Bundesbank waarschuwt voor slecht vierde kwartaal Duitse economie

Door AFN op 16 november 2020 13:50 | Views: 2.137

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse economie dreigt in het vierde kwartaal te stagneren of zelfs te krimpen. Daarvoor waarschuwt de Bundesbank. Volgens de Duitse centrale bank wegen nieuwe beperkingsmaatregelen om het coronavirus in te dammen zwaar op het economisch herstel in het land.

Hoewel de binnenlandse beperkingen vooralsnog minder ingrijpend zijn en meer gericht zijn op horeca en vrijetijdsactiviteiten dan in het voorjaar, lijdt de export volgens een nieuw maandelijks rapport van de Bundesbank onder een heropleving van het virus in heel Europa. Wel verwacht de instelling dat de klap voor de economie minder ernstig zal zijn dan na de lockdown in maart en april. Concrete cijfers werden niet genoemd.

Inmiddels is er wel weer een daling te zien in het aantal coronabesmettingen in Duitsland. Dat daalde afgelopen etmaal voor de derde dag op rij. De Duitse regering lijkt desondanks de bestaande coronabeperkingen aan te willen scherpen. Naar verluidt legt bondskanselier Angela Merkel de strengere maatregelen maandag voor aan de premiers van de deelstaten. Kinderen en jongeren moeten worden aangemoedigd om met maar een vaste vriend af te spreken. Thuis afspreken met vrienden en kennissen wordt naar verwachting beperkt tot één vast huishouden.

Reacties

3 Posts
drooglegging
0
Gelukkig doen wij het veel beter in Der Niederlande, DNB hoeft niet te waarschuwen, knot zal eerder hinten op "onverwacht, significante groei"

Morgen wordt alle weer soepeler in ons landje waar de ons omringende landen zwaarder gaan ingrijpen, verschil moet er wezen.
Maar! wie het laatst lacht lacht het best.

*Is het nou Die oder Der?
createmonnie
0
Nou goed dat de Bundesbank nu waarschuwt, hoeven de beleggers niet te schrikken als het tegenvalt.. Mocht er toevallig toch een minieme groei zijn, spuit de DAX omhoog. Zo drijven we steeds verder van de werkelijkheid.
Kees1
1
Beleggers hebben een slecht vierde kwartaal al wel ingeprijsd, zo lijkt mij. Beleggers kijken duidelijk verder vooruit en wel naar de wereld na vaccinatie.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.