Coronacrisis bezorgt moederbedrijf Telegraaf en NRC meer abonnees

Door AFN op 25 februari 2021 11:50 | Views: 2.177

AMSTERDAM (ANP) - Mediahuis, de eigenaar van onder meer NRC Handelsblad, De Telegraaf en regionale dagbladen, heeft door de coronacrisis een forse toename gezien in het aantal abonnees. Dat dankt het Belgische mediabedrijf naar eigen zeggen aan de omslag naar digitaal maar ook zeker aan de coronapandemie, waardoor mensen veel meer behoefte hadden aan nieuws.

Topman Gert Ysebaert zegt dat het coronajaar een kantelpunt was in de digitalisering van het printbedrijf, dat nu een digitaal bedrijf is geworden. Dat zorgt volgens hem voor een sterke basis voor groei. Verder bereikten volgens Ysebaert de nieuwsmerken meer mensen dan ooit tevoren. "Het afgelopen jaar maakte duidelijk dat in tijden van onzekerheid, mensen nog meer op zoek gaan naar accurate informatie en onafhankelijke journalistiek", aldus het bedrijf.

Zo bekeken dagelijks 2,3 miljoen mensen de nieuwssites van het mediabedrijf tijdens het coronajaar. "Ongekend hoog", aldus Mediahuis. Meer dan 1,1 miljoen mensen bekeken de nieuwsapps van het bedrijf. Dat is 10 procent meer ten opzichte van een jaar eerder. Ook groeide het aantal digitale abonnees hard en werden podcasts een vaste waarde in de journalistiek, zegt het bedrijf.

Digitaal

Eind 2020 stond de teller voor het totale aantal abonnees op 1,7 miljoen. Dat zijn abonnees in Nederland, België, Luxemburg en Ierland, maar ook de abonnees van NDC Mediagroep, de combinatie van Noord-Nederlandse regiokranten die Mediahuis vorig jaar overnam. In 2019 was nog een kwart van de abonnementen digitaal, nu is dat volgens het bedrijf één op de drie. Mensen nemen daar vaak ook een papieren weekendkrant bij. In Nederland was sprake van bijna een verdubbeling van het aantal digitale abonnementen.

De omzet van het bedrijf was vorig jaar 990,5 miljoen euro, tegen 857,9 miljoen euro in 2019. De winst van Mediahuis kwam uit op 58,6 miljoen euro, tegen 14,7 miljoen in 2019. De advertentie-inkomsten van nieuws- en andere media stonden door de coronacrisis wel onder druk en daalden afhankelijk van het merk en de markt met 10 tot 20 procent. De groei in digitale abonnementen en in e-commerce wisten deze daling deels goed te maken. Het Mediahuis verwacht wel dat de komende periode de druk zal aanhouden.

Reacties

5 Posts
Flowermountain
0
Je zou juist minder nieuws moeten kijken en lezen. Ga eens meer naar buiten en lees een boek waar je wat aan hebt. Nieuws is 90% ellende en negativiteit, slecht voor je gemoedstoestand.
jan de vakman
0
Wij zien de lijn van in het weekend papier krantbreed toenemen, nog even dan krijgen we de tweewieler zaterdags de stoep niet meer opgeduwd!!
De chipjes gaan behoorlijk richting de kliko, zal asmi vanavond voor vuurwerk gaan zorgen, ik denk dat ze met prachtig cijfermateriaal en vooruitzichten komen!
hovenier
0
quote:

Flowermountain schreef op 25 februari 2021 12:49:


Je zou juist minder nieuws moeten kijken en lezen. Ga eens meer naar buiten en lees een boek waar je wat aan hebt. Nieuws is 90% ellende en negativiteit, slecht voor je gemoedstoestand.


Flowermountain
Dat u daar nog tijd voor heeft.
Dacht, dat u continue met uw cryptomunten aan het spelen was.
Dadelijk overigens nog wat tijd over houden om rondjes te rijden met uw nieuwe gouden koets!
Mijn Vriend
0
"Het afgelopen jaar maakte duidelijk dat in tijden van onzekerheid, mensen nog meer op zoek gaan naar accurate informatie en onafhankelijke journalistiek",

Huh, wat doen ze dan bij de Telegraaf? Kijken vanaf welke kant WA zijn kont schoonmaakt.
Flowermountain
0
quote:

hovenier schreef op 25 februari 2021 15:41:


[...]

Flowermountain
Dat u daar nog tijd voor heeft.
Dacht, dat u continue met uw cryptomunten aan het spelen was.
Dadelijk overigens nog wat tijd over houden om rondjes te rijden met uw nieuwe gouden koets!Die portefeuille groeit uit zichzelf, planten hebben meer aandacht nodig.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.