FNV dreigt met acties bij PostNL

Door AFN op 6 december 2018 15:32 | Views: 4.548

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor aanstaande maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties. De bond wil onder meer verlaging van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent, een vast contract voor uitzendkrachten die een jaar bij PostNL werken en herstel van de pensioenopbouw.

Volgens FNV is PostNL sinds het begin van de onderhandelingen een maand geleden niet op de voorstellen van de bond ingegaan en weigert het bedrijf met eigen voorstellen te komen. De bond vermoedt dat PostNL dat doet om de onderhandelingen voor zich uit te schuiven en zo acties in de drukke decemberperiode te voorkomen. ,,Nu krijgen ze het deksel op de neus'', zegt bondsbestuurder Ger Deleij. ,,Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden.''

FNV kondigde vorige week al prikacties aan. PostNL besloot daarop de andere bonden te vragen of zij wel af willen zien van acties in december. De drie bonden overleggen dat met hun achterban en komen pas volgende week met een antwoord.

Reacties

7 Posts
Accuboor
1
Misschien eerst eens winst maken voordat de rupsjes-nooit-genoeg er weer extra geld erbij krijgen?

Bij SANDD betalen zie ze niet eens conform CAO, ga daar voor de deur liggen!

Heeft de FNV weer geweren mee? FNV is gewoon een failliete club die niet binnenkomt in de nieuwe economie, ik geef ze nog 1-2 jaar.
Bir
0
Voorlopig heeft de stellingname van de FNV wel direct gevolgen voor de beurskoers van Post NL
Accuboor
0
FNV je moet naar de opdrachtgevers (Bol.com, Amazon, etc..). Anders na overheid voor regulering. Wat er redelijkerwijs niet is kun je niet opeisen...
Porscheknakker Graat
0
Totaal onverantwoorde actie van de FNV.
Bedrijf naar de knoppen helpen, personeel op straat en geen aandeelhouders meer die in het bedrijf durven te investeren.
rene02
0
Beste FNV, Als het jullie niet bevalt, moeten jullie leden maar een andere werkplek zoeken waar ze meer betalen. Bij een uitgekleed of failliet postbedrijf valt helemaal niks meer te halen. Deze flauwekul heeft me nu al duizenden euro's gekost.
Lyss
0
Het zou een goede actie zijn als nu de weinige leden die FNV bij Post.NL heeft, meteen opzeggen: de bond jaagt de klanten van dit bedrijf naar DHL en Sandd. Banen komen zo op de tocht te staan. De leiding van Post zal het loeidruk hebben met het managen van de klaas- en Kerstdrukte. Kom in januari terug, FNV en ga in alle rust en redelijkheid onderhandelen voor dat handvol leden dat jullie nog hebben bij Post.NL
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.