Heathrow komt met extra 'coronataks' voor vertrekkende passagiers

Door AFN op 28 februari 2021 16:00 | Views: 2.559

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Londense luchthaven Heathrow gaat vertrekkende passagiers 8,90 pond (11,5 euro) extra in rekening brengen. De nieuwe 'coronataks' is een poging om de kosten te dekken. Heathrow is zwaar getroffen door de coronapandemie. De luchthaven is afhankelijk van langeafstandsvluchten en die markt is ingestort.

De Britse regelgever staat de extra belasting toe onder een protocol om de kosten te dekken van onder meer bagage- en incheckdiensten. Heathrow laat weten "geen winst" te maken op zulke activiteiten. De extra belasting voor vertrekkende passagiers geldt in ieder geval voor de rest van het jaar.

Het passagiersvervoer via de grote Londense luchthaven is in 2020 met bijna 73 procent gekelderd tot 22,1 miljoen reizigers. Er werd in het coronajaar een verlies geboekt van 2 miljard pond. In december ging het passagiersvervoer via Heathrow met 83 procent onderuit door de nieuwe lockdowns tegen de nieuwe en zeer besmettelijke Britse variant van het virus. Heathrow verloor in oktober zijn titel van drukste luchthaven van Europa aan Paris-Charles de Gaulle.

Reacties

2 Posts
WijHetVolk
0
quote:

Cedar schreef op 28 februari 2021 20:01:


Ik zou zeggen overslaan die ouwe bende als het mogelijk is.


Voor continentale vluchten heb je keus zat rondom London. Voor intercontinentale vluchten 'moet' je toch via Heathrow. Maar zit me af te vragen wat ze nou willen. Intercontinentale vluchten liggen er zo goed als uit die 11.50 pond zal dus ook geen gewicht in de schaal leggen
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.