'Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden'

Door AFN op 24 maart 2020 09:33 | Views: 6.771

'Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden'

ROME (AFN) - De Italiaanse regering wil dat de Europese Unie haar noodfonds voor eurolanden in financiële problemen inzet tegen de coronacrisis, zonder daarbij de gebruikelijke voorwaarden te stellen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

Ministers van Financiën van de eurolanden bespreken later op dinsdag voorstellen van de Europese Commissie om het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) te gebruiken. Als landen hulp uit dit noodfonds ontvangen, zit daar nu nog de eis aan verbonden dat ze hervormingen doorvoeren. Dit moet voorkomen dat problemen met de overheidsfinanciën terugkeren.

Italië is wereldwijd een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie. Om de economische klap daarvan te boven te komen, zijn volgens de ingewijde "alle beschikbare hulpmiddelen nodig". "Dus ook het ESM zonder enige voorwaarden."

Conte

De Italiaanse premier Giuseppe Conte deed eerder al een oproep om het ESM aan te spreken. Het fonds kan op dit moment 410 miljard euro uitlenen. Het ESM kan ook een programma opzetten dat de Europese Centrale Bank de mogelijkheid geeft onbeperkt staatsleningen van eurolanden op te kopen. Dit is nog nooit eerder gebeurd.

De lidstaten zijn verdeeld over de inzet van het ESM. Minister Wopke Hoekstra van Financiën liet eerder weten dat het noodfonds pas moet worden ingezet als alle andere economische steunmaatregelen tegen de coronacrisis hebben gefaald.

Reacties

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
finance2u
0
Heel goed..gewoon geven wat ze nodig denken te hebben en liefst nog wat meer...aandelen kopen jongens, dit kan alleen nog maar omhoog! Ik begrijp sowieso niet dat de AEX nog niet boven de 1000 staat, er zitten ZOVEEL mensen nu thuis om aandelen te kopen..en in amerika allemaal ontslagen, die gaan ook allemaal kopen!!
Lepre Chaun
0
Ze rekenen volgens Mij wel elke dode mee die ergens daar aan overlijdt.
Italianen overdrijven altijd zo van mama mia

“Italianen overdrijven altijd”,. “Bij hen is altijd alles super of compleet negatief.
Red_
6
Geef ze alsjeblieft hun Lira terug en laat ze het uitzoeken zonder onze stabiele Euro te verkloten. Geldt overigens voor alle zuid Europese landen. Echt het slechtste idee ooit geweest die erbij te betrekken. een NEuro en ZEuro was stuk praktischer geweest.
Lepre Chaun
2
quote:

Red_ schreef op 24 maart 2020 09:39:


Geef ze alsjeblieft hun Lira terug en laat ze het uitzoeken zonder onze stabiele Euro te verkloten. Geldt overigens voor alle zuid Europese landen. Echt het slechtste idee ooit geweest die erbij te betrekken. een NEuro en ZEuro was stuk praktischer geweest.


heb je te danken aan onze Denkers van VVD (zalm) en PvdA (KoK) en CDA (Balkenende) die wisten het wel zo goed .
We zouden er aan verdienen . Miljarden heeft het ons gekost en nog steeds.
z0n0p
0
Dacht het niet. Nu even niet te streng, maar wel onvoorwaardelijk eisen dat Italie vanaf 2021 de zaak op orde gaat brengen. Dadelijk Salvini aan de knoppen en de sluizen kunnen helemaal open.

Bizar toch. Nederland en Duitsland bezuinigen tussen 2011 en 2015 als een dolle en de Italianen zitten in de zon aan de wijn. Ook de Grieken zijn natuurlijk aan hun neusgaten over de tafel getrokken en dan zouden de Italianen zo meteen weer kunnen dansen op tafel.
simidoc
1
Terug naar de tijd van de Lire kunnen ze weer klooien en devalueren zoveel ze willen.
Nuchtertransparant
1
Ideaal moment om ze versneld op basis van de afspraken met de UK als uitgangspunt terug te laten gaan naar de Lire. Op dit moment zijn de Italianen maar gebaat bij 1 ding en dat is de flexibiliteit van devaluatie van een eigen munteenheid. Zijn ze mee bekend en ging in het Lire tijdperk ook uitstekend. Bankbiljetten waar zo mooi 1.000.000 Lire op staat. En ik bedoel dit serieus. Doorpakken nu !
het zwaard
3
Zit ik hier nu op het forum van IEX of op die van Wilders. Shame on You mentale dwergen.
franswillem
0
ESM zonder voorwaarden. Dat zouden ze wel willen. Keiharde eis dat ze eindelijk hun financiën op orde brengen. Take it of leave it. Wat denken die Italianen wel.
z0n0p
2
Perfect storm in the making. Economische crisis, euro crisis. Enige wat nog ontbreekt: banken crisis.

In Italie is een schaduw economie van jewelste. Juist in crisis tijd tiert die welig. Dus nu de italianen wel uit de wind zetten, maar geen free lunch. Juist deze crisis aangrijpen om daar de zaken met druk van buiten te hervormen. Anders wordt het nog jaren water naar de mafia dragen daar.

Heeft niets te maken met mentale dwergen, maar je hoofd koel houden in crisistijd.
TA=verlies
2
Ik las een stukje over het idee dat elke europeaan 3000 zou krijgen. IEDEREEN dus. Dit lijkt me het beste idee. Goed voor de economie. Eerlijk ook. Beter dan alleen een bepaalde beroepsgroep of alleen de bedrijven steun geven.
TA=verlies
0
Idd, gratis geld. Anders alleen niet voor mensen die gespaard hebben.
Gratis geld wordt get sws.
jeroen12
0
Geef ze een hoop geld. Bij ons werd jarenlang bezuinigt terwijl zij dat er hun botten aan vaagden. Wij gaan terug moeten opdraaien voor hun stommiteiten.
objectief
1
quote:

jeroen12 schreef op 24 maart 2020 11:19:


Geef ze een hoop geld. Bij ons werd jarenlang bezuinigt terwijl zij dat er hun botten aan vaagden. Wij gaan terug moeten opdraaien voor hun stommiteiten.


Onzin; de Noordelijke landen hebben extra verdiend aan de Italiaanse leningen.
We moeten het gezamenlijk oplossen.
franswillem
0
Noordelijke landen verdiend? Dat heb ik even gemist.
Samen oplossen OK, maar dan vanaf 2021 wel hervormen..
Felix66
0
quote:

het zwaard schreef op 24 maart 2020 10:02:


Zit ik hier nu op het forum van IEX of op die van Wilders. Shame on You mentale dwergen.Jij verkondigde gisteren hier dat goud waardeloos was.

Jij snapt niets van geld en je snapt nog minder van goud !
In 24 uur steeg de goudprijs met meer dan $ 100,-

Probeer eens gouden of zilveren munten te kopen.... LEVERTIJD ONBEKEND !!!

Jij snapt het verschil niet tussen papier goud en fysiek goud... jij snapt helemaal niets wat echt geld is en waarom.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.