog steeds vanuit dat er nog een positieve verrassing staat te wachten.
Er wordt nog heel wat vergaderd op het hoofdkantoor en buurmans huis is maar één keer te koop.

Succes,

Jay
Bijlage:
[verwijderd]
0
Kennelijk heeft iemand het nieuws wel in Amerika vertaald.

Koers 49,20 nu / 0,85%

Jay
Bijlage:
[verwijderd]
0

Publicatiedatum: 17-9-2007 20:23

'Bos: consortium mag ABN Amro overnemen'
De Nederlandse minister van Financien Wouter Bos zal maandagavond zijn goedkeuring uitspreken over het overnamebod van het consortium rond Fortis , Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander.

Dat schrijft persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen dicht bij het dossier.

www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Cont...

Nog steeds anonieme bronnen en geen officiele verklaring.

Maar ja, ook de miljoenen-nota lekt ook elk jaar weer uit bij RTL.

Jay
Goldcity
0
Nieuws




Fortis NV
25,17 ( 17:37 ) -0,49 / -1,91%



ABN AMRO Holding NV
35,11 ( 17:37 ) 0,11 / 0,31%



Fortis NV
25,16 ( 17:35 ) -0,49 / -1,91%



Bankentrio krijgt verklaring geen bezwaar van Financien--2
17-09-2007 20:51:34
toevoeging: meer informatie vanaf alinea 2

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Minister Wouter Bos van Financien heeft een verklaring van geen bezwaar getekend ten aanzien van de mogelijke overname van ABN AMRO door het bankentrio bestaande uit Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Dat is maandag nabeurs bekendgemaakt.

Het bankentrio noemt de beslissing van minister Bos 'een belangrijke stap richting het volbrengen van het overnamebod op ABN AMRO'.

De verklaring werd afgegeven, overigens met goedkeuring van De Nederlandsche Bank, met enkele voorwaarden. Zo moet het bankentrio samen met ABN AMRO binnen twee maanden met een 'gedetailleerd en robuust' overnameplan naar buiten treden. DNB moet dit plan goedkeuren.

Daarnaast dienen de banken te voldoen aan door DNB en ABN AMRO voorgestelde doelstellingen betreffende kapitaal en liquiditeit. 'Een aangepast kapitaal- en liquiditeitsplan zal binnen dertig dagen na het ingaan van de verklaring van geen bezwaar bij De Nederlandsche Bank worden ingediend', zo schrijven de banken.

De verklaring gaat overigens in wanneer het bod op ABN AMRO onvoorwaardelijk wordt, voor of op 31 december 2007.

Overigens geeft het bankentrio aan 'vol vertrouwen te zijn' dat ze aan deze eisen kunnen voldoen.
ABN AMRO stelt in een persbericht 'notie te hebben genomen van het verlenen van de verklaring'.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Ik heb ze in Amerika nog kunnen krijgen voor omgerekend 35,5 euro, nu staat toch niets een overname meer in de weg?

Mvg,

Goldcity
[verwijderd]
0
Volgens de Dow Jones newswires is dit bericht van goedkeuring om 19.30 uur gegeven!

Sorry,zag bovenstaand bericht net niet.
Goldcity
0
Mmmmmmm, de koers blijft toch weer liggen in US.

Nog steeds onzekerheid over de hoogte van het bod dan?

Mvg,

Goldcity
[verwijderd]
0
Verlening verklaringen van geen bezwaar aan consortium
Brief | 17-09-2007 | nr FM07-2265

Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Datum
Uw brief (Kenmerk)
Ons kenmerk

17 september 2007
FM 2007-02265 M

Onderwerp

Verlening verklaringen van geen bezwaar aan consortium


Geachte voorzitter,

Op grond van artikel 3:95, eerste lid, jo artikel 3:97 van de Wet op het financieel toezicht (Wft) is een verklaring van geen bezwaar (vvgb) verleend aan een aantal vennootschappen voor het houden van een gekwalificeerde deelneming in ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO). De verklaringen zijn verleend aan The Royal Bank of Scotland Group Plc., Banco Santander Central Hispano S.A., Fortis N.V./Fortis S.A. en het gezamenlijke biedingsvehikel van het consortium van deze drie banken, RFS Holdings B.V.

Voorts is op grond van artikel 3:96, eerste lid, jo artikel 3:97 van de Wft een vvgb verleend aan de Nederlandse bank Fortis Bank Holding N.V.

Voor de inhoud van de vvgb’s en de voorschriften en beperkingen die daaraan zijn verbonden, verwijs ik u naar de bijgevoegde afschriften van de vvgb’s en de daarbij behorende bijlagen, de adviezen van de Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Enkele passages zijn daarin weggelaten, met het oog op de vertrouwelijkheid van bedrijfsgegevens.

Zoals ik in mijn brief aan de Tweede Kamer van 13 augustus 2007 heb medegedeeld,1 houdt het verlenen van een vvgb niet in dat daarmee een voorkeur wordt uitgesproken voor een bepaalde partij. De vraag of en door wie ABN AMRO dient te worden overgenomen moet worden beantwoord door de aandeelhouders van ABN AMRO. De AFM zal, vanuit haar rol als toezichthouder op de gedragingen op de financiële markten, toezicht houden op het biedingsproces. DNB zal, naast het gebruikelijke lopend toezicht dat zij op financiële ondernemingen houdt uit hoofde van haar rol als prudentiële toezichthouder, toezien op de naleving van de voorschriften en beperkingen die aan de vvgb’s zijn verbonden. Voor een toelichting op de wettelijke taken van de AFM en DNB en in het bijzonder de vvgb-toets die door DNB en mij wordt verricht, verwijs ik u naar mijn brief aan de Tweede Kamer van 22 mei 2007.2

De minister van Financiën,

Wouter Bos

1: Kamerstukken II 2006/07, 31 052, nr. 3.
2: Kamerstukken II 2006/07, 31 052, nr. 1.

[verwijderd]
0
Bankentrio krijgt verklaring geen bezwaar van Financien
17-09-2007 20:28:35
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Minister Wouter Bos van Financien heeft een verklaring van geen bezwaar getekend ten aanzien van de mogelijke overname van ABN AMRO door het bankentrio bestaande uit Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Dat is maandag nabeurs bekendgemaakt.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
OP:
www.minfin.nl/nl/actueel/nieuwsberichten,2007/09/Geen-bezwaar-tegen-overname-ABN-AMRO-door-consorti.html

onder de bijlage advies DNB Consortium een Advies DNB Fortis vind je ales over de risico's en hoe die gemitigeerd dienen te worden.
[verwijderd]
0
OP www.consortiumbod.com:

Fortis, RBS en Santander verheugd over goedkeuring Minister van Financiën

17 September 2007

Vandaag heeft de Minister van Financiën op het advies van De Nederlandsche Bank N.V. ("DNB") Fortis, RBS en Santander (gezamenlijk "de Banken") de verklaringen van geen bezwaar verleend die zij nodig hebben voor de voorgestelde overname van ABN AMRO Holding N.V. en haar groepsmaatschappijen ("ABN AMRO"). Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de afronding van het bod van de Banken op ABN AMRO.

Aan de verklaringen van geen bezwaar zijn bepaalde voorwaarden en vereisten verbonden. De Banken hebben het vertrouwen dat zij aan deze voorwaarden en vereisten kunnen voldoen. De specifieke voorwaarden en vereisten van de verklaringen van geen bezwaar zijn beschikbaar op de gezamenlijke website van de Banken, www.consortiumbod.com.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de voorwaarden en vereisten:

De Banken zullen zorgdragen voor voldoende continuïteit binnen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van ABN AMRO Holding en ABN AMRO Bank en zullen erop toezien dat de kennis van de organisatie van de ABN AMRO Groep wordt behouden, evenals de beschikbaarheid van specifieke expertise zodat deze lichamen hun juridische en wettelijke verplichtingen naar behoren kunnen vervullen.
Binnen het Consortium is RBS primair verantwoordelijk voor het effectief functioneren van de ABN AMRO Groep tijdens de overgangsfase tot op het moment dat de over te nemen componenten worden overgedragen aan de individuele leden van het Consortium. De ABN AMRO Groep zal worden geconsolideerd in de jaarrekening en de verslagen aan de toezichthouders van RBS. RBS is verantwoordelijk voor naleving van de op de ABN AMRO Groep van toepassing zijnde financiële regelgeving in alle relevante rechtsgebieden.
De Banken zullen ervoor zorgdragen dat ABN AMRO binnen twee maanden na het in werking treden van de verklaringen van geen bezwaar, een solide en gedetailleerde Transitieplan opstelt. Dit Transitieplan plus mogelijke wezenlijke aanpassingen daarop dient bij DNB ter goedkeuring te worden ingediend.
De Banken zullen geen fundamentele veranderingen doorvoeren in de huidige opzet van de organisatie, de verdeling van taken en verantwoordelijkheden, de commissiestructuur en de rapportagelijnen van de ABN AMRO Groep voordat:
de Banken een mate van zeggenschap hebben bereikt waarmee zij in staat kunnen worden geacht om de voorgestelde overgang op effectieve wijze uit te voeren en
het boven vermelde Transitieplan goedgekeurd door DNB, tenzij DNB vooraf met dergelijke veranderingen akkoord is gegaan.
Vóór implementatie zal goedkeuring van DNB worden verkregen voor het Transitieplan voor elke afsplitsing
De Banken verbinden zich ertoe om de vermogens- en liquiditeitsdoelstellingen die zijn vastgelegd tussen DNB en ABN AMRO te handhaven. Een aangepast vermogens- en liquiditeitsplan zal binnen dertig dagen na het in werking treden van de verklaringen van geen bezwaar ter goedkeuring worden ingediend bij DNB.
De verklaringen van geen bezwaar treden in werking als het openbare bod op ABN AMRO op of vóór 31 december 2007 door de Banken gestand wordt gedaan op de wijze en onder de voorwaarden vermeld in het Biedingsbericht van 20 juli 2007 en op voorwaarde dat de financiering van het bod vooraf op adequate wijze is zeker gesteld

Aanvullende Afspraken
De Banken zijn overeengekomen dat ABN AMRO na de overname door de Banken zal zijn onderworpen aan en zal worden bestuurd in overeenstemming met de bepalingen van Aanvullende Afspraken – een supplement op het Consortium and Shareholders Agreement (CSA) van de Banken van het Consortium van 28 mei 2007. De Aanvullende Afspraken zijn in nauwe samenwerking met DNB opgesteld. Een samenvatting van de bepalingen van de Aanvullende Afspraken vindt u in de bijlage bij dit bericht.

Bijlage: Aanvullende Afspraken
De bepalingen van de Aanvullende Afspraken kunnen als volgt worden samengevat:

de rollen van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur blijven in beginsel onveranderd na de afronding van het bod;
de banken zullen drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen voorstellen en hebben zich voorgenomen om tenminste vijf bestaande leden te behouden (als zij bereid zijn om aan te blijven);
de Voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt een onafhankelijk lid van de Raad van Commissarissen en wordt niet genomineerd door een van de leden van het Consortium;
drie onafhankelijke leden van de Raad van Commissarissen krijgen de verantwoordelijkheid om zeker te stellen dat de belangen van minderheidsdeelnemingen worden beschermd tot het tijdstip van overname van hun activiteiten door RFS Holdings;
volgens de geldende gewoonte bij ABN AMRO worden de benoemingen tot de Raad van Bestuur voorgedragen door de Raad van Commissarissen en uiteindelijk beslist door de algemene vergadering van aandeelhouders. Het Consortium zal een aantal aanbevelingen doen voor benoemingen tot de Raad van Bestuur, waaronder de Voorzitter, de CFO en de CRO. Daarnaast wil het Consortium de continuïteit waarborgen door het behouden van ABN AMRO’s kennis en ervaring in de Raad van Bestuur. Het Consortium zal ofwel een aantal bestaande leden behouden als zij bereid zijn om aan te blijven, ofwel een aantal kandidaten uit het Group Business Committee voordragen;
de ABN AMRO Groep zal blijven optreden als één enkele organisatie wat betreft alle verplichtingen en vereisten en de samenwerking met de regelgevende instanties. In het geval ondersteuning door het moederbedrijf zou moeten worden verleend, dan zou deze direct van RBS komen, waarna RBS de consequenties met het Consortium zal delen op basis van de mechanismen die worden beschreven in Artikel 13 van de Consortium and Shareholders Agreement van de Banken van het Consortium. De respectievelijke activiteiten van ABN AMRO zullen, voorafgaand aan de afsplitsing, worden bestuurd onder het mandaat van de Raad van Bestuur van ABN AMRO; en
de periode gedurende welke de leden van het Consortium zich hebben verplicht om het eens te worden over de bepalingen van de definitieve overeenkomsten ter implementatie van de herstructurering van ABN AMRO is teruggebracht van 180 dagen naar 90 dagen na de volledige gestanddoening van het bod, na welke datum mogelijke geschillen na melding van ieder lid van het Consortium zullen worden beslecht volgens de bepalingen van de Consortium and Shareholders Agreement.
View the Supplemental Agreement
View the Declaration of No Objection - (102KB PDF)*
* The specific conditions and requirements in the Declaration of No Objection can be found at Section 5.4.

Goldcity
0
[verwijderd]
0
quote:

NavSys schreef:

Zijn er nog risico's? Waarom staat de koers in U.S. niet gelijk op 38 euro?
Zonder risico beleggen is lastig.
Maar het negatieve nieuws rond ABN was de laatste weken overdreven en in het belang van bepaalde partijen.
De overname gaat door dat is nu toch wel duidelijk en er komt echt geen verlaging van het bod.
Makkelijk geld verdienen, dat beslist iedereen voor zichzelf maar de koers loopt op ieder bericht op, ondanks alles .
38,= komt eraan!
[verwijderd]
0
Wat is het stil hier.

Zijn alle negatievelingen terug onder hun rots gekropen???

:-)
[verwijderd]
0
Goldcity
0
Komt vast door goede cijfers Lehman Brothers. Kwaliteitsbanken (en dan bedoel ik niet Northern Rock) blijven gewoon goed geld verdienen, ondanks de subprime crisis. Dat geeft vertrouwen. En nu up naar de 38!!

Mvg,

Goldcity
[verwijderd]
0
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 14:32
Koers 15,890
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,985
Laag 15,835
Volume 1.302.125
Volume gemiddeld 3.535.290
Volume gisteren 3.205.231

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront