Wall Street stijgt door handelshoop

Door AFN op 22 november 2019 15:50 | Views: 4.092

Wall Street stijgt door handelshoop

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers zijn voorzichtig positief gestemd na opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat een handelsdeal met China binnen handbereik is. Tesla presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn en verschillende bedrijven openden de boeken.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,2 procent omhoog tot 27.823 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,3 procent bij tot 3111 punten en techbeurs Nasdaq dikte ook 0,3 procent aan tot 8534 punten.

Trump liet weten dat een deal met China heel dichtbij is, maar benadrukte dat het land er meer aan gelegen is om een deal te sluiten dan de Verenigde Staten. China had eerder vrijdag gezegd zo'n deal te willen sluiten, maar alleen op basis van gelijkheid en wederzijds respect.

Cybertruck Tesla

Tesla verloor haast 6 procent na een minder geslaagde introductie van zijn pick-up met de naam Cybertruck. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde voor verdeelde reacties. Bovendien sneuvelden de ruiten van de truck tijdens de introductie toen het hoofd design wilde aantonen hoe stevig die waren.

Warenhuisketen Nordstrom deed het in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en steeg ruim 8 procent. Sportwinkelketen Foot Locker daalde juist 9 procent. Het bedrijf haalde een hogere winst dan verwacht, maar de omzet was iets minder goed. Ook sneed het bedrijf in de verwachtingen voor het hele jaar.

Reacties

14 Posts
Kaviaar
0
Trump heeft geen enkele last van importheffingen. De bevolking van Amerika alleen maar....
Per aspera ad astra
0
Dow Jones YTD bijna + 20%
S&P 500 YTD +24%
NASDAQ YTD +30%

En dan ook nog eens het uitgekeerde dividend!

Man, the sky is the limit, we stijgen door tot in outer space

En dan moet de najaarsrally ook nog eens beginnen.

TheSky
0
quote:

DeepSpaceHorizon schreef op 22 november 2019 16:02:


Dow Jones YTD bijna + 20%
S&P 500 YTD +24%
NASDAQ YTD +30%

En dan ook nog eens het uitgekeerde dividend!

Man, the sky is the limit, we stijgen door tot in outer space

En dan moet de najaarsrally ook nog eens beginnen.
Riep u mij ???
Per aspera ad astra
0
quote:

TheSky schreef op 22 november 2019 16:24:


[...]

Riep u mij ???


Hahahaha, jazeker. Zit je al in je skybox te genieten?
Jannie2
0
Trump roept alles om de beurs niet te laten dalen. Die Chinezen gaan heus geen deal sluiten die ze niet bevalt, maar zodra dat aan de orde lijkt toetert iedereen weer vriendelijk de beurs omhoog.
simidoc
0
Een handels akkoord of toch niet?Wel een handelsakkoord,nee toch geen handelsakkoord.Handelsakkoord in de maak,sorry toch niet.
Welles nietes,welles nietes.
En zo kan dit spelletje nog lang duren.
Lepre Chaun
0
Met de naderende verkiezingen in 2020 kan de Dow Jones wel eens naar de 30.000 knallen dankzij Trump en de geweldige Amerikaanse Economie .
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.