Vertrouwen Duitse beleggers neemt verder af

Door AFN op 10 november 2020 11:38 | Views: 2.279

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de toekomst van de economie is verder afgenomen. Dat meldde onderzoeksinstituut ZEW op basis van een peiling in november. Door het oplopende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdownmaatregelen hadden kenners de daling al min of meer zien aankomen.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van plus 39 tegen een plus van 56,1 een maand eerder. Economen hielden in doorsnee rekening met een stand van plus 44,3.

De index die het vertrouwen in de huidige situatie meet, was nog altijd negatief. Vergeleken met een maand terug is het pessimisme zelfs weer wat opgelopen, tot een stand van min 64,3 tegenover min 59,5 in oktober.

Reacties

4 Posts
Jopie1962
0
quote:

Wired schreef op 10 november 2020 11:43:


Ist mir scheissegal


Oftewel: Je m'en fous
Wat ik denk
0
Ik denk dat deze cijfers niet zo relevant zijn daar de enquete door het ZEW is afgenomen voordat het nieuws van Pfizer mbt hun corona vaccin bekend was
ffff
0
Goed gezien, Wat ik denk !

Als je constateert dat de DAX de afgelopen 10 dagen van 11.500 naar boven de 13.000 is gestegen, kun je dus onmiddellijk vaststellen dat al dit soort onderzoekingen je eigenlijk heel vaak met kilo's zout kunt/ moet nemen...... Ongelooflijk herstel...... Door geen mens voorspeld en er zijn zoveel " specialisten" .......

Peter
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.