Nieuwe baan voor weggestuurde topman Tata Steel Nederland

Door AFN op 24 februari 2021 20:09 | Views: 4.731

ZOETERMEER (ANP) - De vorig jaar aan de kant gezette topman van Tata Steel Nederland, Theo Henrar, krijgt een nieuwe baan. Hij wordt voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME.

"Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière", zegt hij. Henrar zal op 17 juni de leiding overnemen van de huidige voorzitter, voormalig VVD-politicus Ineke Dezentjé Hamming.

Eerder werkte hij meer dan drie decennia bij het bedrijf achter het hoogovencomplex in IJmuiden. Zijn onverwachte vertrek bij Tata Steel zorgde vorig jaar voor veel ophef omdat hij bekend stond als een voorvechter van de Nederlandse belangen bij de top van het moederconcern in India. Die wilde een flinke reorganisatie doorvoeren. Maar Henrar had met de vakbonden afspraken gemaakt, waardoor er bij de Nederlandse tak van het bedrijf lange tijd geen gedwongen ontslagen mochten vallen.

Henrar is ook al voorzitter van de raad van toezicht van zorg-, revalidatie- en onderwijsinstelling Heliomare. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

Reacties

2 Posts
Ronald Engels
1
Bravo, zeer goede persoonlijkheid met de juiste technische detail kennis. Succes!

M.v.g.
Inhoudelijk
1
Nog even (?) en hij mag weer terugkeren naar een zelstandig Hoogovens en dan NOOIT meer een fusie aan gaan, al lijkt die "partner nog zo goed". Het is net een echt huwelijk; in het begin draait het om de liefde en uiteindelijk bij de scheiding om de knikkers. De Bruid was toch niet zo fijn als dat ze zich eerst voor deed ;-)
Eeuwig zonde dat Hoogovens & de EU de Hisarna licenties kwijt is aan India.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.