Wekelijkse uitkeringsaanvragen VS lopen op

Door AFN op 24 september 2020 14:49 | Views: 1.965

WASHINGTON (AFN) - Vorige week hebben nog eens 870.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er meer zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Het cijfer van een week eerder werd bijgesteld tot 866.000, van een eerder gemelde 860.000.

Economen rekenden in doorsnee juist op een daling naar 840.000 nieuwe aanvragen. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Dat er wekelijks nog honderdduizenden Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een uitkering, is te verklaren door de grote reorganisaties van bedrijven die last hebben van de crisis.

Het stijgende aantal uitkeringsaanvragen kan erop wijzen dat het herstel van de Amerikaanse economie weer wat minder sterk verloopt dan voorheen, mogelijk vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst daar net onder.

Reacties

4 Posts
Sjonnie2
0
De Amerikaanse futures gaan alweer aardig richting dieprood op deze cijfers, de dagelijkse glijvlucht van de AEX is ook alweer ingezet zie ik.
Vandaag zullen we weer dieprood sluiten, het begint al bijna te wennen, zucht........
PieterDerksen
0
quote:

Sjonnie2 schreef op 24 september 2020 14:57:


De Amerikaanse futures gaan alweer aardig richting dieprood op deze cijfers, de dagelijkse glijvlucht van de AEX is ook alweer ingezet zie ik.
Vandaag zullen we weer dieprood sluiten, het begint al bijna te wennen, zucht........AEX sluiten in dieprood? Welnee joh. Gewoon in het rood. Dieprood is heel wat anders.
VDBC
0
Als we dit grof berekenen, wil dit dus zeggen dat er 30 miljoen werklozen zijn bijgekomen dit jaar... = 3x de Belgische bevolking of 10x de productieve Belgische bevolking...das een pak!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.