Stapje terug voor Wall Street

Door AFN op 9 december 2019 19:45 | Views: 2.181

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag licht in de min. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese export. De aandacht blijft verder vooral uitgaan naar de verdere ontwikkelingen aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront, terwijl ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de Britse verkiezingen later deze week.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 27.942 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 3141 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 8642 punten.

Op 15 december gaan nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese goederen in. De hoop is dat Peking en Washington voor die tijd elkaar kunnen naderen en een zogeheten 'fase 1-deal' kunnen sluiten.

Rentebesluit Fed

De Fed komt woensdag met een rentebesluit, gevolgd door een toelichting van voorzitter Jerome Powell. Er wordt algemeen verwacht dat de rente onveranderd blijft, na drie renteverhogingen eerder dit jaar. Op donderdag komt de Europese Centrale Bank (ECB) met een rentebesluit en zijn er verkiezingen in Groot-Brittannië.

Bij de bedrijven is er aandacht voor het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Synthorx (plus ruim 170 procent). De Franse farmaceut Sanofi neemt de onderneming over voor ongeveer 2,5 miljard dollar. Synthorx houdt zich bezig met de ontwikkeling van medicatie voor kanker- en auto-immuunziekten. Daarnaast koopt het Amerikaanse farmacieconcern Merck biotechnoloog ArQule voor 2,7 miljard dollar. ArQule (plus haast 104 procent) is ook actief met de behandeling van kanker.

Koersen

Warenhuisketen Macy's steeg 2,7 procent ondanks een adviesverlaging door Goldman Sachs terwijl Citigroup het beleggingsadvies voor industrieconcern 3M (min 0,5 procent) verlaagde. Nutsbedrijf PG&E heeft een schikking bereikt met slachtoffers van de hevige bosbranden in Californië vorig jaar. Het gaat om een bedrag van 13,5 miljard dollar. Het aandeel PG&E steeg haast 17 procent.

Oliebedrijven Occidental Petroleum en Kosmos Energy leverden respectievelijk 3,8 en bijna 13 procent in. De beide ondernemingen zijn betrokken bij oliewinning in Ghana in samenwerking met het Britse Tullow Oil. Dat bedrijf liet weten dat de prestaties van de Ghanese activiteiten tegenvielen.

De euro was 1,1060 dollar waard tegen 1,1069 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 59,12 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs tot 64,34 dollar.

Reacties

6 Posts
Kaviaar
0
De aandacht blijft vooral uitgaan naar....

De impeachmentprocedure. Dat gezwets over een handelsdag.

edition.cnn.com/
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 9 december 2019 19:54:


De aandacht blijft vooral uitgaan naar....

De impeachmentprocedure. Dat gezwets over een handelsdag.

edition.cnn.com/


Handelsdeal.

Castor heeft het lastig. De futures kleuren roder in de VS.

Tja, wat wil je ook met zo’n president die het geld van een liefdadigheidsfonds gebruikt voor reclame van zijn partij.
Trump is zo corrupt dat hij het zelf niet meer doorheeft. Hij gelooft zijn eigen leugens.
het zwaard
0
Kaviaar
0
quote:

het zwaard schreef op 9 december 2019 20:22:


Kaviaar: Hij gelooft zijn eigen leugens. Vandaar dat hij dan ook 'n narcist is.


Het zwaard,

Hij niet alleen, ook zijn achterban. Die hebben veel (geld) te verliezen, vandaar hun blijvende steun.
Een kromme banaan, recht lullen.
dasokwat
0
Vaag nieuws van CNN, en hoeveel innocenten Nederlanders geloven die onzin toch nog.
Nancy en Biden mogen wel oppassen om niet zelf in de gevangenis te komen.
Het zijn uitermate slechte verliezers, 1 uur na zijn benoeming werden er al op universiteiten vlaggen verbrand.
Dezelfde dag startte er een 3 jaars onderzoek naar Russische inmenging, hoertjes werden opgetrommelt, belastingdienst controle, leugens over mexicaanse kinderen in kooien(van Obama) allemaal mislukt !
Links houdt niet van democratie, alleen v/d naam !
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.