China heeft nog 'grote zorgen' over veiligheid Boeing 737 MAX

Door AFN op 1 maart 2021 15:34 | Views: 3.203

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Terwijl de Boeing 737 MAX in onder meer Europa en Noord-Amerika weer mag vliegen, staat het toestel in China nog aan de grond. Volgens de Chinese toezichthouder zijn er nog steeds grote zorgen over de veiligheid van het vliegtuig. Zodra die zorgen zijn weggenomen, zal China het toestel nog uitgebreid testen voordat het weer mag vliegen.

De 737 MAX stond sinds voorjaar 2019 wereldwijd aan de grond na twee vliegtuigongelukken binnen enkele maanden. In beide gevallen bleek een veiligheidssysteem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden te duwen, ook als dat niet nodig was. Door de crashes in Indonesië en Ethiopië kwamen honderden mensen om het leven.

Na het tweede ongeval was China het eerste land dat alle 737 MAX-toestellen aan de ketting legde. China is een belangrijke markt voor Boeing, maar de orders uit het land droogden vrijwel op door het vliegverbod van de 737 MAX en de moeizame handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China. Recent gaf Boeing nog aan te verwachten dat de Chinese markt de belangrijkste groeimotor wordt voor de vliegtuigindustrie de komende twintig jaar. In die tijd kopen Chinese luchtvaartmaatschappijen naar verwachting zo'n 8600 nieuwe vliegtuigen, met een waarde van 1,4 biljoen dollar.

Reacties

5 Posts
pietje-2005
0
Gelijk hebben ze, natuurlijk.
Doet elk land, tenslotte, al komt dat niet altijd in het nieuws
geobeo
0
En terecht. De fundamentele problemen (niet genoeg sensor redundantie voor flight-critical systeem + instabiel airframe bij opstijgen) zijn niet opgelost.
Windmee
0
Dit is puur politiek, ook China kan terug slaan, beter samen werken dan tegen elkaar werken, hele wereld is bang dat China te machtig wordt, ik vraag me af heeft China ooit andere landen aangevallen.
peter545
0
@Windmee, China heeft de oorlog tussen Noord en Zuid Korea bijna beslist in het voordeel van Noord Korea. (Toen werd de VS bijna in zee verdreven ten tijde van hun vriendschap met de Sovjet leider Stalin met Mao Zedong; denk aan het rode boekje.)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.