Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa 2020

15 Posts
Vital8522
0
In aanloop naar de halfjaarcijfers op 26/8 gaan we terug richting de 4
Blijven we stijgen of is het maar tijdelijk?
[verwijderd]
0
Overreactie door analisten lijkt me . Ben toch lekker goedkoop ingestapt lijkt me . Radiologie en Corona moet toch boom zijn . Als ik vroeg een bedrukte panelen te maken met bedrukking moest ik weken lang wachten door de drukte van bedrijven in deze . Dus lijkt me dat verassing hier in zit volgende Q
volger_DS
0
Agfa Gevaert is altijd in 1 bedje ziek. is het niet de schuldgraad, het is de pensioenlast, is het deze niet het zijn de grondstofprijzen, en voor de rest is de concurrentiedruk groot. En het neusje van de zalm hebben ze moeten verkopen om de rest in stand te houden.

kan natuurlijk ooit eens goedkomen maar er is daar altijd een uitdaging waartegenover ze staan
volger_DS
0
was eens benieuwd naar de resultaten vandaag,... maar dat wordt bloeden vandaag,...
volger_DS
0
het grootste deel van de groep (groep=de overschot na verkoop van hun paradepaard) is de divisie Offset - zwaar verliesdraaiend en ook geen enkel zicht op winstgevendheid. Denk dat ze het bedrijf beter volledig opdoeken,... ofwel enkel nog op radiologie draaien en daar overnames doen. Op de manier waarop ze nu draaien zal de Offset de winst van de andere afdeling blijven opvreten. Denk dat ze bij Agfa eens het verleden en de naam en de faam van eertijds beter inslikken
JdeFL
0
Had enkel een persbericht van KBC gelezen en toen zag ik die stijging boven de 4 wel zitten. Na wat bijlezen, niet meer. Slabakkende marges, er zijn er daar al meer voor afgestraft.
Maar geen nood, KBC verhoogde zijn advies van accumuleren naar kopen (10/3). Kort succesje gegarandeerd.
Die aandeleninkoop kan ik ook niet goed volgen. Om de aandeelhouder te belonen? Die heeft daar toch niet veel aan? 7.5% van de aandelen ongeveer weg, het belang van de activist verhoogt enigszins (van 15 naar 16.25%?).
Tenzij ze ervan uitgaan dat Agfa laag noteert, en de best mogelijke investering is. Nou ja, dat loopt ook niet altijd van een leien dakje.....
Heb ze al zoveel plannen zien verkondigen in de loop der tijden, waar eigenlijk bijzonder weinig van uitgevoerd is....
JdeFL
0
De beeldvormingsspecialist zegt dat dure grondstoffen prijsverhogingen van 5 tot 10 procent onvermijdelijk maken.
Staan we op de vooravond van een tijdperk van terugkerende inflatie, aangedreven door stijgende grondstoffenprijzen? Het is een van de grote macro-economische vragen van 2021.
Tegen die achtergrond kondigt beeldvormingsspecialist Agfa-Gevaert aan de prijzen voor zijn offset-platen vanaf 1 april met 5 tot 10 procent te verhogen. Een offsetplaat is een dunne aluminiumplaat waarop via fotografische technieken een beeld wordt aangebracht. De delen van de plaat zonder beeld stoten inkt af, de andere niet, waardoor het beeld kan gedrukt worden.
Agfa zegt dat de kosten voor aluminium sterk zijn gestegen, maar ook die voor energie, verpakkingsmateriaal én de vrachttarieven. Het is niet langer mogelijk die prijsstijgingen te absorberen door zelf nog meer in de kosten te snoeien, zegt Agfa, waardoor klanten meer zullen moeten betalen.
Deels zullen die klanten dat kunnen compenseren, omdat ze hun aluminium-offsetplaten doorgaans recycleren. Ook dat gebeurt nu aan hogere prijzen. (Tijd.be)

't Is wat ik een lame duck noem......
Eerst gaan ze een hele afdeling afsplitsen. Die met de meest de toekomst. Dan verkopen ze daarvan het beste stuk, de rest wil de koper niet. Een restje. In RX-platen, een uitstervend ras, zitten ze ook nog volop, als last standing man. Dat zou volgens de enen winstgevend moeten zijn, volgens mij kom je met zoiets snel op een punt dat van die winstgevendheid niets overschiet en, voor Agfa een bekend fenomeen, weer eens een ferme herstructurering nodig is.
Iets voor masochisten, of heel korte termijndenkers. Staan eigenlijk al lang niet meer op mijn volglijstje, maar kwam toevallig nog wat artikels tegen.
JdeFL
0
Uit Bolero:
• Agfa heeft het licht gezien om de malaise in zijn offsetplatenafdeling aan te pakken: prijsverhogingen van 5% à 10% moeten hogere grondstoffenprijzen (aluminium, energie, verpakking, vrachtkost) compenseren en interne kostenverlagingen aanvullen. Ook stijgen de prijzen voor alle phototooling films onder de IdeaLINE-merknaam voor de productie van gedrukte schakelingen en op het gebied van metaalstructurering met meer dan 10%. Die hogere prijzen worden meteen ingevoerd, rekening houdend met de klant in kwestie. Geen impact op “Kopen”-advies en 4,75 euro koersdoel. ()

Had ook opgelost kunnen worden door productiviteitsstijging, efficiëntie, samenwerking etc....

JdeFL
0
Agfa koopt voor het eerst sinds 2005 zichzelf
Belofte maakt schuld: luidens een mededeling is Agfa-Gevaert vorige week begonnen met de inkoop van eigen aandelen. 246.467 stuks, voor iets meer dan 1 miljoen euro.
De beeldvormingsgroep had bij de publicatie van de jaarcijfers beloofd voor 50 miljoen eigen aandelen te zullen inkopen, meteen de eerste beloning voor de aandeelhouders in ... veertien jaar. Agfa keerde voor het laatst in 2007, over boekjaar 2006, een dividend uit.
De inkoop van eigen aandelen, indien later vernietigd, is eigenlijk een soort 'uitgesteld dividend', aangezien de toekomstige winst dan over minder 'hongerige mondjes' moet gespreid worden. Voor zover we kunnen nagaan is het van 2005 geleden dat Agfa nog eens eigen stukken inkocht. (Tijd.be)

'een soort 'uitgesteld dividend',', voorzover er iets uit te keren valt, natuurlijk. Lijkt me eerder een soort window-dressing te zijn. Kijk eens wat we kunnen. Laatste kv, was dat niet aan 4€? of 6? 't Is wel al een tijdje geleden....
JdeFL
0
Agfa trapt 2021 af met forse krimp.
Vooral de tak radiologie presteerde erg zwak. CEO Pascal Juéry schetst ook voor Offset, de ruggengraat van het 'nieuwe Agfa', een minder optimistische outlook dan in maart.
In een 'cijferseizoen' vol meevallers is de update van Agfa-Gevaert een domper. De beeldvormingsgroep zag de omzet over het eerste kwartaal met een forse 9 procent krimpen, tot 396 miljoen euro. Dat is een heel stuk somberder dan de 423 miljoen euro waar analisten op rekenden.
Een krimp van de bovenste lijn die onvermijdelijk sporen nalaat lager op de resultatenrekening: operationeel dook Agfa 1 miljoen euro in het rood, terwijl analisten op 11 miljoen bedrijfswinst rekenden.

De grootste dissonant is de afdeling radiologie. Daar kan de groei van de 'directe' (lees: digitale) radiografie de krimp van de klassieke radiografie (op film) niet compenseren. De omzet kromp met 16 procent naar 99 miljoen, de winstbijdrage verschrompelde van 10 naar 1,5 miljoen euro.

Zelfs de directe radiografie zag de verkopen krimpen. 'Het eerste kwartaal van 2020 was uitzonderlijk sterk. Toen versnelden ziekenhuizen hun investeringen in mobiele digitale radiografiesystemen om de opkomende pandemie het hoofd te bieden', legt CEO Pascal Juéry uit in het persbericht.

Meer in lijn met de analistenverwachting was de zwakke prestatie van Offset (zie tabel). Dat is de afdeling die drukplaten voor de grafische sector produceert, een voornaam slachtoffer van de pandemie. Offset is de ruggengraat van het 'nieuwe Agfa', nu Mortsel het gros van zijn afdeling Healthcare IT voor 975 miljoen euro verkocht heeft.

Offset duurzaam rendabel krijgen is de belangrijkste taak van Juéry. Want het nieuwe Agfa torst nog altijd de erfenis van een glorieus verleden: een zware pensioenlast. Daarom spendeerde Agfa een belangrijk deel van de opbrengst van de verkoop van Healthcare IT om het gat in de pensioenkas te verminderen en kregen aandeelhouders slechts een wachtbordje, via een vrij bescheiden inkoop van eigen aandelen.

Om de rendabiliteit van Offset later dit jaar te vrijwaren verhoogde Juéry al de verkoopprijzen voor drukplaten om de hogere factuur voor grondstoffen, energie en transport door te rekenen. De impact van die prijsverhogingen laat zich echter pas vanaf dit kwartaal voelen.

Juéry klinkt ook minder optimistisch dan in maart. Toen zette de CEO nog in op een stevig herstel voor alle afdelingen in de tweede jaarhelft, met uitzondering van radiologie.
Nu rekent de CEO ook bij Offset niet meer echt op een uitgesproken herstel, al moeten de resultaten verbeteren tegenover de zwakke start. 'Offset zal blijven kampen met inflatoire druk en de structurele achteruitgang van de sector.'
Blijven nog over met een prognose voor een stevig en voortgezet herstel in de loop van 2021: het overblijvende deel van Healthcare IT en Digital Print & Chemicals, de twee kleinste resterende afdelingen. (tijd.be)
JdeFL
0
• Agfa zette in het eerste kwartaal van 2021 396 miljoen euro om, fors lager dan verwacht (423 miljoen euro). De bedrijfswinst (REBIT) werd zelfs 1 miljoen euro negatief (verwacht: + 11 miljoen euro), met name te wijten aan zwakte in Direct Radiography. Daar werd slechts 99 miljoen euro omgezet (verwacht: 113 miljoen euro) en 1,5 miljoen euro bedrijfswinst geboekt (verwacht: 12 miljoen euro). De groep blijft ondertussen de dekkingsgraad van de pensioenplannen in België, het VK en de VS aanvullen en de pensioenen in zijn geheel minder risicovol maken. KBCS blijft bij het “Kopen”-advies en 4,75 euro
koersdoel omdat de prestatieverbetering in HealthCare IT en Digital Print & Chemicals bevestigd werd.
• (Bolero)
JdeFL
0
09:42
'Agfa heeft bal over de hele lijn gemist'
'Een misser over de ganse lijn'. Zo omschrijven ING-analisten Maxime Stranart en David Vagman de kwartaalprestatie van Agfa-Gevaert AGFB-9,07% . 'We zijn vooral bezorgd om de volumedruk in China', klinkt het, 'een kritische markt voor de winstgevendheid van de radiologie-afdeling'. De outlook voor de rest van het boekjaar is ook 'eerder vaag', stellen de analisten. De consensusverwachting van 70 miljoen euro nettowinst lijkt hen 'hoog gegrepen gezien deze zeer zwakke resultatenset'.

ING hanteert een houdadvies en een koersdoel van 4 euro. Het is daarmee negatiever dan KBC Securities dat zijn koopadvies voor de Mortselse beeldvormingsgroep handhaaft met een koersdoel van 4,75 euro. 'We verwelkomen het gedisciplineerde werkkapitaal bij Agfa. In de komende maanden zal het ingeslagen besparingspad verder gevolgd worden. Ook zullen prijsverhogingen doorheen verschillende divisies weerwerk bieden tegen de hogere grondstoffenprijzen', aldus analist Guy Sips.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 23 maart 2021 10:06:

...'t Is wat ik een lame duck noem...Iets voor masochisten, of heel korte termijndenkers. ...
Dat blijft eigenlijk zo. Dit is een restant, voor een deel zelfs technologie die gaat verdwijnen. Als je nu van plan bent een aandeel te kiezen, dan ga je toch voor iets met toekomst?
JdeFL
0
Heibel bij Agfa-Gevaert: “Personeel moet al jaren inbinden, maar CEO streek wel 3,8 miljoen euro op”
De vakbonden van Agfa hekelen de bonus van 3,8 miljoen die ex-CEO Christian Reinaudo op zak stak, “terwijl de voordelen van het personeel al jaren terug­geschroefd worden”. (Gva)
JdeFL
0
Agfa rekent dure grondstoffen opnieuw door in prijzen

Vandaag om 08:28
Voor de tweede keer dit voorjaar verhoogt Agfa de prijs voor offsetdrukplaten, zijn voornaamste product. 'De aluminiumprijzen blijven voordurend stijgen en maken deze ingreep onvermijdelijk', klinkt het in Mortsel.
Met ingang van 1 augustus zal Agfa zijn klanten 10 procent meer aanrekenen voor offsetprintplaten, het belangrijkste product van de beeldvormingspecialist gebruikt in drukkerijen en de grafische industrie. 'De combinatie van hoge vrachtkosten, een voortdurende stijging van de grondstofkosten, hogere kosten voor energie en verpakkingsmateriaal, maken deze prijsverhogingen onvermijdelijk', zegt de Mortselse groep in een persbericht.
De prijs van aluminium, de voornaamste component van een offsetdurkplaat, piekte in juni naar 2.500 dollar per ton. De prijs voor het metaal steeg in een jaar met zowat 60 procent. Ook de prijzen voor hout, gebruikt voor het verpakken van de platen, steeg met meer dan de helft sinds januari.
In maart verhoogde de Mortselse beeldvormingsgroep de prijzen voor printplaten ook al eens met 5 tot 10 procent. Het is niet langer mogelijk die prijsstijgingen te absorberen door zelf nog meer in de kosten te snoeien, zei de Mortselse groep toen. Deze nieuwe prijsverhoging komt daar bovenop. (Tijd.be)
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 1,182
Verschil -0,020 (-1,66%)
Hoog 1,190
Laag 1,164
Volume 129.098
Volume gemiddeld 337.751
Volume gisteren 180.044

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront