Duitse inflatie verder in de min

Door AFN op 30 november 2020 14:26 | Views: 2.273

WIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in november opnieuw onder nul uitgekomen. Deze maand bedroeg de geldontwaarding min 0,3 procent, meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopig cijfer. Vorige maand was de inflatie op min 0,2 procent uitgekomen.

Economen hadden in doorsnee gerekend dat de inflatie op datzelfde niveau zou blijven. Daarmee rekenden ze al op een nieuwe maand van negatieve inflatie. Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode kwam de Duitse inflatie in november uit op min 0,7 procent op jaarbasis.

Duitsland is niet het enige land waar de inflatie negatief is. In Spanje stond die op min 0,8 en in Italië op min 0,2.

Reacties

3 Posts
JBL_0123
9
Willen we aub afspreken om de termen te gebruiken zoals die in het leven geroepen zijn? We spreken hier over deflatie, het lijkt alsof dit woord niet in de boeken staat van de redactie.
Deze maand bedroeg de geldontwaarding min 0,3 procent. Dus er is geen sprake van geldontwaarding maar geld is dus meer waard geworden. Jullie kunnen het nogal ingewikkeld maken ze
Red_
0
Mousje
0
Tjonge, wat een drama zeg. Geldontwaarding van -0,3% is gewoon duidelijk. Net als 2-(-3) = 5. Middelbare school, brugklas!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.