'Italië wil controle bij Alitalia overnemen'

Door AFN op 16 maart 2020 15:07 | Views: 7.119

'Italië wil controle bij Alitalia overnemen'

ROME (AFN/RTR) - Italië staat op het punt om de controle bij de in zwaar weer verkerende luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen. Dat meldde de Italiaanse krant Il Messaggero op basis van bronnen. Vanwege de moeilijke situatie in de luchtvaartsector veroorzaakt door het nieuwe coronavirus lijkt de geplande verkoop van het Italiaanse concern niet meer te lukken.

De Italiaanse overheid wil de controle van Alitalia via een speciaal daarvoor opgezet fonds overnemen. De plannen voor de nationalisatie zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De nationalisatie zou "binnenkort" plaatsvinden omdat Alitalia naar verluidt geen liquide middelen meer over heeft.

De Italianen stelden eerder 18 maart als de deadline voor de biedingen op de luchtvaartmaatschappij. Onder meer het Duitse Lufthansa en het Amerikaanse Delta Air Lines voerden eerder gesprekken over een mogelijk belang in Alitalia.

De Italiaanse krant La Repubblica meldde dat Italië een steunpakket van half miljard euro voorbereidt voor de luchtvaartsector. Daarnaast zouden er andere maatregelen ten waarde van 3 miljard euro in de maak zijn. Daarmee kan de nationalisatie van Alitalia betaald worden.

Reacties

19 Posts
MartijnN1932
0
Kunnen ze mooi het corona virus als excuus gebruiken (kijk overmacht), terwijl Alitalia in de afgelopen 20 jaar nog geen winst gedraaid heeft.
twintrader
0
Sorry hoor, maar dit is opportunisme van de italiaanse regering.

Steun geven ja, maar nationaliseren nee. Ik mag hopen dat de EU voorkomt dat dit gebeurd. De EU en ECB zeggen ook duidelijk dat leningen verstrekt moeten worden. En Italie dient dit te doen mijn inziens! Niet gaan nationaliseren.

Maar de italiaanse regering wil dit al lang en nu gebruiken ze het coronavirus als excuus om te voorkomen dat het deel wordt van Lufthansa of Air France. Consolidatie is belangrijk in de luchtvaart en Alitalia was al failliet. Italie probeert nu te voorkomen dat deze consolidatie gebeurd en is bang dat de fransen of duitsers teveel invloed gaan hebben binnen Alitalia.
ischav2
0
In dit artikel wordt gesproken van nationalisatie, dit zou ook kunnen gebeuren met AirfranceKLM....
kees_t
0
pietje-2005
0
Oh, dus eehh , ze denken als regering ergens controle over te krijgen?
Door die waardeloze aandeeltjes op te kopen ?
Wakie, wakie ;-)
kuddedier
0
Alitalia is al een lange tijd een zombie bedrijf. Wat het bedrijf goed zou doen is het falliet te laten gaan en een doorstart te maken en daarbij de lonen van het personeel te halveren
Dr. Bob
0
Via het door de ECB op te kopen Italiaanse staatspapier, worden alle Europeanen straks eigenaar van een heel klein stukje Alitalia.
Pechorin
1
quote:

ischav2 schreef op 16 maart 2020 15:23:


In dit artikel wordt gesproken van nationalisatie, dit zou ook kunnen gebeuren met AirfranceKLM....


Als we de Fransen AF laten nationaliseren en wij KLM nemen dan is everybody happy.
BLOK-E
0
drooglegging
0
Allitalia functioneert al 10 jaar in staat van surseance, wat is er in godsnaam veranderd de laatste week?

Het blijvend inpompen van belastinggeld, jaar in jaar uit, eigenlijk nog erger dan het ambtelijk apparaat, laat de maffia het overnemen en rendabel een lijn op medelin-Colombia onderhouden, een andere mindset dus!
Traveler@repair
0
Yep, Alitalia is ergens een nationale trots, dat wisten de medewerkers al heel lang en dat vrat het op. Timmermans hoeft niet meer te lobbyen voor de 1000 miljard die Lagarde wilde uitlenen o meer macht , het gaat zo ook.
twintrader
0
quote:

drooglegging schreef op 16 maart 2020 16:43:


Allitalia functioneert al 10 jaar in staat van surseance, wat is er in godsnaam veranderd de laatste week?

Het blijvend inpompen van belastinggeld, jaar in jaar uit, eigenlijk nog erger dan het ambtelijk apparaat, laat de maffia het overnemen en rendabel een lijn op medelin-Colombia onderhouden, een andere mindset dus!


precies mijn mening. De italiaanse overheid gebruikt deze coronacrisis als excuus om te doen wat ze al heel lang proberen. Te voorkomen dat het onderdeel van Air France of Lufthansa wordt...

Dit is puur opportunisme.
High Finance
0
De Italiaanse regering koopt een binnenlandse vliegtuigmaatschappij met geld wat ze totaal niet hebben, en als ze het al hebben, wat hard nodig is de aankomende maanden. Ook al staan er veel banen op het spel, een onrendabele luchtvaartmaatschappij in stand houden kan op termijn nog meer kosten.
Dit zijn extra schulden die i.c.m. de oplopende Italiaanse rente erg slecht uit kunnen pakken. Maarja, suikeroom EU zal wel weer garant staan. Zo betaald het noorden weer voor de zuidelijke mismanaged landen.
F. De Bruin
0
heel veel overheden zullen het virus gaan gebruiken in hun voordeel. wel gesteld was/is europa al lang failliet, en nu kan 'men' snel even schoon schip maken, of maatregelen nemen die anders not done zijn/waren.. plus al het al rijkje volk heeft nu een mooi instap momentje... W. buffet. als het bloed door de straten klotst... ;-)
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.