Overnamebod op beursgenoteerde IT-dienstverlener ICT Group

Door AFN op 5 maart 2021 09:01 | Views: 7.662

Overnamebod op beursgenoteerde IT-dienstverlener ICT Group

ROTTERDAM (ANP) - De beursgenoteerde IT-dienstverlener ICT Group heeft een overnamebod ontvangen van een consortium geleid door investeerder NPM Capital. Het bod heeft een waarde van 140,6 miljoen euro. Als de overname slaagt, wordt de beursnotering van ICT in Amsterdam geschrapt.

NPM Capital trekt bij de overname op met investeerder Teslin, die al aandeelhouder is van ICT. De geboden prijs per aandeel bedraagt 14,50 euro in contanten, wat bijna 32 procent hoger is dan de slotkoers van het aandeel ICT op donderdag. Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT steunen de overname unaniem. Het is de bedoeling dat de deal later dit jaar helemaal afgerond wordt, waarna de notering van ICT dus wordt beëindigd.

Topman Jos Blejie van ICT zegt dat NPM Capital en Teslin bekendstaan als Nederlandse investeerders die zich voor de lange termijn binden aan bedrijven en een solide staat van dienst hebben bij het ondersteunen van groei. Het consortium zal volgens hem dan ook bijdragen aan verdere uitbreiding van ICT, met onder meer financiering voor overnames.

Bestuur

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf telt ongeveer 1500 werknemers en is ook actief in België, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije en Zweden. Het bestuur van ICT zal na de overname in functie blijven.

ICT kwam ook met cijfers. De omzet nam vorig jaar met 3 procent toe tot 160 miljoen euro. De nettowinst klom met 63 procent tot 4,4 miljoen euro, mede geholpen door kostenbesparingen. Het bedrijf zei dat de impact van de coronacrisis op de prestaties beperkt was. ICT kondigde aan weer dividend te gaan uitkeren. Vorig jaar werd afgezien van dividend vanwege de crisis.

Reacties

6 Posts
guusje
0
quote:

Diko schreef op 5 maart 2021 09:43:


Wat gebeurt er met je aandelen dan?

Je aandelen neemt de partij over die het bod geeft en jij krijgt de centjes €14,50. dat duurt wel even. Je kan ze ook verkopen waar de koers nu op de beurs staat.
erjee-ff
0
Of ze niet aanmelden, en afwachten hoe veel meer mensen er niet aanmelden. Er zijn bepaalde thresholds die gehaald moeten worden om een aandeel te kunnen delisten, als die niet gehaald worden kan er een hoger bod volgen of een procedure bij de ondernemingskamer.
bdj
0
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.