'ASML en ASMI steken boven markt uit'

Door AFN op 18 juli 2019 09:38 | Views: 6.383

'ASML en ASMI steken boven markt uit'

AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikanten ASML en ASM International (ASMI) steken dankzij hun technologische staat van dienst boven branchegenoten uit. Dit geeft de bedrijven betere groeimogelijkheden in een markt die komend halfjaar naar verwachting zwak zal blijven, schrijven analisten van KBC Securities in een nieuw rapport.

De Belgische bank gaat beide bedrijven volgen met een buy-advies. Ook de toeleverancier voor de chipindustrie BE Semiconductor Industries (Besi) wordt gevolgd, maar dan met een hold-advies.

ASML heeft volgens de marktvorsers vooral zijn EUV-machines voor zich spreken, maar ook onderhoudsdiensten aan zijn DUV-machines. Door de eigen technologische kennis heeft de onderneming veel invloed op de prijsstelling en regelmatige inkomsten, wat volgens de marktvorsers vrij uniek is.

KBC

ASMI heeft mede dankzij zijn technologie atomic layer deposition (ALD) goede kans een groter marktaandeel te verwerven, aldus KBC. Die technologie maakt het bedrijf bovendien minder afhankelijk van geheugenchips, die een erg cyclische markt kennen. Volgens de marktvorsers is ASMI ook een aantrekkelijke overnamekandidaat.

Besi zit als toeleverancier verder in de keten voor chipproductie, waardoor het gevoeliger is voor schommelingen op de markt. Op de korte termijn zullen de resultaten onder beleggers nog voor weinig enthousiasme zorgen, verwacht KBC. Wel heeft het bedrijf zich zodanig veranderd dat er flexibeler ingespeeld kan worden op marktontwikkelingen.

ASML en ASMI krijgen van KBC een koersdoel van respectievelijk 230 euro en 70 euro. Het koersdoel voor Besi is 27 euro. Donderdagochtend omstreeks 09.20 uur noteerde ASML 1,1 procent hoger op 196,10 euro. ASMI stond op 0,4 procent winst op 61,42 euro. Besi noteerde 0,3 procent in de min op 24,52 euro.

Reacties

3 Posts
dasokwat
0
Er zijn onderons beleggers die deze aandelen "geloof in de toekomst" effecten noemen.
Die kopen liever "waarde aandelen" zoals ING en ABN.
Ok, ieder zijn meug zei de boer , maar ik houd het liever bij Asml
Matthijs1975
0
Als banken "buy, buy buy" gaan roepen is dat waarschijnlijk vooral goed voor hun eigen gewin. Zo net boven de 195 euro heb ik even de boel verkocht, er zal vast wel weer een dip komen om terug te kopen.
dasokwat
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.