Eurocommercial stelt huurbetalingen Italië uit vanwege corona

Door AFN op 12 maart 2020 08:37 | Views: 4.598

Eurocommercial stelt huurbetalingen Italië uit vanwege corona

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties geeft een aantal huurders in Italiaanse winkelcentra uitstel bij betalingen van huur vanwege de impact van het nieuwe coronavirus. De vastgoedexploitant heeft acht winkelcentra in Italië, dat gebukt gaat onder een grootschalige uitbraak van het virus en uitgebreide quarantainemaatregelen.

De Italiaanse overheid heeft opdracht gegeven om tot 25 maart alle winkelcentra te sluiten, met uitzondering van supermarkten en drogisterijen. Dat heeft gevolgen voor winkeliers in de centra van Eurocommercial. Het bedrijf heeft verzoeken ontvangen van huurders voor uitstel. Deze worden individueel bekeken en in een aantal gevallen heeft Eurocommercial ingestemd met uitstel. Dit besluit kan tijdelijke gevolgen hebben voor de kasstromen. Deze uitzonderlijke steunmaatregelen betekenen niet dat verplichtingen rond contracten en lease-overeenkomsten komen te vervallen, benadrukt Eurocommercial.

Reacties

3 Posts
Branco P
0
Een logische maatregel die alle eigenaren van winkelcentra in getroffen gebieden zullen treffen. In ieder geval de kleine zelfstandigen (dat zal misschien 5% van de huurstroom zijn) uitstel van betaling geven, dat is niet meer dan logisch. Later, als de wereld weer op gang is gekomen en de omzetten van winkeliers weer op het oude peil zijn kun je alsnog een maand of twee van die huurverplichting kwijtschelden mits de betreffende huurder weer voor een extra termijn bijtekent of een lichte huurverhoging accepteert.
Branco P
2
Wel goed van ECP om dit naar buiten te brengen. Even de buitenwereld laten weten dat het om sommige huurders gaat die uitstel van huurbetaling hebben aangevraagd en dat ECP dat per geval serieus behandeld. Hoewel de kleine zelfstandigen geen groot aandeel hebben in de totale huurstroom vormen ze vaak wel de kers op de taart, de couleur locale. Die moet je koesteren.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.