Bitcoin stijgt voor het eerst tot boven 20.000 dollar

Door AFN op 16 december 2020 15:15 | Views: 5.874

Bitcoin stijgt voor het eerst tot boven 20.000 dollar

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De digitale munteenheid bitcoin is woensdag voor het eerst tot boven de 20.000 dollar gestegen, waarmee dus een nieuw recordniveau werd bereikt. Eind november brak de bitcoin al door de vorige hoogste stand, die in december 2017 werd neergezet.

De waarde van 's werelds bekendste cryptomunt klom woensdag met bijna 4 procent tot 20.154 dollar. Daarmee is de bitcoin dit jaar al meer dan 170 procent duurder geworden. De bitcoin en andere digitale valuta winnen aan populariteit doordat grote bedrijven als PayPal er meer interesse in tonen. Dat voedt de hoop dat de cryptovaluta voor het grote publiek interessanter worden.

Daarnaast is er door steunmaatregelen vanuit overheden en centrale banken zoveel geld voorhanden, dat er ook steeds meer geld in risicovollere investeringen wordt gestoken. Tenslotte is er een groep mensen die verwacht dat de bitcoin en andere digitale munten, net als goud, een goede investering zijn omdat die niet vatbaar zijn voor zaken als inflatie.

Een kenner van digitale munten zegt dat de ogen nu zijn gericht op de grens van 30.000 dollar. Na de piek in 2017 viel de bitcoin overigens ver weg. Halverwege 2018 was de cryptomunt nog zo'n 4000 dollar waard.

De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. De uitvinder of uitvinders van de cryptomunt zijn niet bekend.

Reacties

34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
LS Investment
3
There is no alternative (TINA) they say...

Volgens mij is dit Bitcoin tegenwoordelijk veiliger dan de opgeblazen aandelen markt.
Jopie1962
0
En goud in de min !

Tsja, goud halen ze 'straks' met sateliet-vrachten tegelijk naar de aarde, vanaf een of andere planeet of ster (of zo). Daar kunnen ze mooi de vluchten mee betalen, zolang de goudprijs nog wat voorstelt.
createmonnie
1
Met al dat geldprinterij is een miljoen zeer realistisch... Wat is tegenwoordig nog goedkoop om in te investeren met vertrouwenloze geldbiljetten. Blijft u wel genoeg spreiden, want crypto is niet het enige wat bij een financiele breakdown waarde kent. Grondstoffen en edelmetalen zijn ook goede hedge.
Mr_Baldy
2
ik vind XRP meer interessant dan BTC, het even wachten tot Flare actief wordt, maar XRP gaat nog een flinke opmars zien, BTC is leuk voor store of value, maar fees zullen nooit zo goedkoop en snel als XRP worden. gewoon geduld, ik vind het prima dat BTC weer de leiding neemt.
Bunder
1
quote:

LS Investment schreef op 16 december 2020 15:47:


There is no alternative (TINA) they say...

Volgens mij is dit Bitcoin tegenwoordelijk veiliger dan de opgeblazen aandelen markt.


Veiliger niet, maar wel beter rendement. Aandelen markt staat al tijdje op knappen.

Wel jammer dat Arend Jan Kamp en vrienden elke keer jaloers zijn, als Bitcoin een mooie ATH neer zet.

Het is gewoon duidelijk, Bitcoin gaat naar 100.000 + , of 2021 of 2022.
Squeezer
0
Lol...haters remain haters...if anyone thinks the current money market is the future, your either dumb or just a sheep following the herd
El_loco
2
Heerlijk! Eens dat de BTC net zo speculatief is als een aandeeltje Shell!

Ook hier gaan de altcoins met de beste samenwerkingsverbandingen het uiteindelijk maken. Dat zijn in mijn ogen idd ook XRP, maar ook zeker Vechain!
Squeezer
0
quote:

Nutty professor schreef op 16 december 2020 16:33:


Bitcoin 100K gaat echt gebeuren.


FUD...FUD
Esen
1
IntimRassiert
0
quote:

Esen schreef op 16 december 2020 16:40:


Bitcoin is leuk, maar XRP gaat pas echt groot worden denk ik.


Wat zegt je glazen bol over Sushi, YFI, Uni, Dot en nog wat ecoins/tokens?

Iedereen zijn afwijking, die van XRP laat ik aan mij voorbij gaan.
34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.