Wereldhandel weer hoger dan voor coronacrisis

Door AFN op 25 februari 2021 12:51 | Views: 3.181

DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde handel is volledig hersteld van de gevolgen van de coronacrisis en ligt zelfs hoger dan voor de virusuitbraak. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) op basis van zijn Wereldhandelsmonitor.

Volgens het CPB nam de wereldhandel in december met 0,6 procent toe vergeleken met november en wordt daarmee het niveau van begin 2020 overtroffen. Het verlies door corona in het eerste halfjaar is goedgemaakt met een groei van 1,3 procent over heel 2020. In het vierde kwartaal van 2020 was de groei 4 procent.

De groei in december werd met name ondersteund door de uitvoer van geavanceerde economieën. Daarbij vallen met name de Verenigde Staten op, met een toename van 3,3 procent, en de invoer van opkomende economieën. Opvallend is dat China in december minder heeft ingevoerd en uitgevoerd, wat in lange tijd niet is voorgekomen.

De industriële productie steeg in december met 1,3 procent ten opzichte van november. Daarmee is ook de industriële productie terug op het niveau van begin 2020, aldus het CPB.

Reacties

4 Posts
suer
0
Dat is wel knap met gesloten deuren ,vliegtuigen aan de grond , gesloten horeca , gesloten retail en dan een top economie .
Ger1948
1
Stel je voor; zodra corona voorbij is wat er dan gebeurt? Het kan niet anders dan dat de bomen dan voorbij de hemel groeien. Nu klaagt iedereen stern en been, faillissementen dreigen, het hoofd amper boven water te houden, hoe kan het dan dat we zulke fantastische cijfers zien??? Ergens klopt er iets niet.....en dat is een gevaarlijke ontwikkeling.
Inhoudelijk
0
Neem het maar met een KORREL zout. Het is het ' onze ' CPB dat dit zegt. Die zijn ook van 'we houden weer meer over dit jaar dan voorgaande jaar ' ... ook daar merk je niks van.
Beursverkloot
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.