'Duitsland wil uitstel importtarieven op Amerikaanse producten'

Door AFN op 9 november 2020 08:25 | Views: 3.516

'Duitsland wil uitstel importtarieven op Amerikaanse producten'

BERLIJN (AFN) - De Duitse regering zou uitstel willen van het heffen van Europese importtarieven op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten. Ze wil zo de handelsrelaties met de Verenigde Staten verbeteren vanwege de winst van de Democraat Joe Biden bij de presidentsverkiezingen. Een bron bij de Duitse overheid zegt tegen persbureau Bloomberg dat het onderwerp maandag zal worden besproken op een bijeenkomst van de ministers van Handel van de Europese Unie.

De tarieven draaien om de langslepende zaak rond illegale subsidies aan de vliegtuigbouwers Boeing en Airbus. De heffingen zouden waarschijnlijk dinsdag ingaan, als de Europese Commissie instemt. De VS hebben in deze zaak al importtarieven opgelegd op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen, waaronder Franse wijn en Schotse whisky.

Maar Berlijn zou nu liever willen wachten met de tarieven omdat de hoop bestaat dat onder Biden de handelsrelaties tussen de EU en de VS kunnen verbeteren. Ook de economische onrust door de coronacrisis zou een rol spelen bij de Duitse wens om de handelsspanningen tussen de EU en de VS niet verder te laten oplopen.

Verhoudingen verbeteren

De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier zei maandagochtend op de Duitse radio dat er een brede deal moet worden gesloten tussen de EU en de VS over heffingen nu er een nieuwe Amerikaanse regering komt. Hij hoopt dat met president Biden er meer rust op handelsgebied zal komen. Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft gezegd dat er concrete voorstellen zijn gedaan door Berlijn aan Washington om de verhoudingen tussen beide landen te verbeteren.

Vanuit de industrie is er ook een roep om de handelsspanningen met de Amerikanen niet verder te laten stijgen. Het hoofd van industrievereniging BDI heeft gezegd dat politieke escalatie van handelsconflicten nu moet worden voorkomen. De handel tussen de VS en Duitsland is goed voor meer dan 250 miljard dollar per jaar.

Reacties

7 Posts
Andy5
0
Verstandig. Vier jaar lang wanbeleid en eindelijk straks weer iemand met verstand van zaken. Gaat goed komen!
Mijn Vriend
0
M.a.w., Berlijn denkt ff een reset te doen naar de pre-Trump situatie. En dat terwijl er +70m idioten voor Trump hebben gekozen. Duitland (de EU) kan zich veel beter gaan losweeken van de VS, om zo over 4 jaar de kansen van een nieuw blauwtje te voorkomen.
MartijnN1932
0
Dan komt Duitsland denk ik bedrogen uit.
want ook Biden heeft aangegeven dat hij meer aandacht wil schenken aan de handels onbalans en hij gooit het wel in een ander jasje.

als in "Made in America" will mean something again.

daarbij zal hij ook niet schuwen om een discussie te voeren over de handels onbalans..
IkWilVanIEXAf
0
Ho, wacht even. De USA heeft eenzijdig en zonder overleg "sancties" opgelegd in de vorm van importheffingen. Is het logisch dat er een reactie op komt?

Dat de ene president het puin van de andere president op moet ruimen daar heeft de EU -strikt genomen- geen boodschap aan. De EU doet zaken met de USA en niet met de president.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.