Forum: Ahold » Claimemissie Ahold: Knollen voor citroenen verkopen door emissiesyndic | Eurobench.com

Claimemissie Ahold: Knollen voor citroenen verkopen door emissiesyndic

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
3
Het is moeilijk duidelijk te maken wat de belegger nu eigenlijk koopt bij een claimemissie. Ik zal een voorbeeld van een vloot zeilschepen gebruiken. Eerst koste de zeilschepen bij elkaar 900 aandelen en een schuld X. Nu waren er een paar schepen gekocht die lek waren en kapiteins die niet eerlijk waren en dus de banken wilden meer zekerheid omtrent hun schuld X. De schepen waren immers veel te duur gekocht in de tijd dat de bomen tot aan de hemel groeide.

Oplossing is simpel: geef extra aandelen uit, de aandeelhouder betaalt de rekening voor de fouten die de kapiteins maken. Wat wel vreemd is, is dat er een kapitein op wordt gezet die nog nooit met tegenwind te maken heeft gehad. Maar goed. Vervolgens verkoop je een paar schepen die winst maken.

Wat heb je nu voor die aandelen die over blijven: Minder schepen en voorlopig moeten alle schepen die verkocht worden met verlies worden verkocht. Een aantal verliesgevende (onverkoopbare) schepen blijft in de vloot. Je had al betaald voor drie aandelen van 8 euro=24 euro. Nu mag je nog eens 10 euro bijbetalen voor twee extra aandelen. Oftewel: je bent 34 euro kwijt voor dezelfde vloot en deze wordt nog eens ontdaan van een aantal winstgevende schepen. Verder wordt de winstgevendheid van de vloot voornamelijk bepaalt door de miljoenen kopers die al dan niet de hand op de knip houden en niet door die ene kapitein die op het schip zit.

Dit is hetzelfde als geloven dat de kapitein de windrichting en de windsnelheid kan bepalen. Dat kan alleen als het windstil is en de kapitein persoonlijk in het zeil gaat blazen.

Ja maar er moet toch iets goeds uit komen voor iemand? Ja, de banken krijgen 5% van de uitgifte (150 miljoen), zij krijgen meer zekerheid op hun schuld X. Zij krijgen verdienen aan de begeleiding en verkoop van andere schepen.

Daar moeten de banken dan toch wel iets voor terug doen. Ja, dat doen ze ook. Ze laten u geloven dat het gunstig is voor uw aandeel door vertrouwen uit te spreken in de nieuwe kapitein en de emissie. Zij laten u geloven dat de waarde van het aandeel niet veranderd. Intussen heeft u 34 euro betaald voor een vloot knollen.
Kortom u betaald het gelag. Knollen vooor citroenen dus.Banken hebben veel meer informatie dan de particuliere belegger. Het bewijs hiervoor is eenvoudig te leveren. Kijk maar wat er gebeurt met de koers van Hagemeyer. Deze wordt namelijk niet gesteund door de Banken en kijk naar Ahold die wel wordt gesteund door de banken. In beide gevallen zijn de banken actief betrokken en hebben ze voorkennis. In het geval vanAhold hebben de banken een belang erin dat de claimemissie slaagt en steunen ze de koers. In het geval van hagemeyer zijn er meer dan 20 financiers en banken en is er een derde partij (niet zijnde een bank) die wil gaan deelnemen. Nu hebben de banken geen belang anders dan dat zij zelf ook kunnen deelnemen in Hagemeyer voor een lage koers. Hoever mag een bank gaan in het bedotten van de particuliere belegger die geen weet heeft van wat er zich achter de schermen afspeelt? Alleen de banken kennen het geheim van de steunaankopen of verkopen en toch zijn zij grootbeleggers.

Er zijn een groot aantal redenen om Ahold te verkopen sinds de aankondiging van de claimemissie. Toch gaat de koers hier niet onderuit. Zie hieronder.

Uit de persberichten van Ahold zelf:
Over het hele jaar denkt Ahold dat de omzet, exclusief de invloed van wisselkoersen, zal stijgen. Ook verwacht het concern een nettowinst over dit jaar. Daarbij tekent de directie wel aan dat de winst kan verdampen door eventuele afschrijvingen op goodwill in het vierde kwartaal en verliezen op de verkoop van onderdelen.

Een vreemde vraag is hierbij eveneens hoe de put-optie-houder wordt gedupeerd door de steunaankopen van de banken. Dit zou toch in strijd met de wet moeten zijn!!!
[verwijderd]
0
Ondersteuning door banken zal nu niet verder gaan als tot plm 6,70 schat ik.
Ze verdienen voldoende aan niet geinde claims, paniekverkopen en de emissie zelf,
Ben met je eens dat ondersteuning van de koers de put -investirs schaadt maar ja in de Tour de France wordt ook wel eens geduwd.
Als je gisteren Puts 8.00 dec voor 0,40 gekocht had. had je nu de zakken vol 300% Ik heb maar 50 contractjes maar toch.

Overigens heb ik ook nod wat Put dec 6,00. dat wordt dus wel spannend en door bankondersteuning minder kansrijk. Gewoon Pech !

Prettige dag

Let op er is aan Puts op HGM veel te verdienen ten minst als CDR instapt a 1,20
[verwijderd]
0
Dank je voor je bericht en ook een prettige dag.

Waarom denk je dat HGM-put veel zal doen?
[verwijderd]
2
Om twee redenen
A. de verstokte HGMmmers denken nog steeds dat het aandeel richting 3 - 4 Euro gaat terwijl CDR instapt op 1,20 en de banken een giga deel inleveren,
B. banken financieren echt niet als ze al toegezegd hebben een deel van de schuld te laten vallen..................tegen wel zeer aangename voorwaarden. Claim-emissie opbrengst + aandelen tegen zeer laag bedrag

Er bestaan nu eenmaal geen filantropen ( wel idioten) ( denken d´r een aantal dat de rit omhoog al begonnen is terwijl we nog niet beneden zijn ) op de beurs en dus voorzie ik een koersverloop a la Prolion.
Eerst wordt de koers nog gepusht dan komt de claim -emissie................waarbij de bestaande aandeelhouders slechts een deeltje toegewezen krijgen en daarna wordt de koers omlaaggejojooid tot dat de massa d´r strontziek van is en dan..............begint de rit omhoog.
Dus is HGM alleen voor mensen met een verschrikkelijke lange adem.veel geduld en stalen zenuwen................en bij zo´n aandeel is een putje op zijn tijd nooit weg.

m vr gr

Cor
[verwijderd]
1
Bedankt en denk dat je hierin gelijk zult krijgen. De banken hebben belang bij een lage koers: immers laag instappen is beter dan hoog. CDR heeft belang bij een lage koers. Alleen de belegger weer niet. Zelfde verhaal dus. Ook daar betaalt die het gelag en gaan de banken en CDR er met de winst vandoor...

Toch gaat de koers nog niet zo hard onderuit als ik had verwacht. Ik had gedacht dat de koers richting 1,60 a 1,80 zou gaan binnen afzienbare tijd. Jij?
jeroen1981
0
zo ver zal de koers toch niet terug lopen.......... 1.60 haha.
ahold heeft nu immers weer wat financiele ruimte en veel analisten hebben ondanks de claim de adviezen niet bijgesteld!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-okt-17 09:34
Koers 16,265
Verschil -0,055 (-0,34%)
Hoog 16,390
Laag 16,205
Volume 421.481
Volume gemiddeld 4.874.613
Volume gisteren 5.173.230