Duitse export onverwacht flink gestegen

Door AFN op 9 december 2019 08:19 | Views: 6.263

Duitse export onverwacht flink gestegen

WIESBADEN (AFN) - De goederenexport van Duitsland is in oktober flink gestegen, terwijl economen juist op een lichte daling hadden gerekend. Volgens het Duitse federale statistiekbureau ging de export in oktober met 1,2 procent omhoog tot een bedrag van 119,5 miljard euro, in vergelijking met de voorgaande maand.

Economen hadden in doorsnee op een krimp met 0,3 procent gerekend. In september was nog sprake van een stijging van de Duitse uitvoer met 1,5 procent. De import van de grootste economie van Europa bleef in oktober onveranderd op 98 miljard euro, na een toename met 1,3 procent een maand eerder.

Het statistiekbureau verklaarde dat vooral de export naar landen buiten de Europese Unie duidelijk in de lift zat. ING-econoom Carsten Brzeski sprak van een "welkome verrassing" bij de Duitse handel, na tegenvallende gegevens over de industrie en de winkelverkopen in het land. Hij zei dat de Duitse export het opvallend goed blijft doen ondanks de handelsspanningen en de tragere wereldeconomie. De sterkere export kan volgens Brzeski Duitsland helpen een economische krimp in het vierde kwartaal te voorkomen.

Reacties

8 Posts
dasokwat
0
De heren economen vermaken zich maar, krimp van .3% maar toch weer een verbetering van 1.5%.
Misschien een verkeerd tabelletje gebruikt.
Nou ja, ze krijgen een goed salaris, en houden schone handen achter hun computers
Maan Arkenbosch
0
Nog even wat peptalk, omdat de einde jaars rally maar niet wil vlotten. De bonussen moeten wel binnengehaald worden.....
suske wiet
0
Inderdaad er zijn nog heel mooie vacaturen die niks bijbrengen aan de economie en hopen geld kosten .Als ze dan nog de juiste informatie geven ?
het zwaard
0
Er zijn ook nog vele vacaturen die maar niet worden ingevuld en die heel veel zouden bijbrengen aan de economie, moesten velen nog WILLEN werken. Een verschijnsel in gans de westerse wereld. En dan maar zeuren op de buitenlanders die nog wel willen werken. Nog 10 jaar en laatste werkende Europeaan doet het licht uit, als er snel niets veranderd.
dasokwat
0
Als over 10 jaar niemand meer wil werken is dat niet omdat ze dan te lui zijn.
Als de linkse socialisten hun zin zouden krijgen, wordt toch 85% van de salarissen fiscaal weg belast.
Het is dan aantrekkelijker om gewoon een basis salaris te ontvangen met niks doen
dasokwat
0
Precies, vraag dat maar aan die linkse rakkers.
Het is allemaal socialistisch gezwam, waar niets van de terecht komt.
In eerste instantie kleden zij degene die nog wat bezittingen hebben uit, en verkopen strategische punten aan China, daarna is het uit (met de pret)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.