Meer dan half miljard aan loonsteun overgemaakt in nieuwe ronde

Door AFN op 26 februari 2021 16:23 | Views: 3.014

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft de afgelopen twee weken al meer dan een half miljard euro (544 miljoen) aan loonsteun uitbetaald aan werkgevers. De nieuwe ronde loonsubsidie NOW is sinds 15 februari open. Van de 45.000 ontvangen aanvragen, zijn inmiddels 34.000 goedgekeurd, meldt het UWV. Die bedrijven hebben samen zo'n 524.000 mensen in dienst.

Werkgevers die drie maanden achter elkaar gemiddeld een omzetverlies van meer dan 20 procent verwachten, kunnen tot 14 maart 'NOW 4.0' aanvragen. Het gaat om subsidie in de maanden januari, februari en maart. Afhankelijk van het omzetverlies, vergoedt het kabinet maximaal 85 procent van de loonkosten. Zo kunnen bedrijven hun werknemers blijven doorbetalen.

De NOW is een van de belangrijkste onderdelen van de steunpakketten die het kabinet in het leven heeft geroepen wegens de coronacrisis. Door de coronamaatregelen moeten veel bedrijven hun deuren sluiten, of lopen ze een groot deel van hun omzet mis.

Reacties

8 Posts
HannibalB
1
524000 banen die met overheidssteun in stand worden gehouden. Schat zo in dat de helft hiervan echt verdwijnt in de laatste 2 kwartalen.
Go Go Go !
2
Door blijven pompen met geld, totdat we uiteindelijk verzuipen. Jezelf uit de crisis investeren noemen ze dat in Den Haag.

Het lijden van de burgertjes wordt gewoon gerekt. Een vorm van sadomasochisme door Den Haag.

Rowi62
0
En leest iemand wat over hoe ze dat terug gaan krijgen in de verkiezingsprogrammas ? Nee natuurlojk niet, gewoon doorgaan met milieu dingetjes waarvoor echter geen geld meer zal zijn. Of lenen we zo 100% van het BNP ?
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Rowi62 schreef op 26 februari 2021 17:02:


En leest iemand wat over hoe ze dat terug gaan krijgen in de verkiezingsprogrammas ? Nee natuurlojk niet, gewoon doorgaan met milieu dingetjes waarvoor echter geen geld meer zal zijn. Of lenen we zo 100% van het BNP ?


Via de ECB zitten we toch vastgeklonken aan landen die er nog een veel groter potje van maken, dus gewoon pompen lijkt het devies. Uiteindelijk verdampen die schulden toch, doordat de ECB ze doorstreept, door inflatie of een combinatie van beide. Nu zijn sommigen er tenminste nog mee geholpen;-)

Guttepuhtut
1
Even door blijven pompen tot aan de verkiezingen en daarna de lasten verhogen voor iedereen die auto rijdt, vlees eet, in een eigen huis woont, een drankje lust, enz, enz. Sterkte allemaal!
Easymoneystonks
0
Voor de zuurtjes hierboven, of je nou loon betaalt via de NOW regeling of via de WW het is allemaal net zo breed als dat het lang is.
Strijker
0
De overheid had beter het geld naar de burger kunnen storten net als in America.
Dit voorkomt froude, mede omdat nu werkgevers toch werknemers laten werken
en toch die steun laten uitbetalen. (de overheid leuker en makkelijker kunnen we het niet maken)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.