Aantal uitkeringsaanvragen in Verenigd Koninkrijk neemt weer toe

Door AFN op 11 augustus 2020 08:39 | Views: 2.106

LONDEN (AFN) - Het aantal uitkeringsaanvragen in Groot-Brittannië loopt weer op, na een beperkte afname in juni. Volgens het Britse statistiekbureau kwamen er vorige maand meer dan 94.000 aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bij.

De coronacrisis hakt er flink in bij de Britten. Het totaal aantal aanvragen bedraagt inmiddels zo'n 2,7 miljoen. Vooral in april zagen veel mensen zich genoodzaakt om bij de overheid aan te kloppen voor steun. Toen kwam er meer dan een miljoen aanvragen bij. Ook in mei zat het aantal aanvragen sterk in de lift. In juni was sprake van een beperkte afname, met 68.500 aanvragen.

De werkloosheid bleef in juni, de meest recente maand waarover dit is gemeten, niettemin steken op een zeer laag niveau. Dit komt omdat veel Britten die in de eerste crisismaanden zonder werk kwamen te zitten, niet meteen op zoek gingen naar een nieuwe baan. Zij werden daarom nog niet als werkloze geregistreerd. Volgens het statistiekbureau bedroeg de Britse werkeloosheid in juni 3,8 procent, van 4,1 procent in mei. In het tweede kwartaal als geheel kwam de werkloosheid uit op 3,9 procent.

Reacties

2 Posts
topobianco
0
De kop had dus kunnen/moeten luiden "Werkloosheid in Verenigd Koninkrijk in juni gedaald."
Pavlov44
0
quote:

topobianco schreef op 11 augustus 2020 10:35:


De kop had dus kunnen/moeten luiden "Werkloosheid in Verenigd Koninkrijk in juni gedaald."


Mwah ik denk eerder "Weer meer mensen tijdelijk uit de beroepsbevolking statistieken gehaald om werkloosheidscijfer laag te houden".

Blijft toch een leuke politieke truc die bij elke economische neergang weer van stal wordt gehaald.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.