Record op Wall Street na meevallende uitkeringsaanvragen

Door AFN op 4 februari 2021 22:45 | Views: 5.714

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten de handel uitgegaan. De S&P 500 bereikte een nieuw record na meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aandeel GameStop, dat onlangs door particuliere beleggers op forumsite Reddit de hoogte in werd gestuwd, ging hard onderuit.

De Dow-Jonesindex steeg 1,1 procent tot 31.055,86 punten. De bredere S&P 500 won ook 1,1 procent tot 3871,74 punten en de techgraadmeter Nasdaq won 1,2 procent tot 13.777,74 punten.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten met 33.000 was gedaald tot 779.000, het laagste aantal sinds november. Dat was een sterkere daling dan economen in doorsnee hadden voorzien, wat er mogelijk op wijst dat de ergste ontslaggolf door de recente piek aan coronabesmettingen voorbij is

GameStop

Spelletjesketen GameStop ging 42 procent onderuit en bioscoopbedrijf AMC verloor 21 procent van zijn beurswaarde. Door acties van kleine beleggers op internetforum Reddit wonnen die bedrijven de afgelopen tijd juist flink aan waarde, maar inmiddels naderen de prijzen van de aandelen weer hun oude niveaus.

De kersverse minister van Financiën, Janet Yellen, kondigde aan dat toezichthouders de onlineacties rond het stormachtige koersverloop moeten onderzoeken.

Olieprijzen

De olieprijzen stegen verder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent meer waard op 56,37 dollar, dicht bij het hoogste niveau in grofweg een jaar tijd. Brentolie klom 0,8 procent tot 58,92 dollar per vat.

Het kartel van olieproducerende landen OPEC sprak deze week samen met bondgenoten af de huidige productiebeperkingen te verlengen. Daarnaast anticiperen handelaren alvast op een herstel van de vraag naar de grondstof als de wereldeconomie na grootscheepse vaccinatieprogramma's weer beter gaat draaien. Olieconcerns stegen licht. Chevron won een fractie terwijl ExxonMobil bijna 2 procent vooruitging.

eBay

Onlinemarktplaats eBay schoot 5,3 procent omhoog. Het internetbedrijf verdubbelde in het voorbije kwartaal zijn winst dankzij de toeloop van thuiszittende consumenten. Daarop verhoogde eBay ook de vooruitzichten voor heel het gebroken boekjaar. Betalingsbedrijf Paypal won 7,4 procent na beter dan verwachte cijfers.

De euro was 1,1964 dollar waard, tegenover 1,2024 dollar een dag eerder.

Reacties

10 Posts
Anoniem1337
0
[verwijderd]
0
quote:

Anoniem1337 schreef op 4 februari 2021 22:58:


Slecht nieuws = aandelenmarkt stijgt
Goed nieuws = aandelenmarkt stijgt nog harder


Dat komt omdat er gemiddeld genomen elke dag meer nieuw geld op de beurs terecht komt dan dat een beurs met gezonde waarderingen aan kan.

Zolang dat niet wordt aamgepakt (negatieve rente en het onbeperkt printen wereldwijd) zullen de waarderingen alleen .aar verder omhoog gaan in alle assets tot de muziek een keer stopt... alleen wanneer.... of is het dan deze keer dat sit nooit meer gebeurt...... this time its different....
Sloeki
0
quote:

Anoniem1337 schreef op 4 februari 2021 22:58:


Slecht nieuws = aandelenmarkt stijgt
Goed nieuws = aandelenmarkt stijgt nog harder


Goed gezien! Met dank aan gratis geld van ECB, FED etc...
Knarf
0
Als je kijkt naar de waarderingen van aandelen op de OTC markt maar ook naar Doordash, Peloton en een flink aantal andere bedrijven kom je tot de conclusie dat er sprake is van een zeepbel. Alle Fomo, Tina en this time is different verhalen geloof ik wel. De (gebakken) lucht zal er voor de zomer uitlopen. Voor zo lang als het duurt lekker meehoppen met de meute en vingers aan de knoppen houden. Putopties zijn nu relatief goedkoop en dus een mooie verzekering tegen waardedaling.
witte Tonnie
0
quote:

goeruh schreef op 5 februari 2021 06:57:


Nu kopen, straks schrijven


Nu schrijven, straks kopen....
[verwijderd]
0
quote:

deflationist schreef op 5 februari 2021 01:11:


Kan de ECB failliet gaan?
Niet in klassieke zin (insolvabel). Alleen als de gehele wereld het vertrouwen in de Eurozone opzegt.
Jopie1962
0
quote:

deflationist schreef op 5 februari 2021 01:11:


Kan de ECB failliet gaan?


Ja, als de geldprinter vastloopt.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.