UWV blijft aanvragen binnenkrijgen voor vierde periode loonsteun

Door AFN op 5 maart 2021 16:54 | Views: 4.042

AMSTERDAM (ANP) - Bij uitkeringsinstantie UWV komen nog steeds aanvragen binnen voor de vierde tegemoetkoming in de loonkosten, ook wel bekend als coronasteunregeling NOW 4. Sinds de regeling half februari werd opgesteld zijn al ruim 54.000 aanvragen ontvangen.

Het begin van de aanvraagperiode was het drukst. Na één week waren er 34.000 aanvragen binnen. In de tweede week zijn daar ruim 11.000 aanvragen bijgekomen. Afgelopen week waren er zo’n 9000 nieuwe aanvragen.

Van de ruim 54.000 binnengekomen aanvragen zijn er inmiddels 44.000 toegekend. Aan deze werkgevers, die samen zo’n 681.000 mensen in dienst hebben, heeft het UWV de eerste termijn van het voorschot overgemaakt. In totaal gaat het om een bedrag van 670 miljoen euro. Deze werkgevers ontvangen later nog twee termijnen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

De zogeheten NOW-regeling voor loonsteun werd in het voorjaar van 2020 opgetuigd om een grote ontslag- en faillissementsgolf als gevolg van de coronapandemie te voorkomen.

Om in aanmerking te komen voor de NOW-steun in deze vierde periode, moeten werkgevers minimaal 20 procent omzetverlies kunnen aantonen over een periode van drie maanden. Zij kunnen maximaal 85 procent van de betaalde lonen vergoed krijgen door de overheid. Dat is meer dan voorheen, toen maximaal 80 procent werd vergoed. Werkgevers kunnen tot en met 14 maart een aanvraag indienen.

Reacties

9 Posts
Rowi62
0
Gewoon je verkopen niet meer noteren en dan heb je zo 20% omzetverlies. En pakken wat je pakken kan en niet op de VVD stemmen meer. Over 4 jaar pas weer.
Optimistische realist
0
Ivo Fl
1
Volgens mij heeft @Rowie62 Middellandse zee klimaat roots.....en dat kost het Noorden veel geld. Twijfel of dat de oplossing is.
KeesBeest
0
Flapappel
0
quote:

Rowi62 schreef op 5 maart 2021 17:16:


Gewoon je verkopen niet meer noteren en dan heb je zo 20% omzetverlies. En pakken wat je pakken kan en niet op de VVD stemmen meer. Over 4 jaar pas weer.


Heerlijk verfrissende kijk op graaien en zakkenvullen.
HannibalB
0
Dat gaat hard. Bij de vorige regeling ging het om 529000 personeelsleden. Nu gaat het ineens om 681000 personeelsleden. Ik zie dus alleen maar een verslechtering.....
abbl
0
Ja, er is grote fraude aan de gang. Heel simpel, je gooit gedeelte omzet in andere B.V. en laat loonkosten in oude BV. Zo ontvang je altijd NOW.
Ikzelf ken daar een tweetal voorbeelden van in mijn omgeving. En accountants werken hard mee aan verklaring, want willen geen klanten verliezen
deflationist
0
En laten we het ook eens hebben over wat voor ordinaire organisatie dat UWV is. Als je ze kan naaien dan moet je het zullen de bedrijven inmiddels wel denken.
Guttepuhtut
0
Er zijn bedrijven die nu meer winst maken dan voor de corona. Als omzet het enige criterium is dan vraag je ook om problemen...
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.