Bitcoin breekt door grens van 50.000 dollar

Door AFN op 16 februari 2021 13:39 | Views: 5.737

Bitcoin breekt door grens van 50.000 dollar

DEN HAAG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Cryptomunt bitcoin is dinsdag voor het eerst door de grens van 50.000 dollar gebroken. De opmars van de bitcoin en andere digitale valuta wordt mede veroorzaakt door de toenemende acceptatie van crypto's. Zeker nadat Tesla-baas Elon Musk bekendmaakte 1,5 miljard dollar in digitaal geld te investeren.

Dit jaar alleen al is bitcoin enorm aan waarde gestegen. De munt werd na zijn debuut meer dan tien jaar geleden enkele jaren lang verhandeld voor een paar cent. Ook de meeste andere digitale munten staan op winst.

De bitcoin eindigde vorig jaar met een stijging van 170 procent in het vierde kwartaal op ongeveer 29.000 dollar. Zeven dagen later was de waarde naar 40.000 dollar per bitcoin gestegen. Het duurde bijna zes weken om de grens van 50.000 dollar te doorbreken, geholpen door steunbetuigingen van mensen als miljardair Paul Tudor Jones, investeerder Stan Druckenmiller en dus ook Tesla-topman Elon Musk.

Tesla

De aankondiging van Tesla dat het 1,5 miljard dollar in bitcoins investeerde, was de meest zichtbare recente aanjager van de waarde van de munt. Daardoor dikte de prijs op 8 februari met 16 procent aan. Dat was de grootste eendaagse winst voor de bitcoin sinds de coronacrisis.

De rally van 400 procent in het afgelopen jaar komt in een tijd van lage rentetarieven van centrale banken en ongekende financiële steun van overheden in de nasleep van de coronaviruspandemie. Daardoor is het rendement op andere investeringen doorgaans veel lager.

Ontwikkelingen

Ondertussen worden cryptomunten door grote beleggers steeds meer geaccepteerd. Zo overweegt een investeringsdivisie van de bank Morgan Stanley naar verluidt om op bitcoin in te zetten. En in Canada is het eerste Noord-Amerikaanse bitcoin exchange-traded fund (ETF), waarmee bitcoins voor meer beleggers bereikbaar worden, inmiddels goedgekeurd.

Een andere bank, BNY Mellon, heeft een team samengesteld om een bewarings- en administratieplatform voor traditionele en digitale activa te ontwikkelen. Creditcardmaatschappij Mastercard is ondertussen van plan om transacties met bepaalde crypto's toe te staan op zijn netwerk.

Er wordt overigens nog steeds volop gewaarschuwd dat crypto's vatbaar zijn voor stevige prijsschommelingen. Ook worden ze vaak ingezet voor illegale transacties en worden ze aan strengere regelgeving onderworpen, waardoor ze meer risico's met zich meebrengen.

Reacties

46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
suske wiet
1
pyramide spel .
Als grote jongens zich terug trekken zullen ze eerst niet bekend maken .
mamaloe
0
quote:

Cedar schreef op 16 februari 2021 13:42:


Op naar de 100k$ ( in waardeloos fiat geld).


Zeker, maar zolang je er ook mee kan betalen is het toch geld waard, en geen chocolade sigaretten. Wordt de toekomst ipv aandelen.
Kees 1938
2
Ik ben in 2013 uit de bitcoin gestapt omdat ik van mening ben dat dit een negatieve toegevoegde waarde aan de economie geeft en heb hier geen seconde spijt van gehad. De bitcoin is moeilijk traceerbaar, bitcoin is niet in beslag te nemen zonder wachtwoord, bitcoin kan op 2 plekken tegelijk zijn, belasting heffen op bitcoin is zeer moeilijk controleerbaar. Bitcoin is niet bij te maken, waarbij de overheidsbegroting volledig moet worden betaald uit belastinginkomsten, die dus zeer moeilijk inbaar zijn, waardoor overheden het gevaar lopen bankroet te gaan. Verder is het zo dat als bitcoins werkelijk gebruikt gaat worden de waardestijging hiervan ten koste gaat van de huidige valuta, waardoor bv het vermogen van een pensioenfonds helemaal kan verdampen en vele bedrijven failliet kunnen gaan. Het lijkt erop dat er een voorzichtig kwartje is gevallen bij DNB, maar die laten het op zijn beloop.
Kor11
2
Jeetje, u loopt leeg door spijt. Ga er aub niet aan onderdoor. Er zijn vast wel al hulpgroepen wat dit aangaat. Een soort AA maar dan andersom.
Housepartyy
5
quote:

suske wiet schreef op 16 februari 2021 13:57:


pyramide spel .
Als grote jongens zich terug trekken zullen ze eerst niet bekend maken .


Ik ben zelf inmiddels een grote jongen..
mamaloe
1
quote:

suske wiet schreef op 16 februari 2021 13:57:


pyramide spel .
Als grote jongens zich terug trekken zullen ze eerst niet bekend maken .


Zo ook bij aandelen. Ik weet niet of u de film kent, waar handelaren de koersen onderling afspreken. Etc. Waargebeurd verhaal.
Jopie1962
1
Is weer eens wat anders dan het "heilige goud", dat zie je steeds verder wegzakken ... langzaam maar zeker.
msg959
0
msg959
1
Het zal ook tijd worden dat crypto eens wat serieuzer genomen gaat worden. Wellicht komt dat moment wat dichterbij.
geobeo
4
quote:

Kees 1938 schreef op 16 februari 2021 13:58:


Ik ben in 2013 uit de bitcoin gestapt omdat ik van mening ben dat dit een negatieve toegevoegde waarde aan de economie geeft en heb hier geen seconde spijt van gehad.


Whahahaa, ik moest even schaterlachen.

Dus je bent een 50x inlegvermenigvuldiging misgelopen, maar hebt geen spijt?

Maar natuurlijk joh. En vervolgens een hele rits onjuist cliche's over Bitcoin opnoemen.

Weet je wat? Ik beloof geen seconde dat je ooit ook maar 1 cent in Bitcoin gehad hebt. Je verhaal ruikt naar bullshit: eerst investeren, dan verkopen en vervolgens gaan onderzoeken waar je eigenlijk in geïnvesteerd had? En dan nog niet snappen waar je het over hebt?! Maar natuurlijk joh...

Mensen op het internet...
small_investor
1
Wie koopt die onzin??? 1 man nog zijn naam is musk , e. musk de man die in z'n eentje de btc doet stijgen. Als de heer e. musk tweet btc weg ermee is het einde verhaal.

de heer e. musk is alleen maar uit op nog meer nullen achter zijn naam, op een dag loopt hij tegen de lamp.
Ivo Fl
0
het begint een afgesleten plaat te worden dit verhaal. 1 Ding voorspel ik wel; bij 60K....70K....300K hebben we iedere keer hetzelfde gesprek hier ;-)

En dan is het heel duidelijk te lezen wie dan een hele dikke beurs heeft....en wie niet ;-)
MBO
1
Heb in verleden al gereageerd op bitcoin.

Ik koop en verkoop dit op zeer korte termijn , voor kleine bedragen, want de feitelijke waarde is 0. (via vaneck vectors bitcoin)
(is een goed alternatief voor mijn wekelijkse euromillions en brengt me inderdaad momenteel wat centjes op)

Is gewoon een oplopend piramidespel die uiteindelijk in 0 moet resulteren.

Het is aan de overheid om definitief de bitcoin + alle afgeleide producten als betaalmiddel te verbieden.
Hoe sneller hoe beter.

Blockchain waarop bitcoin gebaseerd is, heeft ook geen toekomst omdat dit gewoon niet realistisch is in een dagelijks productieproces met duizenden parameters die continu veranderen.
Met alle computerkracht op deze Aarde kan je het productieproces van de kleinste supermarkt in Monaco nog niet via blockchain regelen...Je zal nog computerkracht tekort komen !
Kor11
0
En treinen waren moordenaars, auto's de duivel. Ondernemers welke betalingen accepteerden via creditcards zouden nooit hun geld zien. Internet was het einde van de wereld en met internetbankieren werd je beroofd. Mensen op de maan is een verzinsel. Iemand wat wensen doe je met een ansichtkaart en die stuur je voorzien van een postzegel "per post".
wanezel
0
Met Bitcoin gaat de voorspelling van de heren Koot en De Bie helemaal uitkomen : "Geen gezeik, iedereen rijk".
Keinscheisscoins
0
quote:

MBO schreef op 16 februari 2021 17:25:


Blockchain waarop bitcoin gebaseerd is, heeft ook geen toekomst omdat dit gewoon niet realistisch is in een dagelijks productieproces met duizenden parameters die continu veranderen.
Met alle computerkracht op deze Aarde kan je het productieproces van de kleinste supermarkt in Monaco nog niet via blockchain regelen...Je zal nog computerkracht tekort komen !


Volgens mij kent een supermarkt geen productieproces.
46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.