'Altice Europe praat over belang in Portugal'

Door AFN op 9 december 2019 19:25 | Views: 2.632

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe praat met een groep investeerders over de verkoop van een belang in zijn Portugese glasvezelnetwerk. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De groep onder aanvoering van het Canadese pensioenfonds Omers zou een belang van 40 procent willen nemen voor tussen de 3 miljard en 4 miljard euro.

Altice probeert al langere tijd een belang in zijn Portugese netwerk te slijten. De gesprekken leken vastgelopen, maar zijn volgens de ingewijden in de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt. Het door Omers geleide consortium is koploper om een belang te nemen, maar niet de enige geïnteresseerde partij.

Het onder een grote schuldenlast gebukt gaande Altice is al enige tijd bezig bezittingen deels of in zijn geheel te verkopen. Met de opbrengst kunnen dan schulden worden afgelost.

Reacties

5 Posts
aandeeltje!
0
Allemaal tijd kopen, een druppel op gloeiende plaat want die 3 tot 4 miljard hebben ze weer nodig om de cashflow te dekken en dan is het eind 2020 weer op en per saldo niets afgelost. De omzetbasis is dan weer teruggelopen.
pieren
0
Zou toch lekker voor Altice zijn.

Ze betaalden 3 /4 jaar terug 8 mrd voor Portugal en nu kunnen ze alleen een deel vh netwerk al kwijt tegen een waardering van ca 4 mrd. Vorig jaar verkochten ze ook al een deel vh netwerk (de torens) voor zo’n 700 mln (als ik het me goed herinner).

Tot knap.

Want operationeel levert het allemaal niet genoeg op om de rente te betalen, dat ze op deze manier toch een winst weten te boeken ( ik ga er even vanuit dat de resterende Portugese business nog meer dan 4 mrd waard is (de koopprijs van 8 mrd minus de waarde van de netwerken)
AnalytischDenker
0

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit bericht juist is.

De verkoop van het Portugese glasvezel geloof ik wel. Echter die waardering kan ik niet geloven.

€ 3 tot € 4 miljard voor 40% van het Portugese glasvezel zou betekenen dat dat glasvezel wordt gewaardeerd op € 7,5 tot € 10 miljard. En dan hebben we het dus over de het glasvezel en niet over de business in Portugal.

De business in Portugal haalt circa € 850 miljoen Ebitda. Dan ben je als consortium totaal gestoord als je alleen voor het glasvezel dat soort bedragen gaat neertellen.

Ik vermoed dat het bericht had moeten zijn dat het Portugese glasvezel wordt gewaardeerd op € 3 tot € 4 miljard en dat het Consortium daar voor een 40% belang € 1,2 tot € 1,6 miljard wil betalen.

Mocht het bericht wel juist zijn, dan zou ik me als Canadees pensioengerechtigde ernstig zorgen gaan maken hoe dat pensioengeld wordt belegd.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.