Ryanair naar Hoge Raad om claims

Door AFN op 14 augustus 2019 15:12 | Views: 1.841

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair stapt naar de Hoge Raad. De Ierse prijsvechter gaat in cassatie tegen een eerder uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Daarin werd het bedrijf gesommeerd om een drietal reizigers een vergoeding te betalen van ieder 400 euro wegens vertragingen en annuleringen tijdens de pilotenstaking vorig jaar.

De zaak bij de Hoge Raad is volgens de advocaat van Ryanair de enige mogelijkheid om in verweer te gaan tegen dat vonnis. Het bedrag van 400 euro valt lager uit dan de drempel waartegen beroep bij het gerechtshof kan worden ingesteld. Ryanair blijft er bij dat er sprake was van overmacht. De rechter oordeelde dat een staking niet onvermijdelijk was, omdat Ryanair daar wel degelijk invloed op kon uitoefenen.

Claimorganisatie Aviclaim, die de gedupeerde reizigers bijstaat, benadrukt dat Ryanair in eerdere zaken waarbij wel beroep kon worden aangetekend, bakzeil haalde. Het Europese Hof heeft volgens de organisatie in het verleden al uitgesproken dat een staking van het eigen personeel niet onder buitengewone omstandigheden valt.

Reacties

4 Posts
tafka
0
In verweer gaan bij de hogeraad voor 3x 400 euro. Lijkt me geen goede reclame voor Ryanair.
Bullie & Yogi Bear
0
Is er de laatste 10 jaar überhaupt poistieve reclame voor Ryanair gekomen dan ???
Alleen maar ellende als je het mij vraagt !!!
heen en weer
0
Een jaar of wat geleden klonken er in 1 week 3 may days van ryanair vliegtuigen bij valencia. Vliegtuigen moesten landen, want ze hadden een minimum aan brandstof meegenomen, zodat ze door het mindere gewicht geld bespaarden. Spanje heeft toen zelfs nog overwogen om ryanair vluchten geen landingsrechten meer te geven. Een grote ellende bij deze toko. De balie's staan ook vaak vol met klagende mensen. Het verbaast me dat er nog steeds mensen met deze door een kruideniersmentaliteit getroffen luchtvaartmaatschappij, vliegen.
bulander
0
vlieg al meer dan 10 jaar regelmatig met Ryanair.
Slechts 1 x vertraging gehad, oorzaak was een staking van de Franse luchtverkeersleiding.
Ik vraag me af of al die mensen met negatieve opmerkingen over deze maatschappij er wel eens mee gevlogen hebben, denk dat heel veel van horen zeggen is.
Ja, ze zijn goedkoop, verwacht dus ook geen VIP behandeling voor die prijs.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.