Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Metaverse: wat moeten we er mee?

39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Metaverse

Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren. Het omvat naast virtuele werelden, augmented reality, o.a.: online digitale platformen, RPA, Micor local concepten, nieuws, advertentie modules en meer en speelt zich af op het internet. Het woord metaverse is een samenstelling van het voorvoegsel "meta" ('over', of 'betreffende') en het Engelse woord "universe" en wordt gebruikt om een volgende generatie van het internet te beschrijven, waarin alle bestaande, gedeelde en 3D virtuele ruimten aan elkaar verbonden zijn in een alles omvattend virtueel universum. De Metaverse - Delta Media GBE - Online Platform - RPA Concept is een online netwerk van virtuele driedimensionale werelden die er permanent is.

De term is bedacht door Neal Stephenson in zijn sciencefictionroman Snow Crash (uit 1992), waarin mensen als avatars in contact staan met elkaar en met softwareagenten, in een driedimensionale ruimte die een metafoor voor de werkelijke wereld vormt. Stephenson benut de term om een op een virtuele werkelijkheid gebaseerde opvolger van het internet aan te duiden. Soortgelijke concepten verschenen onder uiteenlopende namen in het cyberpunk sciencefictiongenre dat teruggaat tot het in 1981 verschenen boek True Names door Vernor Vinge.

In 2021 is er vernieuwde belangstelling voor het metaverse, onder andere door de aankondiging van Facebook topman Mark Zuckerberg om van zijn socialemediabedrijf een 'metaverse bedrijf' te maken. Ook gamebedrijf Epic, bekend van het spel Fortnite zet vol in op het metaverse. Microsoft kondigt op 3 november 'Mesh voor Microsoft Teams' aan, gericht op de Microsoft metaverse.

Wiki
Dividend Collector
0
Zojuist ingestapt in Roblox. Als Metaverse straks het nieuwe universum wordt kun je maar beter nu alvast de winnaars eruit pikken. Of niet, DZR?
DeZwarteRidder
0
quote:

Dividend Collector schreef op 19 januari 2022 15:52:

Zojuist ingestapt in Roblox. Als Metaverse straks het nieuwe universum wordt kun je maar beter nu alvast de winnaars eruit pikken. Of niet, DZR?
Als iemand winnaars er uit kan pikken, dan ben jij dat wel.......
DeZwarteRidder
0
Het enige probleem bij Roblox is dat koers ca 50 jaar vooruitloopt op winst die ze misschien nooit gaan maken.
Dividend Collector
0
Klopt, dat dacht men in 2000 ook van Amazon en Alphabet. Als je op de trend wil inspelen moet je keuzes durven maken. Heb jij andere tips dan? En kom nou niet aanzetten met Meta (Fb)....

Je hebt dit topic vast niet voor niets aangemaakt.
DeZwarteRidder
1
quote:

Dividend Collector schreef op 19 januari 2022 16:39:

Klopt, dat dacht men in 2000 ook van Amazon en Alphabet. Als je op de trend wil inspelen moet je keuzes durven maken. Heb jij andere tips dan? En kom nou niet aanzetten met Meta (Fb)....

Je hebt dit topic vast niet voor niets aangemaakt.
Vele duizenden internet- en techaandelen uit 2000 zijn roemloos ten onder gegaan.

Als je ooit nog dividend wilt krijgen van een metaverse-aandeel moet je bij Microsoft zijn.
DeZwarteRidder
0
Opnieuw lijkt de Europese techwereld een grote nieuwe trend te missen. Van computers en besturingssystemen tot webwinkels en sociale media: de grote spelers in de digitale economie komen uit de VS en Azië. Europa kent geen techbedrijven van het formaat Apple, Alphabet, Amazon of Alibaba.

Met de overname van gamebedrijf Activision door Microsoft, die dinsdag bekend werd gemaakt, loopt de Amerikaanse techwereld weer een paar stappen voor op Europa. Want Microsoft koopt niet alleen een wereldspeler in de gamingwereld, maar ook een snelle toegang tot de volgende grote digitale trend: het metaverse.
Patenten Facebook

Deze virtuele wereld in 3D, die net als het gewone internet zal bestaan uit winkels, advertenties en informatie, moet nog werkelijkheid worden. Maar big tech in de VS en Azië investeert al massaal in technologie en 'content' voor dit nieuwe internet. Zo werkt Facebook, het socialemediabedrijf van Mark Zuckerberg, gestaag aan de technologie voor een eigen 3D-universum. Het bedrijf, dat inmiddels Meta heet, deponeert patenten voor apparatuur die de virtuele beleving zo realistisch mogelijk moet maken, waaronder technologie die oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen registreert. Het ontwikkelt ook een eigen bril die de gebruiker onderdompelt in een virtuele wereld.

Ook Apple werkt achter de schermen aan zo'n bril. De lancering hiervan was deze maand verwacht, maar Apple-watchers denken nu dat het bedrijf hier nog een jaar mee wacht. En Microsoft koopt gamebedrijf Activision, dat grote ervaring heeft in het maken van realistische 3D-animaties.
Europa niet bij voorbaat kansloos

Wat heeft Europa te bieden? Op het eerste gezicht niet veel, zegt Freek Teunen van VR Owl, een bedrijf dat zakelijke toepassingen in virtual reality ontwikkelt. 'Welk ander Europees bedrijf kan zich meten met de grote Amerikaanse spelers? Ik ken ze niet'. De besturingssystemen voor nieuwe virtuele werelden zullen weer gewoon van Microsoft en Apple komen, denkt hij (en voor het mobiele internet van Apple en Google).

Ook VR-brillen, die nodig zijn om de metaverse te beleven, zullen hoofdzakelijk van big tech uit de VS en Azië komen: van Microsofts Hololens tot Samsungs Gear VR.

Wat 'content' betreft is Europa niet bij voorbaat kansloos, denkt Teunen. Een metaverse heeft realistische bewegende beelden nodig. Voor computer generated imagery (CGI), ofwel de techniek om bewegende 3D-beelden te maken, is ook Europees talent beschikbaar. Sterker nog: Meta (Facebook) heeft vorig jaar al aangekondigd dat het door heel Europa 10.000 programmeurs en techneuten voor de metaverse in dienst wil nemen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1427412/mist-euro...
luchtschip
0


Naar ik begrijp ziet het meta verse gebeuren er zo uit ( correct me if i'm wrong ) :

video 0:37 minuut

twitter.com/alexmoss/status/148413820...

Als dit die metaverse wereld is....
Misschien leuk voor hele jonge kinderen, maar verder.....

En dan bij minuut 0:34 nog een reclame :

Have you found the POAP yet ?

Toelichting over deze rage die men probeert te creëren

What is POAP?

For anyone who’s been to one of Ethereum’s many magical events, you’ve probably seen mystic QR codes floating around on pink rosetta’s with the label “POAP”
Maybe you knew to scan that QR code and redeem the token to your Ethereum address as prompted!

POAP >>short for Proof of Attendance Protocol--are digital badges given to nomads as a way to proof their attendance at any of our partnered events.

Each badge is unique, meaning the only way to get a POAP is to actually be at the event.

Each event has a custom design, meaning POAPs quickly turn into a rare collection of coveted NFTs which can only be earned by travelling the world to one of Ethereum’s most sought after gatherings.

medium.com/poap/what-is-poap-d7e8fdfc...

Gewoon plaatjes verzamelen, maar dan digitaal wat je op. de een of andere manier wel naar een wereld zal trekken waar je moet betalen.

Metaverse is bedoeld omdat FaceBook door de jongeren aan de kant gezet werd
Men hoopt met MetaVerse de jongeren te winnen
Maar hiermee en dan nog sluikreclame erin gemonteerd ?

luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 januari 2022 19:21:

Metaverse is vooral een nieuw verdienmodel.
Ja, want met FaceBook trekt Zuckerberg de jongeren niet meer

Maar klopt het dat je dan in een wereld komt die in die video werd getoond.

video 0:37 minuut

twitter.com/alexmoss/status/148413820...

Ziet er toch maar krakkemikkig uit

Daar zit toch niemand op te wachten
Bulletje Rozenwater
0
Mensen zijn veel te lui voor een 3d bril en bovendien krijg je er hoofdpijn van. Beetje hangen met rug op 70 graden en op je schermpje beetje dingetjes doen. The future is here.
DurianCS
1
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 20 januari 2022 21:38:

Mensen zijn veel te lui voor een 3d bril en bovendien krijg je er hoofdpijn van. Beetje hangen met rug op 70 graden en op je schermpje beetje dingetjes doen. The future is here.
Ik weet tamelijk zeker dat ik nooit een 3d-bril zal gaan dragen. Veel teveel rompslomp zonder voor mij toegevoegde waarde. Dus voor mij geen metaverse.
jonas
0
Zeg zoiets niet te snel Durian!

Weet nog dat ze kwamen met meer dan bellen, sms op de mobiele phone.

Wat foto's maken ook nog? Daarvoor heb ik toch onlangs die camera met heel veel pixels voor gekocht? Zat bij de eerste internetbankiergroep van de ING. Nou dat was al 10 minuten gesodemieter met inbellen en MS Dos gedoe om het saldo te zien n na raadpleging van TAN-list kon je pas wat overmaken.

Is toch allemaal wat anders gelopen. Gisteren mijn mobiel kwijt. Poe poe dat was wat. Ergens laten liggen of gestolen. Heb mijn desk top en dus bankzaken trachten te blokkeren en snel bij storing Creditcard direct cash zoveel mogelijk opnemen. Heel gedoe!!

Zou ik ongelukkig zijn zonder die mobiel met what's app etc etc. Nee, ik geloof het niet. Helaas het is niet meer van via vaste lijn even mobiele Phone bellen om uit te vinden waar die is, want vaste lijn heb ik niet meer. Voelde me totaal van mijn wereld los, want ja ik heb Outlook, maar dat bekijken de kinderen etc pas na een week ofzo.

Enfin paniek overbodig want ik vond mijn mobiel nog ergens, Toch maar naast een kleine laptop een tweede mobiel erbij genomen,
Kortom: je moet gewoon wel met de tijd meegaan want anders wordt het alleen maar lastiger.

Vindt het ook prima hoe de bibliotheek alhier erop inspringt met allerlei cursussen en hulp op PC-gebied etc. Ook met taal lessen voor nieuwkomers zeer goed.

Ben nu wel erg ver af van het harde beleggen. Maar goed dat laatste heb ik met mijn uitgekiende portefeuille geen zorg meer over. Dat zit zo gezegd wel snor!

Groet, Jonas

Groet, Jonas
Dividend Collector
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 januari 2022 16:27:

Het enige probleem bij Roblox is dat koers ca 50 jaar vooruitloopt op winst die ze misschien nooit gaan maken.
Ik lees dat Cathie Wood ook gelooft in Roblox met >1.3mln aandelen (gem $86 per aandeel) heeft dit bedrijf een grote weging in haar ARK Next Generation Internet ETF.

Haar fonds heeft geweldig gepresteerd de afgelopen jaren maar de vraag is of daar in de huidige bear market veel van overblijft.
bearishbull
0
quote:

Dividend Collector schreef op 19 januari 2022 16:39:

Klopt, dat dacht men in 2000 ook van Amazon en Alphabet. Als je op de trend wil inspelen moet je keuzes durven maken. Heb jij andere tips dan? En kom nou niet aanzetten met Meta (Fb)....

Je hebt dit topic vast niet voor niets aangemaakt.
Ik zou zeker wel zeggen Meta. Aandelen zijn spotgoedkoop en investeren gigantisch in de toekomst. Een van de aandelen zie ik deze correctie zeker bij ga kopen.

Naast beursgenoteerde bedrijven zou ik ook even rond kijken in crypto metaverses zoals decentraland. Kun de crypto zelf kopen of virtueel vast goed in hun metaverse waar je een business op kunt zetten.

Zeer risicovol dat laatste, maar mocht men uiteindelijk kiezen voor decentrale metaverses ipv ervaringen van meta op Microsoft heb je goud in handen.
luchtschip
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 januari 2022 19:21:

Metaverse is vooral een nieuw verdienmodel.
FaceBook en nu dus ook Metaverse zijn alleen opgericht om er gigantisch veel geld mee te verdienen.

Bij het aanmaken van je account wordt je vriendelijk verzocht te voorwaarden te tekenen

Betekent wel dat het bedrijf van Mark Zuckerberg inzage in alle persoonlijke gegevens krijgt en deze verkoopt voor enorme bedragen aan geïnteresseerden die telefoonnrs, e-mail adressen, locatie etc willen hebben

Google wordt voor deze praktijken nu aangeklaagd :

D.C. and several state attorneys general are expected to sue Google today, arguing that the company deceived users about how it profits from their location data

twitter.com/Cat_Zakrzewski/status/148...

www.washingtonpost.com/technology/202...
luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 januari 2022 19:21:

Metaverse is vooral een nieuw verdienmodel.
Verdienen aan de privacy gegevens van de account houders

Naam, adres, telefoon nummer , e-mail adres, locatie gegevens bevat voldoende informatie voor partijen om daar voor te betalen

En nu de ontwikkeling in de UK

De waakhond voor de privacy in de UK stapt over naar FaceBook's advocaten kantoor dat, FaceBook vertegenwoordigt inzake controle op privacy gebruik

UK urged to review lobbying rules after former privacy chief joins law firm

Elizabeth Denham is joining law firm that defended Facebook against privacy enforcement.

Campaigners are urging the U.K. government to review rules governing what regulators can do when they leave office.

On Thursday, global law firm Baker McKenzie announced it had hired former U.K. Information Commissioner Elizabeth Denham just days after she left her role as the U.K.’s information commissioner, where she led the agency in charge of enforcing privacy rules against public bodies and private companies.

Despite such moves being commonplace, the speed and nature of the Canadian’s switch has raised eyebrows.

Under the U.K.’s rules, ministers and civil servants need to apply for approval if they want to join the private sector. They’re also usually subject to a two-year lobbying ban. The Information Commissioner's Office confirmed, though, that since its employees are not civil servants or ministers, Denham did not need approval from the U.K.’s Advisory Committee on Business Appointments to join her new employer.

Denham will begin work as a consultant in Baker McKenzie’s London office in January, just over a month after leaving the regulator.

What’s more, she’s going to the firm that led Facebook’s legal defense against enforcement action which her old office took against the social media giant for the role it played in the Cambridge Analytica scandal. The ICO eventually struck a settlement with Facebook that saw the company cop a £500,000 fine but avoid any legal liability.

The move comes after a succession of scandals in British public life which have intensified the debate over whether controls on the revolving door between the public and private sectors are strong enough.

“When senior regulators turn from gamekeepers to poachers, it raises questions as to whether they’ll use privileged information in their new role and if they had gone easy on their new employer prior to joining in order to curry favor,” said Alex Runswick of Transparency International.

“The U.K. needs tougher controls over top officials entering and leaving public office to protect against these subtle yet nonetheless damaging forms of corruption.”

www.politico.eu/article/loophole-allo...
Quasi
0
quote:

Dividend Collector schreef op 30 januari 2022 20:02:

Artikel van eerder deze maand:

Is de metaverse de nieuwe grens van technologie?

www.emerce.nl/wire/metaverse-nieuwe-g...
Wat denken jullie van Roundhill Ball Metaverse ETF (META ETF)?

Groeten, Quasi.
Dividend Collector
0
www.iexprofs.nl/Column/739240/Opinie/...

Voor bedrijven en beleggers biedt de metaverse talloze kansen om te groeien en inkomsten te genereren. Een nieuwe digitale wereld ligt voor ons."
39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront