Turbo's « Terug naar discussie overzicht

Alle turbo's zoeken

6 Posts
[verwijderd]
1
Als ik een winstopportunity zie bij een grondstof zoek ik naar een daarbij behorende turbo. Maar daarbij kom ik een aantal obstakels tegen. Een voorbeeld: onlangs vond ik de prijsvorming op benzine aantrekkelijk. Op de NYMEX wordt dat verhandeld onder de naam 'RBY22' (cash contract). Bij DEGIRO kan ik niet in de daarbij behorende turbo handelen omdat SG en BNP die niet aanbieden; wel echter de wat obscuur klinkende Raiffeisen Centrobank AG in Oostenrijk maar daar heb ik geen rekening, en ik moest me ook flink inspannen om überhaupt het bestaan van deze turbo te achterhalen. Bij SAXO werd hij ook niet aangeboden.
Ik zou daarom graag een lijst raadplegen waarin alle (in de EU) verhandelbare turbo's staan, met de uitgevende instellingen en de brokers waar ze vehandeld kunnen worden. Ik handel doorgaans in geen andere turbo's dan die op futures (grondstoffen/indices).
Ik wil tevens weten welke broker de meeste turbo's via zijn handelsplatform toegankelijk maakt.
Waar kan ik de genoemde lijst vinden? Als deze er niet is op welke wijze kan ik dan alle turbo's achterhalen?
Alle turbo's hebben een ISIN-nummer en staan dus vermeld bij ISIN.org; om toegang daartoe te krijgen moet je je echter wel eerst geregistreerd zijn. Tevens moet je weten welke naam deze organisatie hanteert als identificator voor het bijbehorende ISIN-nummer. Er is kennelijk geen standaard voor produktcontractnamen. Op deze wijze is het dus niet makkelijk daarvan het ISIN-nummer te achterhalen; die staat ook niet standaard vermeld bij beurzen.
Leefloon
0
quote:

ottovr schreef op 20 januari 2022 12:01:

Als ik een winstopportunity zie bij een grondstof zoek ik naar een daarbij behorende turbo.

Waar kan ik de genoemde lijst vinden? Als deze er niet is op welke wijze kan ik dan alle turbo's achterhalen?
Prima, bij gebrek aan minder slecht.

Als je geen riskante en zeer arbeidsintensieve gratis fansite kunt vinden met een volledige collectie, waarop je dan ook nog eens wilt filteren (op grondstoffen en/of toegankelijk voor jou), dan zul je ws. óf alle gegevens van alle aanbieders moeten gebruiken of verzamelen en (voor je)zelf zoiets gaan optuigen met of zonder sponsoring, óf je moet de gegevens van ale voor jou toegankelijke beurzen en nepbeurzen zelf verzamelen, Ik zie werkelijk waar geen enkele reden waarom ik, met één berichtje dat €5 zou kosten, voor iemand een lijst moet gaan aanvullen met 5 zilver- en platinumnoterinkjes Plus nog véél meer van zulke €5-berichtjes, dagelijks. En dan wil een ander misschien niet alleen maar de ISIN-code, maar alle correcte details. Een alternatief is dat je bij een meest internationale broker gaat vragen om zo'n lijst, maar ook die hebben waarschijnlijk betere dingen te doen en verdienen niets aan zo'n dure lijst.
Leefloon
0
quote:

ottovr schreef op 20 januari 2022 12:01:

Er is kennelijk geen standaard voor produktcontractnamen.

die staat ook niet standaard vermeld bij beurzen.
Je gaat zelf al de fout in door het alleen over "turbo's" te hebben. En waarom zou ik als concurrent de eigenaar van die fantasienaam gaan betalen voor het gebruik van die naam, of waarom zou ik als eigenaar van die fantasienaam de aanduiding "Turbo Short" gaan vervangen door een gestandaardiseerde "Baisseproduct met de hefboom van geleend geld "? Daar kunnen wij hier een oplossing voor gaan verzinnen, maar dan komt het er evengoed op nee dat we aan Microsoft zouden vragen of ze hun gekochte merknaam Excel in een catalogus zouden willen vervangen door "spreadsheet",

Klopt. Redactionele voorkeuren, mensenwerk, meerdere verschillende systemen, en het doel van een naampje is niet het zo makkelijk mogelijk maken van het:":jatten" van die namen voor een volledigere lijst. Als je zo'n lijst wilt, dan zou een goede eerste vraag kunnen zijn hoeveel tonnen budget je jaarlijks hebt. Voor het kopen van alle gegevens. Voor het vele werk. Voor het beschikbaar stellen. Als je alle gegevens kunt krijgen en extern mag publiceren, want Peugeot zal liever meewerken aan een Peugeot-catalogus dan in een catalogus waar voor jouw doeleinden ook Volkswagens in staan te pronken.
[verwijderd]
1
quote:

Leefloon schreef op 20 januari 2022 17:52:

[...]
Je gaat zelf al de fout in door het alleen over "turbo's" te hebben.
Waarom is dat een fout?

Leefloon
0
quote:

ottovr schreef op 20 januari 2022 21:55:

Waarom is dat een fout?
Uitleg verwijderd, want als je dat niet al inziet dan kun je er beter maar niet aan beginnen om allerlei juridische kwesties te vermijden. Een (hier onschuldige) fout is al dat je een merknaam als synoniem gebruikt. Aan Peugeot gaan vragen of ze willen meewerken aan een publiekelijk volkswagenoverzicht; zoiets.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 21 januari 2022 03:08:

kun je er beter maar niet aan beginnen
Behalve uiteraard voor 100% eigen hobby-toepassingen, met eigen inspanningen. Maar dat is dan evengoed ontzettend veel (en schrikbarend duur) werk. zodat het middel vele malen erger is dan het kwaaltje. Laat het er maar bij dat het gewenste niet bestaat, om allerlei redenen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,48 +0,09%
 EUR/USD 1,0625 -0,01%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront