Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Aalberts. 2023

366 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
PostNL
0
Alvast voor 2023
Dat de volgende ceo het niet minder doet dan de heer Pelsma
Mvg joma
Blindebelegger
0
Daar sluit ik mij volledig bij aan. Ik zag wel vanmorgen dat ING een houd advies afgeeft met een koersdoel van 35 euro, zit het aandeel vandaag nog altijd boven.
VLiTaNbase
0
We hopen en verwachten een stijgend aandeel in de energietransitie en waterstof economie.
cash is king
0
quote:

PostNL schreef op 19 december 2022 08:07:

Alvast voor 2023
Dat de volgende ceo het niet minder doet dan de heer Pelsma
Mvg joma
Bij een goed draaiend bedrijf is een CEO niet zo belangrijk. Wat niet wegneemt, dat ik uiteraard hoop, dat ze een 'goeie' weten te vinden. Liefst één uit eigen kweek, die weet, hoe de hazen lopen binnen Aalberts.

Lijkt er overigens op, dat we in het begin van een uptrend zitten. Werd zo langzamerhand ook wel tijd.
Ton9359
1
Aalberts is misschien niet zo’n sexy aandeel, maar met het track record is dit een pareltje zoals sommige jokers in deze branche zouden zeggen.
Stabiel bedrijf met de oprichter Jan Aalberts en dhr Pelsma die het bedrijf verder met het team om de ceo heen hebben uitgebouwd tot wat het nu is, klasse.
De kweekvijver hebben ze vast incompany hoop ik.
Ik blijf er inzitten!
cash is king
0
quote:

cash is king schreef op 5 januari 2023 21:28:

[...]
Lijkt er overigens op, dat we in het begin van een uptrend zitten. Werd zo langzamerhand ook wel tijd.
De uptrend krijgt vandaag een vervolg. De volumes zijn echter nog aan de bescheiden kant. Wellicht dat veel (institutionele) beleggers de kat nog even uit de boom kijken en wachten tot een bevesting d.m.v. de jaarcijfers. die cijfers moeten haast wel goed zijn met zo'n orderboek.
Ik wacht nog maar even met het schrijven van coverde calls. Dec. '23 op 50 doet nu al een premie van 1,8 euro.
Ton9359
0
Weet niet wat er aan de hand is met Aalberts, maar die uptrend komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik kan het niet onderbouwen maar er zit een mooie rally aan te komen!
rene66
0
quote:

Ton9359 schreef op 9 januari 2023 20:53:

Weet niet wat er aan de hand is met Aalberts, maar die uptrend komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik kan het niet onderbouwen maar er zit een mooie rally aan te komen!
Het is inderdaad heel opmerkelijk en niet te verklaren dat het aandeel zo snel omhoog gaat. Eén of andere grote partij is wellicht belangen aan het innemen. De reden waarom is vooralsnog niet duidelijk. Aalberts is ook geen bedrijf dat vooruit op de economie loopt.

Als je normaal een belang ergens in neem dan wordt dat met een minder snel tempo gedaan om de koers niet te veel op te laten lopen.
VLiTaNbase
0
Er zijn meerdere verklaringen denkbaar voor de aanzienlijke koersstijging van Aalberts in het begin van dit jaar.
Als we heel speculatief zouden denken dat een partij een belang opbouwt dan wordt dat op enig moment openbaar. Een overname of fusie is zelfs denkbaar, maar gelet op de beurswaarde van Aalberts zou dat door of met een grote partij moeten zijn. En Aalberts zelf (huidige CEO gaat later dit jaar relatief vroeg met pensioen) zou zoiets ook als strategische meerwaarde moeten zien. En dan zou je misschien uitkomen bij een grote aanverwante partij als bijvoorbeeld Bosch, die mede inzet op de energietransitie.
cash is king
1
Aalberts zag de omzet op jaarbasis autonoom met 8,8 procent stijgen. Het orderboek trok op jaarbasis met 47 procent aan

Het bedrijf meldde woensdag nog altijd verstoringen te ervaren in de aanvoerlijnen met de nodige gevolgen voor de operaties en de kosten. Aalberts houdt daarom ook hogere voorraden aan.

Dankzij aanhoudende prijsverhogingen bleef de marge op een goed niveau, aldus het bedrijf.


Het zal wel aan mij liggen, maar de koersstijging is toch heel simpel het gevolg van het gegeven, dat het gros van de analisten (en in hun kielzog de institutionele beleggers en ook hier een daar een particuliere belegger) het weer eens verkeerd zagen en nu tot inkeer komen. Wanneer Aalberts in Q4 de lijn van de eerste 9 maanden van 2022 doorzet, dan wordt 2022 een topjaar in de geschiedenis van Aalberts. En dan moeten we heel snel naar een koers van tussen de 55 en 60 euro. Want het is niet aannemelijk dat er in 2023 plotsklaps een einde komt aan de orders voor producten en diensten van Aalberts. De markt in 2023 is niet wezenlijk anders dan die van 2022. Dus de autonome groei gaat gewoon door.
Wachten is op de jaarcijfers en de vooruitzichten voor 2023. En dan gaan we knallen.
rene66
1
quote:

cash is king schreef op 11 januari 2023 21:50:

[i]Aalberts zag de omzet op jaarbasis autonoom met 8,8 procent stijgen. Het orderboek trok op jaarbasis met 47 procent aan

Het bedrijf meldde woensdag nog altijd verstoringen te ervaren in de aanvoerlijnen met de nodige gevolgen voor de operaties en de kosten. Aalberts houdt daarom ook hogere voorraden aan.

Wachten is op de jaarcijfers en de vooruitzichten voor 2023. En dan gaan we knallen.
Ik heb al jaren Aalberts aandelen maar ik ben een stuk minder positief. Tot nu toe heb ik alleen maar verhalen gehoord van bedrijven die opdrachten naar achter schuiven of zelfs projecten uitstellen tot de economie weer aangetrokken is. Ik kan mij niet voorstellen dat Aalberts hier niet te maken mee krijgt. Een ander punt is dat het mooi is dat Aalberts voorraden heeft ivm leverings problemen met hoge voorraden aanhouden kost ook geld.

Om beide redenen ben ik bang dat Aalberts de vooruitzichten voor de komende kwartalen naar beneden zal aanpassen. Ik hoop echter dat ik het echter volledig mis heb. Wat er ook zal gebeuren maakt mij niet heel veel uit want ik zit voor de langere termijn in Aalberts
cash is king
0
Bovenstaande ging over Q3. Inmiddels is er weer het nodige gebeurt. Met name de problemen in de supply chain schijnen af te nemen, mede doordat China weer opengaat. Indien correct, dan hoeft Aalberts minder voorraden aan te houden.
En met een overvol orderboek mag er best een bedrijf een project naar achteren schuiven, dan schuiven ze een ander naar voren.

Volledig mis hebben zal wel niet, maar het lijkt mij eerder een zaak van minder meer te worden, dan van een neerwaartse bijstelling van de vooruitzichten. Maar ik kan het uiteraard ook (volledig) mis hebben.
cash is king
0
Ik wacht nog maar even met het schrijven van covered calls. Dec. '23 op 50 doet nu al een premie van 1,8 euro.

De call deed vandaag 2.30 euro premie. Maar ik wacht eerst de jaarcijfers en vooruitzichten af, voordat ik iets doe.
Oradur
0
ik volg het draadje 2023 ook graag, zit er pas vanaf Juni in maar wel met de intentie om er lang in te blijven
cash is king
0
quote:

cash is king schreef op 13 januari 2023 22:48:

Met name de problemen in de supply chain schijnen af te nemen, mede doordat China weer opengaat. Indien correct, dan hoeft Aalberts minder voorraden aan te houden.

ASMI schijnt/blijkt in Q4 minder problemen te hebben met de supply chain. Nu hoeft dat natuurlijk niet te gelden voor Aalberts, maar slechter zal het er toch wel niet op zijn geworden. We wachten gewoon op de jaarcijfers. Inmiddels intraday door de 43.
voda
0
Aalberts wil voormalige CFO BAM als commissaris

Benoeming op 9 maart.

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts wil de voormalige CFO van BAM, Thessa Menssen, en ex-CTO van Festo Frank Melzer, benoemen als commissaris. Dit maakte Aalberts donderdagochtend bekend.

De benoemingen staan op de agenda van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Aalberts op 9 maart. De benoemingen zijn voor een periode van vier jaar.

Het aandeel Aalberts sloot woensdag op 43,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
366 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 sep 2023 17:35
Koers 34,680
Verschil +0,220 (+0,64%)
Hoog 35,200
Laag 34,680
Volume 245.711
Volume gemiddeld 153.933
Volume gisteren 289.762

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront