Pharming « Terug naar discussie overzicht

Alleen over het Corona vaccin en Coronavirus AUB

12 Posts
Berdientje
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1301258304/li...

Stel dat het Pharming gelukt is ;-)
Oh wat zal ik dan blij zijn, voor de patiënten en wij.

Nederland wil met drie bondgenoten miljoenen doses kopen van een vaccin dat tegen het coronavirus zou moeten beschermen. Het is nog lang niet zeker dat het vaccin veilig is en werkt, maar die gok willen Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië nemen. Als alles goed gaat, zou Nederland eind dit jaar mogelijk al een flinke partij kunnen krijgen, melden ingewijden.
[verwijderd]
0
Misschien wel leuk voor je Berdientje om je volgende draadjes van de tekst te voorzien. "Alleen over de rassen protesten". Of............

Alleen over het uitgommen van de "Nederlandse geschiedenis '.
Berdientje
0
Pharming werkt aan voorkoming van het virus, dat staaat hier niet bij:

Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 miljoen doses van een Brits vaccin kopen, waarvan nog moet worden aangetoond dat het werkt en veilig is. Als het vaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca veilig is en blijkt te werken, worden de vaccins eerlijk verdeeld over de landen van de Europese Unie, die samen 446 miljoen inwoners tellen.

---------------------------------------------------------------
Tegen <> voorkoming staat hier wel bij ; dus?

Er is een wereldwijde wedloop gaande om een middel te vinden dat tegen het pandemische virus beschermt. En een al even grote slag tussen bijvoorbeeld China, de VS en Europa, om dat vervolgens meteen te bemachtigen. Het land dat zijn bevolking als eerste kan inenten, kan bijvoorbeeld zijn economie sneller weer op volle toeren laten draaien.
Arensoog
0
Nederland en Europa bluffen met het vaccin.Dit vaccin werkt NIET bij apen dus.... Kunnen het beter in Pharming stoppen. Die heeft al wat resultaat laten zien.
[verwijderd]
0
Wéér een nieuw draadje geopend berdientje? En het gaat nog niet eens over Pharming.
Tom3
0
Wordt er bij de ontwikkeling van een vaccin rekening gehouden met tussentijds optredende mutaties in het genoom?
www.cnbc.com/2020/07/02/the-coronavir...

Ruconest heeft daar denk ik minder problemen.
Tom3
0
Zwitserland zit momenteel in een soort 2e golf. Osthoff heeft denk ik genoeg mogelijkheden om ruc uit te proberen:

www.swissinfo.ch/eng/covid-19_coronav...
s.lin
0
CENTOGENE kondigt handige thuisoplossing voor coronavirus aan, nu verkrijgbaar in Duitsland op de online marktplaats
Gepubliceerd: 23 juli 2020

CENTOGENE kondigt testkits aan voor de detectie van SARS-CoV-2-virus-RNA, nu beschikbaar op Amazon in Duitsland - de eerste in zijn soort die wordt aangeboden op de online marktplaats
Het aanbod omvat de levering van een volledige, veilige en hoogwaardige COVID-19-testoplossing - de toegang tot de innovatieve tests van het bedrijf aanzienlijk verbreden
Korte procestijden en digitale verzending van rapporten leveren resultaten direct aan de klant
Tests gevalideerd op basis van de referentierichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) / ??Charité
CAMBRIDGE, Mass. En ROSTOCK, Duitsland en BERLIJN, 23 juli 2020 (GLOBE NEWSWIRE) - CENTOGENE (Nasdaq: CNTG), een bedrijf in commerciële fase dat zich richt op zeldzame ziekten en die klinische en genetische gegevens in de praktijk omzet in bruikbare informatie voor patiënten, artsen en farmaceutische bedrijven hebben vandaag aangekondigd dat de gevalideerde COVID-19-testkit, genaamd CentoKit-19 ™, nu beschikbaar is in Duitsland op Amazon.de. CENTOGENE is de eerste aanbieder ter wereld die zijn innovatieve en uitgebreide testoplossing voor de detectie van SARS-CoV-2-virus-RNA via de online marktplaats voor alle individuen in Duitsland beschikbaar stelt.

“Preventieve, wijdverbreide tests vormen een verdere, essentiële en complementaire individuele maatregel als het gaat om het zo snel mogelijk detecteren en verbreken van infectieketens. In combinatie met de reeds vastgestelde maatregelen zal een end-to-end COVID-19-testoplossing ons allemaal ondersteunen wanneer we terugkeren naar de nieuwe norm, waardoor we scholen kunnen heropenen, concerten kunnen bijwonen of gewoon onze families kunnen bezoeken, ”zei Prof Arndt Rolfs, oprichter en CEO van CENTOGENE. "Door een uitgebreid aanbod te leveren, inclusief gedetailleerde, gemakkelijk te volgen instructies, zijn we in staat om onze lokale en wereldwijde gemeenschap te ondersteunen met een hoogwaardige, betaalbare en toegankelijke oplossing voor iedereen - rechtstreeks aan huis geleverd."

Over CentoKit-19 ™

De CentoKit-19 ™ bestaat uit een CE-gelabelde CentoSwab ™ (tweecomponenten droog plastic wattenstaafje voor oropharyngeale swabmonsterneming), een verzamelbuisje met barcodesticker, gelabelde en prepaid retourneerdozen, UN3373 plastic zak en een bijsluiter. Meer informatie over het testproces, inclusief de vereenvoudigde en handige workflow, is te vinden op www.centogene.com/corona .

De CentoKit-19 ™ is in Duitsland verkrijgbaar op zowel Amazon.de als AmazonBusiness.de. Voor Amazon-klanten is een enkele testkit zoals hierboven beschreven beschikbaar en kan een gezinskit, die vier complete kits bevat, ook worden gekocht. Zowel voor Amazon Business-klanten als voor Amazon-klanten zijn testkits beschikbaar die 25 afzonderlijke kits of 50 eenheden van de CentoSwab ™ bevatten.

Toegewijd aan de hoogste kwaliteitstests en gegevensbeveiliging

CENTOGENE is toegewijd aan het leveren van kwaliteitstesten aan de wereldwijde gemeenschap. De test detecteert een infectie van SARS-CoV-2 door specifieke RNA-moleculen te detecteren die afkomstig zijn van het genoom van het ziekteverwekkende coronavirus. De diagnostische procedure omvat: RNA-extractie, transcriptie van het RNA in complementair DNA (cDNA) door middel van reverse transcriptie en amplificatie (vermenigvuldiging) van virusspecifiek cDNA door middel van polymerasekettingreactie (PCR). De aanwezigheid van cDNA in het amplificatieproduct toont aan dat virusdeeltjes in het monster aanwezig waren en duidt dus op een actieve infectie met SARS-CoV-2.

De gebruikte methode is gebaseerd op de gepubliceerde methode van prof. Drosten (Charité, Berlijn). Deze test wordt in de WHO-documenten de "WHO Charité" -test genoemd. De analytische stappen en in het bijzonder de doelsequenties die worden gebruikt om het virale RNA met RT-PCR te detecteren, komen exact overeen met de publicatie door Corman, Bleicker, Brünink, Drosten, Landt, Koopmans, Zambon vanaf 17 januari 2020 en werden gevalideerd in interlaboratoriumtests , evenals in samenwerking met het laboratorium door Prof. Drosten. De test is ook gevalideerd in het CAP / CLIA / ISO-gecertificeerde analytische laboratorium van CENTOGENE en heeft een Emergency Use Authorisation (EUA) gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik door geautoriseerde laboratoria.

Naast de kit en de high-throughput diagnostische procedure, biedt de uitgebreide testoplossing een veilige SARS-CoV-2 testregistratieportal - met behoud van strikte gegevensprivacymaatregelen en met tijdgevoelige diagnostiek. CENTOGENE handelt in overeenstemming met de huidige specificaties van de AVG (Duitse verordening gegevensbescherming 'Datenschutzgrundverordnung') en de wet op de portabiliteit en verantwoording van de ziektekostenverzekering (HIPAA).

s.lin
0
Over CENTOGENE

CENTOGENE houdt zich bezig met diagnose en onderzoek naar zeldzame ziekten, waarbij echte klinische en genetische gegevens worden omgezet in bruikbare informatie voor patiënten, artsen en farmaceutische bedrijven. Ons doel is om rationaliteit te brengen in behandelbeslissingen en de ontwikkeling van nieuwe weesgeneesmiddelen te versnellen door gebruik te maken van onze uitgebreide kennis van zeldzame ziekten, waaronder epidemiologische en klinische gegevens, evenals innovatieve biomarkers. CENTOGENE heeft een wereldwijd gepatenteerd platform voor zeldzame ziekten ontwikkeld, gebaseerd op onze real-world data-opslag met ongeveer 3,0 miljard gewogen datapunten van meer dan 530.000 patiënten die meer dan 120 verschillende landen vertegenwoordigen op 31 maart 2020.

Het platform van het bedrijf bevat epidemiologische, fenotypische en genetische gegevens die een wereldwijde populatie weerspiegelen, en ook een biobank van de bloedmonsters van deze patiënten. CENTOGENE is van mening dat dit het enige platform is dat uitgebreid gegevens op meerdere niveaus analyseert om het begrip van zeldzame erfelijke ziekten te verbeteren, wat kan helpen bij de identificatie van patiënten en het vermogen van onze farmaceutische partners om weesgeneesmiddelen op de markt te brengen, kan verbeteren. Op 31 maart 2020 werkte het bedrijf samen met 39 farmaceutische partners voor meer dan 45 verschillende zeldzame ziekten.

Voor meer informatie verwijzen we naar het hoofdstuk Risicofactoren in ons jaarverslag voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019 op formulier 20-F, ingediend bij de SEC op 23 april 2020, en andere actuele rapporten en documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse effecten en beurs Commissie (SEC). U kunt deze documenten verkrijgen door EDGAR te bezoeken op de SEC-website op www.sec.gov.

www.biospace.com/article/releases/cen...
voda
0

SNCTP000003972 | NCT04414631 | BASEC2020-01252
PROTECT-COVID-19: gerandomiseerde, open-label, gecontroleerde pilotstudie om de werkzaamheid en veiligheid van toediening van conestat alfa te beoordelen in relatie tot de progressie van infectie met SARS-CoV-2 bij ziekenhuispatiënten

Gegevensbron: BASEC (geïmporteerd vanaf 29.07.2020), WHO (geïmporteerd vanaf 26.07.2020)
gewijzigd: 26.07.2020
Ziektecategorie: infecties en parasitaire aandoeningen, luchtwegaandoeningen (niet-kanker)
Korte beschrijving van proef (Gegevensbron: BASEC)

Na de eerste gevallen in december 2019 in Wuhan, China, heeft het ernstige acute respiratoire syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) zich wereldwijd verspreid en een pandemie van ongekende omvang veroorzaakt. Het klinische spectrum van de ziekte van COVID-19 varieert van asymptomatische transmitters tot ademhalingsinsufficiëntie en de noodzaak van beademing op de intensive care. Overmatige ontsteking is een kenmerk van deze ernstige stadia van de ziekte en lijkt grotendeels verantwoordelijk te zijn voor de ernstige longziekte. Bij de overmatige ontsteking zijn verschillende componenten van het immuunsysteem betrokken, waaronder het zogenaamde complementsysteem en het zogenaamde kinin / kallikreinsysteem. In het diermodel leidt remming van het complementsysteem tot minder ontsteking en longziekte bij coronavirussen. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de remming van het kinin / kallikreinsysteem.

Conestat alfa is een kunstmatig geproduceerd lichaamseiwit dat het complement en het kinin / kallikreinsysteem blokkeert. Het is niet onderzocht bij patiënten met COVID-19. Er zijn echter resultaten van een bijna identiek preparaat bij patiënten met ernstige infecties, wat suggereert dat Conestat alfa een positief effect kan hebben op COVID-19. Gezien het gebrek aan therapeutische opties en het effect van Conestat alfa op ontstekingen, is een interventionele studie bij COVID-19-patiënten nuttig om het werkzaamheidsprofiel en de veiligheid te beoordelen.
In het huidige onderzoek wordt conestat alfa naast de standaardbehandeling van 72 uur op de normale afdeling toegediend aan patiënten met een ernstige COVID-19-infectie. De controlegroep krijgt alleen de standaardbehandeling. De deelnemers aan de studie worden vervolgens gedurende 4 weken gevolgd en de tekenen van ontsteking in het bloed worden ook aan het begin gemeten.
Onderzochte gezondheidsvoorwaarden (Gegevensbron: BASEC)

Ernstige infectie met SARS-CoV-2 (COVID-19)
Gezondheids condities (Gegevensbron: WHO)
Zeldzame ziekte (Gegevensbron: BASEC)
Nee
Interventie onderzocht (bijv . Medicijn , therapie of campagne) (Gegevensbron: BASEC)
Studievoorbereiding: Conestat alpha is een kunstmatig geproduceerd lichaamseiwit (humane C1-remmer), dat in Europa en de VS is goedgekeurd voor een zeldzame erfelijke ziekte (tekort aan C1-remmer). In een experimenteel onderzoek kon de C1-remmer de overtollige ontsteking veroorzaakt door coronavirussen verminderen. Bovendien kon de C1-remmer de bijkomende schade als gevolg van de overmatige ontsteking bij dierproeven en pilotstudies bij patiënten met ernstige infectie (sepsis) verminderen.
Conestat alfa wordt elke 8 uur toegediend als intraveneuze injectie gedurende 72 uur, naast de standaardtherapie voor de COVID-19-controlegroep
: standaardtherapie voor COVID-19
De klinische toestand inclusief de noodzaak van beademing zal gedurende 14 dagen worden beoordeeld en ook ontstekingsmarkers in het bloed zullen worden bepaald.
Interventie (Gegevensbron: WHO)
Criteria voor deelname aan proef (Gegevensbron: BASEC)
- Leeftijd 18-85 jaar
- bevestigde ernstige infectie met SARS-CoV-2 (COVID-19) met longbetrokkenheid
- ten minste één risicofactor voor een gecompliceerd beloop: arteriële hypertensie,> = 50 jaar, overgewicht, hart-, long- of nierziekte, lage zuurstofverzadiging in rust, C-reactief proteïne> 35 mg / l
Uitsluitingscriteria (gegevensbron: BASEC)
- Konijnenallergie
- Zwangerschap en borstvoeding
- Blijf op de intensive care of mechanische ventilatie
Opname- / uitsluitingscriteria (Gegevensbron: WHO)
Meer informatie over de studie in het primaire register van de WHO
clinicaltrials.gov/show/NCT04414631
Meer informatie over de proef uit de WHO-database (ICTRP)
apps.who.int/trialsearch/Trial2.aspx?...

Voor meer, zie link:

www.kofam.ch/en/snctp-portal/study/51...

Met dank aan poster PBos (maanddraad)
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 0,988
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,014
Laag 0,988
Volume 5.323.102
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront