AEX op winst na industriecijfers Italië en Frankrijk

Door AFN op 10 juli 2020 16:03 | Views: 3.174

AEX op winst na industriecijfers Italië en Frankrijk

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst, na minnen eerder op de dag. Ook elders in Europa waren groene koersenborden te zien. Cijfers uit Italië en Frankrijk wezen erop dat de industrie in die landen weer de weg omhoog heeft gevonden. Tegelijkertijd noopt de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd tot voorzichtigheid op de handelsvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,6 procent hoger op 570,81 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 761,94 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,8 procent.

De chipbedrijven ASMI en ASML wonnen in de AEX tot 1,8 procent na een positief handelsbericht van de Taiwanese chipmaker TSMC. ING voerde de hoofdfondsen aan met een winst van 3,1 procent. De bank gaat een kwart van de 170 kantoren in Nederland sluiten. Volgens Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland, heeft de coronacrisis "een al langer lopend plan van de bank bespoedigd".

Carlsberg

In Kopenhagen steeg Carlsberg 5,5 procent na een goed ontvangen handelsupdate. De Deense bierbrouwer sprak van een sterk herstel van de verkopen in China. Ook in West-Europa lieten de bierverkopen in juni de eerste tekenen van herstel zien dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen. In Amsterdam klom concurrent Heineken 1 procent.

Wirecard zakte 5,2 procent in Frankfurt. De Duitse autoriteiten doen nu ook onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken door bestuurders van de Duitse betalingsverwerker. De verdenking van witwassen komt bovenop de onderzoeken naar boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd.

BASF

BASF noteerde vlak. De resultaten van het Duitse chemieconcern zijn in het tweede kwartaal flink gedaald, vanwege een lagere vraag naar zijn producten vanuit de auto-industrie door de coronacrisis.

De euro stond op 1,1314 dollar, tegen 1,1296 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 40,01 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 42,67 dollar per vat. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwde dat de opleving van coronabesmettingen het herstel op de oliemarkt kan ondermijnen.

Reacties

8 Posts
T3 T3 T3
0
Inderdaad, riemen vast. We gaan weer naar beneden zo vlak voor het weekend. Wordt de 4e dag op rij in het rood voor de AEX. De correctie lijkt nu toch echt begonnen!
Mr_Baldy
2
grappig kop had moeten zijn aex herstelt door aantrekkende fut S&P500, men weet er altijd weer een draai aan te geven, toch makkelijk achteraf stukjes schrijven.
Jopie1962
0
Het lijkt er op dat de AEX nu, sinds 5 juni, voor de 3e keer niet boven de 575 de week weet af te sluiten. Samen met de RSI die steeds lagere toppen vormt, en zelfs al negatieve divergentie toont, geeft me dat niet de moed om nog long te gaan.

Ik heb gesproken. Kuch.
Andre E
2
De Kop moet zijn AEX op winst door het oneindige gratis geld van de debiele centrale banken.
Sita2015
0
quote:

tolick schreef op 10 juli 2020 16:11:


Verwacht toch een rood einde van de dag !


Nee, dat hoop je al een tijdje toch?
Ger1948
0
quote:

Sita2015 schreef op 10 juli 2020 17:44:


[...]

Nee, dat hoop je al een tijdje toch?

Nog é é n weekje geduld.....
peter545
0
Jongens, hebben jullie totaal geen gevoel voor politiek?
Trump zal ervoor zorgen, dat de economie groeit en bloeit als hij voor de 2e maal gekozen kan worden (verkiezingen VS: nov 2020).
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.