'Licht hogere opening Wall Street na ww-cijfers'

Door AFN op 6 augustus 2020 15:03 | Views: 2.604

'Licht hogere opening Wall Street na ww-cijfers'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag licht hoger te openen, nadat indicatoren eerder op de dag nog op verlies wezen. Beleggers verwerken meevallende cijfers over nieuwe steunaanvragen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd is er nog altijd geen politieke doorbraak in de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans steunpakket om de economie te stutten. Ook kwam een reeks bedrijven met kwartaalcijfers.

In Washington probeert minister van Financiën Steven Mnuchin de Democraten in het Congres achter een nieuw biljoenenpakket voor economische stimulering te krijgen. Veel dichter zijn de twee partijen elkaar niet genaderd, terwijl ze zichzelf een officieuze deadline voor een akkoord hebben gesteld op vrijdag.

Uit de Amerikaanse hoofdstad kwam ook bemoedigend nieuws. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering viel afgelopen week beduidend lager uit dan in de voorgaande weken, na twee weken van lichte stijgingen. Het aantal van net geen 1,2 miljoen WW-aanvragen was ook veel lager dan economen in doorsnee hadden voorspeld.

Bedrijf achter Burger King boekte lagere omzet

Bij de bedrijven lijkt Bristol-Myers Squibb een hogere opening tegemoet te gaan. De farmaceut verhoogde ondanks een kwartaalverlies zijn verwachtingen omtrent de winst voor heel het jaar. Daarnaast behaalde het concern een belangrijke overwinning in een patentzaak rond het medicijn Eliquis, een belangrijke aanjager van groei.

Restaurants Brands International, het bedrijf achter onder andere Burger King, boekte het afgelopen kwartaal een kwart lagere omzet omdat veel filialen tijdelijk moesten sluiten. Mediaconcern ViacomCBS kampte met gekelderde advertentie-inkomsten die voor een lagere omzet zorgden, maar presteerde wel beter dan waar Wall Street op rekende.

Andere bedrijven die de boeken openden waren hotelgroep Hilton Worldwide Holding, concertorganisator Live Nation en farmaceut Mylan. Na de slotbel komt onder andere techbedrijf Uber met cijfers.

Woensdag boekten de belangrijkste graadmeters op Wall Street nog afgemeten winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent hoger, op 27.201,52 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent tot 3327,77 punten en techbeurs Nasdaq klom 0,5 procent naar een nieuwe recordstand van 10.998,40 punten.

Reacties

12 Posts
s.lin
0
ruud11
0
quote:

s.lin schreef op 6 augustus 2020 15:18:


Licht hogere opening Wall Street na ww-cijfers

En de futures zijn rood!!

Futures vergelijken met stand 17.30 gisteren
ruud11
0
Dow futures 17.30 uur 27034.
Dow futures nu 27056.
Dus heel lichte verhoging.
Als een veertje....
BLOK-E
1
Even up, de gokkers van gisteren even cashen dan alles dump. Cijfers WW worden eerst als top verklaard later vanmiddag niet meer. Kost maar 20-30 Miljard extra in een jaar aan uitkeringen op jaarbasis deze miljoen man.
Ik denk dat wij de weg kwijt zijn wat deze getallen betreffen.
tolick
0
Nog even 601 besmettingen erbij !! Hoeveel zouden die al besmet hebben die zich morgen laten testen ??
frankvl
0
Ben elke dag met stomheid geslagen vanwege die hoge indices. En ja, dat gevoel heb ik al sinds 2009!
s.lin
0
USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding

Actueel: 1.186K
Verwacht: 1.415K
Vorige: 1.435K
FransK69
0
Eén woord: PPT. Plunge Protection Team

Anders hadden we hier allang op 350 gestaan.
het zwaard
0
Frankvl : Ben elke dag met stomheid geslagen vanwege die hoge indices. En ja, dat gevoel heb ik al sinds 2009!

M.a.w; je zit al sinds 2009 nier meer in de beurs en wacht nog steeds op de grote val ervan. Ja vroeg of laat ga je gelijk krijgen en je hebt dan wel aardig wat geld laten liggen.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.