Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

14 april coinbase naar de beurs

16 Posts
mamaloe
0
Ik ga er vanmiddag 1 kopen, zodra de beurs open gaat in Amerika. Ik hoop nog rond 250 te kunnen kopen. Leuk gokje en gewoon laten staan. We zullen zien.
BassieNL
0
quote:

mamaloe schreef op 14 april 2021 08:47:

Ik ga er vanmiddag 1 kopen, zodra de beurs open gaat in Amerika. Ik hoop nog rond 250 te kunnen kopen. Leuk gokje en gewoon laten staan. We zullen zien.
$250 komt geloof ik neer op een waardering van $ 50 mld voor Coinbase. Een hoop geld, maar ik lees ook over veel hogere verwachtingen.
We zullen zien.
mamaloe
0
quote:

BassieNL schreef op 14 april 2021 09:26:

[...]
$250 komt geloof ik neer op een waardering van $ 50 mld voor Coinbase. Een hoop geld, maar ik lees ook over veel hogere verwachtingen.
We zullen zien.
Ga je ook meedoen?
[verwijderd]
0
Exodus.com wat een populaire wallet is, gaat ook naar de beurs. Zien we hier een trend ontstaan? Persoonlijk zet ik liever in op gedecentraliseerde exchanges. Ik denk dat die meer toekomst hebben. Maar, het is waar, voorlopig zijn ze nog klein tov coinbase en binance.
BassieNL
0
quote:

mamaloe schreef op 14 april 2021 09:27:

[...]

Ga je ook meedoen?
Ik kijk er met belangstelling naar, maar ben niet van plan gelijk in te stappen.
voda
0
Coinbase opent op 381 dollar

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Coinbase Global Inc -A-
$ 328,05 78,05 31,22 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Coinbase Global is woensdag met succes naar de beurs gegaan.

De beurs en nieuwssite voor cryptomunten kreeg een referentiekoers van 250 dollar per aandeel mee, wat een waardering gaf van ongeveer 65 miljard dollar. De eerste koers die woensdag tot stand kwam, was 381,00 dollar.

Met 65 miljard dollar is cryptoplatform Coinbase slechts iets lager gewaardeerd dan de 67 miljard dollar voor Intercontinental Exchange Group, de eigenaar van de New York Stock Exchange. In 2018 werd Coinbase echter nog maar op 8 miljard dollar gewaardeerd.

Het aandeel Coinbase wordt onder het symbool 'COIN' verhandeld op Nasdaq.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
mamaloe
0
Vanmiddag kan je de koers live volgen via nl.investing.com dat kon gisteren nog niet . Ben benieuwd wat het vandaag weer gaat doen. Ik heb nog niet gekocht. Ik kijk het eerst nog even aan.
voda
1
Handelsplatform Coinbase naar de beurs: ‘Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief’

De bitcoinwereld kijkt deze week vol spanning naar de traditionele financiële markt. Handelsplatform Coinbase maakte woensdag zijn beursgang en kwam terecht op een waarde van 86 miljard dollar. Hoe belangrijk is deze gebeurtenis en wat betekent het voor bitcoin en andere cryptovaluta?

Daniël Mol 15-04-21, 08:00

De hoge waardering van het bedrijf komt niet helemaal uit de lucht vallen. In het eerste kwartaal van 2021 behaalde het bedrijf een recordomzet van 1,8 miljard, afkomstig van 56 miljoen geverifieerde gebruikers. Het handelsplatform profiteerde duidelijk van de prijsstijging die digitale munten doormaakten. Mede een gevolg van steeds meer professionele interesse in bitcoin.

Lees ook
Bitcoin en ether bereiken nieuwe recordhoogte

Traditionele belegger
De beursgang van Coinbase is een belangrijke ontwikkeling in diezelfde trend, zien Bert en Peter Slagter van kennisplatform LekkerCryptisch en de podcast Satoshi Radio, die zij samen met host Bart Mol maken. Bert: ,,Een succesvolle beursgang is een belangrijk signaal dat er bredere interesse is in bitcoin. Als het aandeel straks hard stijgt, geeft dat aan dat beleggers ook brood zien in bitcoin, maar dat nog niet hebben kunnen, durven of mogen kopen.” Dat onderschrijft ook Corné van Zeijl, analist bij ACTIAM. ,,Traditionele beleggers kunnen nu inderdaad blootgesteld worden aan crypto’s, dat maakt Coinbase een interessant aandeel. En ze zijn ook bovenmatig winstgevend.”

Coinbase is de eerste in zijn soort die naar de beurs gaat, dat is hoe dan ook een ijkpunt

Peter Slagter , kennisplatform LekkerCryptisch
Dat komt mede door de hoge marges die het bedrijf ontvangt op handel van digitale munten. ,,Andere beurzen kijken met jaloerse ogen naar Coinbase, zij maken veel minder winst. Het bedrijf had vooraf een geprojecteerde waarde van 100 miljard dollar. Dat is iets minder dan de grote zakenbank Goldman Sachs. Dat maakt deze beursgang belangrijk. Het feit dat ze in crypto’s handelen niet zo zeer.”

Peter Slagter ziet dat anders. Het bedrijf is volgens hem meer dan alleen een handelsplatform. ,,Coinbase is belangrijk in veel uithoeken van de cryptowereld: ze zijn een belangrijke vertegenwoordiger tegenover de regelgever en leveren ook nog diensten zoals hulp met aankoop en bewaren van grote hoeveelheden bitcoin voor professionele beleggers. Bovendien is Coinbase de eerste in zijn soort die naar de beurs gaat, dat is hoe dan ook een ijkpunt.”

Validatie voor crypto
De beursgang van Coinbase is dus ook een belangrijk moment voor bitcoin. De prijs steeg de afgelopen dagen al flink, naar een nieuw record van bijna 65.000 dollar. Velen koppelen de koersstijging aan de beursgang van Coinbase. Bert Slagter ziet het niet zozeer als beproeving van bitcoin, maar van het bestel eromheen: ,,Dit is de potentiële validatie van producten, diensten en infrastructuur rond bitcoin als beleggingsmarkt. Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief. Als het aandeel direct als een pudding in elkaar zakt, gaan we dat ook elders zien. Dit is een manier voor professionele beleggers om hun mening tot uiting te brengen.”

Ook Van Zeijl ziet de beursgang niet als een testcase voor bitcoin en andere cryptovaluta. ,,Iedereen wil op dit moment bitcoin hebben. Coinbase heeft de wind nu vol mee, dus ik zou niet willen zeggen dat dit een definitief oordeel is over de waarde van crypto. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijker dat betaalbedrijven de munt gaan accepteren.”

Het belang en het succes van de beursgang van Coinbase zal in de komende tijd moeten blijken. Hoe dan ook: bitcoin en de traditionele financiële markt zijn met de beursgang van Coinbase opnieuw een stukje dichter bij elkaar gekomen.

www.ad.nl/tech/handelsplatform-coinba...
Perpboy
0
Ik heb een enorm Worldonline gevoel. Ik weet nog waar ik was toen ik hoorde dat de koers onderuit was gegaan. Mijn 9-11 momentje van het knappen van de dotcom bubbel in het magische jaar 2000.

Coinbase beleefde woensdag een opmerkelijk debuut op Wall Street. Het grootste Amerikaanse handelsplatform voor digitale munten als bitcoin opende flink boven de introductieprijs van 250 dollar, maar zakte in de laatste twee handelsuren stevig weg.
BassieNL
0
Even in perspectief:

Alle cryptos samen vertegenwoordigen momenteel een waarde van $2.200 miljard dollar (circa helft is bitcoin).
Dat is ongeveer evenveel als de market cap van het bedrijf Apple.

Coinbase is nu gewaardeerd op $86 miljard.
Dat is dus ongeveer 4% van de waarde van alle crypto's !!

Coinbase is niet eens de grootste crypto exchanger die er bestaat.
Handelvolume Binance ligt 10x hoger.
Perpboy
0
Bitcoin omzet is 65 mld per dag. Coinbase verdient ca. 3 mln per dag aan transacties. Grote kans dat transactieopbrengsten gelijk blijven maar per transactie gaan dalen. Net als transacties op de beurs die nu bijna gratis zijn.
mamaloe
0
Wat een verademing dat coinbase naar de beurs is. Want de aandelen van aex en midcap is toch ook weer hopeloos elke dag.
BassieNL
0
quote:

mamaloe schreef op 15 april 2021 14:55:

Wat een verademing dat coinbase naar de beurs is. Want de aandelen van aex en midcap is toch ook weer hopeloos elke dag.
Je kunt ook crypto traden.

365 dagen lang, 24/7.
En zonder je druk te hoeven maken over jaarcijfers en bestuursleden.
[verwijderd]
0
ik hoor er niks meer over; COIN gaat nu hard down, het is een flater van heb ik jou daar.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 08:43
Koers 62.988,89
Verschil -3.224,02 (-4,87%)
Hoog 63.100,17
Laag 62.914,09
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront