ABN AMRO verwacht economische groei met 2,1 procent dit jaar

Door AFN op 1 maart 2021 06:00 | Views: 2.502

ABN AMRO verwacht economische groei met 2,1 procent dit jaar

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie zal dit jaar naar verwachting een groei laten zien van 2,1 procent, na de krimp met 3,8 procent in coronajaar 2020. Dat schrijft ABN AMRO in een rapport. Voor 2022 wordt dan een groei met 4 procent voorspeld.

Volgens de bank zal het Nederlandse vaccinatieprogramma pas vanaf juni structurele versoepelingen van de restricties toelaten, waardoor het echte herstel pas zal optreden in de tweede helft van het jaar. Voor het eerste kwartaal wordt nog een flinke krimp verwacht door de lockdowns tegen het coronavirus en een matig herstel in het tweede kwartaal van dit jaar.

Zodra de economie weer open kan, zal ook de fiscale steun worden afgebouwd. De economie zal zich dan gaan aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid en daarbij zullen meer bedrijven failliet gaan en mensen werkloos worden, denkt ABN AMRO. Tegelijk zullen consumenten hun bestedingen hervatten en een deel van de opgespaarde uitgaven te gelde maken. Pas aan het einde van 2021 is de economie weer terug op het niveau van voor de coronacrisis. De misgelopen groei wordt daarna slechts beperkt ingehaald, waardoor volgens de bank er permanente schade is ontstaan.

Reacties

5 Posts
Rogier1
1
quote:

Mijn Vriend schreef op 1 maart 2021 06:12:


Uitstel is afstel.


Typerende voorspelling van een bank met glazen bol.
De rozen wolk in stand houden.
Lepre Chaun
0
sniper22
1
De journalistiek zou eens goed onderzoek moeten doen naar het world economic forum en zijn Great Reset leader klaus schwab...de agenda tot 2030 en wat dit voor iedereen betekent....de nieuwe werkelijkheid...who benefits
sniper22
0
Zodra de economie weer open kan, zal ook de fiscale steun worden afgebouwd. De economie zal zich dan gaan aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid en daarbij zullen meer bedrijven failliet gaan en mensen werkloos worden, denkt ABN AMRO. Tegelijk zullen consumenten hun bestedingen hervatten en een deel van de opgespaarde uitgaven te gelde maken. Pas aan het einde van 2021 is de economie weer terug op het niveau van voor de coronacrisis. De misgelopen groei wordt daarna slechts beperkt ingehaald, waardoor volgens de bank er permanente schade is ontstaan......

Mensen beseffen nog niet wat de permanente schade inhoud,. De elite banken zijn goed op de hoogte.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.