Directie modegroep FNG vervangen

Door AFN op 4 juli 2020 12:13 | Views: 2.253

MECHELEN (AFN/BELGA) - Modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, heeft de volledige directie in België vervangen. Nadat Dieter Penninckx al eerder vertrok, verlaten ook medeoprichters Anja Maes en Manu Bracke het bedrijf. Paul Lembrechts, tot begin dit jaar topman van de Vlaamse publiek omroep VRT, wordt CEO ad interim.

Lembrechts vervangt Yves Poll, die minder dan een maand geleden nog was binnengehaald om FNG tijdelijk te leiden. Ook Richard Turk (managing director van FNG Nederland) en Nathasja Van Bael (financieel directeur) treden toe.

De modegroep verkeert in financiële problemen door de coronapandemie en verplichte winkelsluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Onder meer de Belgische beurswaakhond FSMA neemt FNG onder de loep. De groep maakte eerder bekend maximaal 287 banen te willen schrappen, ongeveer een kwart van het personeelsbestand. Zevenenveertig winkels in België zouden worden gesloten.

Constructief dialoog

"Met de aanstelling van de nieuwe directieraad wenst FNG de blik op de toekomst te richten, waarbij verder wordt gestreefd naar een constructieve dialoog met alle stakeholders", zo stelt de groep in een persbericht. "De aanstelling van Lembrechts heeft als doel de sociale dialoog in alle rust en kalmte te laten plaatsvinden," voegt woordvoerder Gunther De Backer daaraan toe, "zodat de hele groep zich achter hetzelfde project kan scharen."

De vakbonden bij FNG hadden enkele dagen geleden aan de ondernemingsrechtbank van Mechelen gevraagd om externe bewindvoerders aan te stellen, omdat het vertrouwen in de directie volledig zoek was.

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.