Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

10.000 IC-bedden leeg in Duitsland

9 Posts
agapim
0
Nog tienduizend ic-bedden leeg in Duitsland

Door ROB SAVELBERG

Updated 57 min geleden
Telegraaf 3-4-2020

BERLIJN - Terwijl in Nederland de kritische grens langzaam in zicht komt, heeft Duitsland nog genoeg ic-bedden beschikbaar. „Wij hebben nog tienduizend bedden op de intensive care vrij”, laat federaal minister van Gezondheid Jens Spahn vrijdag aan De Telegraaf weten. Nederland heeft een maximale capaciteit van 2.400 ic-bedden.

Of dit ook betekent dat de Bondsrepubliek in geval van nood buurland Nederland zal helpen kon de bewindsman nog niet zeggen. Tot nog toe zijn twee Nederlandse coronapatiënten in Duitse ziekenhuizen opgenomen. Onze oosterburen hebben ook uit het zwaar getroffen Noord-Italië en de Franse Elzas patiënten overgenomen.

In elk geval beschikken de Duitsers over verreweg de grootste capaciteit in Europa: „We hebben 28.000 ic-bedden. Dat aantal moet verdubbeld worden”, aldus CDU-minister Spahn. „Zeker 24.000 van die bedden hebben speciale beademingsapparatuur, waarvan er momenteel 14.000 bezet zijn.”

Operaties verschoven
Spahn: „We hebben 45 procent van onze capaciteit vrij gekregen door niet-dringende operaties te verschuiven.” Duitsland krijgt van medisch bedrijf Bayer verder gratis 600.000 tabletten van een malaria-middel dat tegen longziekten als Covid-19 zou kunnen helpen.

Als iemand met coronavirus besmet raakt, dan kan hij of zij het beste in Duitsland terecht. Op een bevolking van 82 miljoen mensen sterft er ongeveer 1 op de tachtigduizend. In Nederland is dat een op de 12.000 personen, bijna zeven keer meer.

.

Cézan
0
Zelfs USA met name NYC komt er tientallen tekort met 300 milj. mensen.
Uitgerekend US waarvan je denkt dat het daar mss beter geregeld is.
Heb trouwens gehoord dat je tot manufacturing van die dingen je ook de toeleveranciers nodig hebt voor de diverse componenten, vertraagt t nog eens extra.
Dat DLD er zoveel heeft en hier zo weinig. Vreemd ja zal ook met zuinigheid hier en volksaard daar te maken o.a.
Economie gaat voorop en diezelfde economie ligt op zijn gat nu. Hoe eruit te komen. Hell of a job.

Las vandaag..it is believed all started with the wet market in China. wet market..wordt mee bedoeld eten van dogs, cats, wild animals..etc.
geloof t 123.

Nu zijn rapen gaar, globally.
haas
0
tis natuurlijk niet alleen bedden,maar de totale "equipment aan apparatuur: en aansluitende monitoring. ÉN 3 BEKWAME PERSONEELSLEDEN PER BED !
iN nl WILLENDE aHOI DAARVOOR GEBRUIken (ALS COMPENSATIE VOOR rOTTERDAM VAN HET SONGFESTIVAL ?
Slotermeer in lelystad staan gebouwen die wss beter geschikt zijn
===============================================================
Gentse broers hebben alternatief beademingstoestel klaar voor productie

Jan en Stijn Herregodts met een exemplaar van hun beademingstoestel in het ziekenhuis van Aalst. ©Dieter Telemans
TOM MICHIELSEN
03 april 2020 08:00
Twee broers uit Gent, een spoedarts in opleiding en een doctoraatsstudent robotica, hebben samen met een twintigtal ondernemers, de consultant EY, de UGent en het OLV-ziekenhuis in Aalst een alternatief beademingstoestel ontwikkeld. ‘We zijn klaar om duizend toestellen per week te maken.’

Zaterdag 21 maart. De 25-jarige Jan Herregodts, een vijfdejaarsstudent geneeskunde aan de UGent, ziet tijdens zijn stage op de spoedafdeling van het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis in Aalst de toestroom aan coronapatiënten aanzwellen. 's Avonds op televisie zijn de horrorbeelden te zien van de Italiaanse ziekenhuizen en hun gebrek aan beademingsapparatuur. Hij praat erover met zijn broer Stijn, een doctoraatsstudent die zich specialiseert in robotchirurgie (UGent).

‘Hoe complex zou het zijn een vereenvoudigde versie van zo’n toestel te maken?', schoot bij beiden door het hoofd. 's Maandag hadden we de onderdelen besteld voor een prototype en vanaf woensdag hebben we dag en nacht doorgewerkt om dat in elkaar te steken’, vertelt Herregodts. Nu, tien dagen later, staat de daarvoor opgerichte vzw Gear Up Medical op het punt om het prototype in serie te produceren.

De bottleneck is nog de certificering en medische attestering van het beademingstoestel. Normaal duurt zoiets een jaar. Wij proberen dat nu in enkele dagen rond te krijgen.
STIJN HERREGODTS
INGENIEUR ROBOTCHIRURGIE UGENT EN INITIATIEFNEMER GEAR UP MEDICAL
'We hebben er dag en nacht aan gewerkt', vertelt Herregodts. 'De grootste uitdaging was niet eens de techniek. Van Jan Hendrickx en Ignace Demeyer, respectievelijk een anesthesist en een urgentiearts in het ziekenhuis van Aalst, kregen we de feedback dat het toestel potentieel heeft en dat ze geïnteresseerd waren om het te gebruiken.'
agapim
0
Nederland met zijn "beste gezondheidszorg van de wereld" (?):

Duitsland heeft naar verhouding globaal twee keer zoveel IC-beddden.

Naar verhouding sterven er in Nederland zeven keer meer personen dan in Duitsland...

Daar zou IC-Gommers zich eens over moeten uitlaten.

De scherpere toelatingsregels voor behandeling op een IC bevatten o.a. een leeftijdsgrens van 70 jaar.
Toepassing van die regels is volstrekt onaanvaardbaar zolang er bijvoorbeeld in Duitsland nog 10.000 lege IC bedden beschikbaar zijn.


En los van het bovenstaande is het ONBESTAANBAAR dat in deze tijden van CORONA pandemie o.a. het BRONOVO ziekenhuis in DEn Haag wordt uitgefaseerd en niet beter benut.
.
agapim
0
Vanavond in OP1 wist Pauw in de discussie over "het zwarte scenario" met IC_Triage_Gommers haarfijn toe te werken naar het geweldig grote aantal lege IC bedden in Duitsland.
Met alle respect maar ik vond dat de heer Gommers nauwelijks een antwoord had op de vraag als we in Nederland vollopen in de IC's waarom er dan niet veel meer wordt uitgeweken naar Duitsland i.p.v. o.a een leeftijdsgrens van 70 jaar te hanteren voor de toelating van patiënten op een IC.
Waarom niet ook de inspanningen van Van Rijn genoemd die er hard mee bezig is om e.e.a. met Duitsland te regelen?
Met het klungelige antwoord werd wat mij betreft bevestigd dat veel artsen in Nederland nauwelijks een acceptabel redeneervermogen hebben en slechts opgeleid zijn om een vaststaand protocol af te werken.

.
haas
0
Unklarheit über die Zahl der Intensivbetten in Deutschland
Die Krankenhausgesellschaft geht von mittlerweile 40.000 Intensivbetten aus. Beim zentralen Register sind allerdings aktuell nur knapp 24.000 gemeldet.

Barbara Gillmann
05.04.2020 - 15:54 Uhr 4 x geteilt
Krankenhäuser sollen die Anzahl ihrer Intensivbetten verdoppeln.

(Foto: dpa)
Berlin Ausreichend Betten auf den Intensivstationen – vor allem solche mit Beatmungsgeräten – sind die zentrale Ressource zur Verhinderung von massenhaften Todesfällen durch Covid-19. Die Bundesregierung hatte schon vor Wochen die Parole ausgegeben, die Zahl der registrierten Betten möglichst schnell zu verdoppeln – vor Beginn der Krise waren es 28.000.
agapim
0
quote:

haas schreef op 6 april 2020 00:47:

Unklarheit über die Zahl der Intensivbetten in Deutschland
Die Krankenhausgesellschaft geht von mittlerweile 40.000 Intensivbetten aus. Beim zentralen Register sind allerdings aktuell nur knapp 24.000 gemeldet.

Barbara Gillmann
05.04.2020 - 15:54 Uhr 4 x geteilt
Krankenhäuser sollen die Anzahl ihrer Intensivbetten verdoppeln.

(Foto: dpa)
Berlin Ausreichend Betten auf den Intensivstationen – vor allem solche mit Beatmungsgeräten – sind die zentrale Ressource zur Verhinderung von massenhaften Todesfällen durch Covid-19. Die Bundesregierung hatte schon vor Wochen die Parole ausgegeben, die Zahl der registrierten Betten möglichst schnell zu verdoppeln – vor Beginn der Krise waren es 28.000.
De 10.000 lege IC bedden in Duitsland (waarvan Nederland mogelijk ook een deel kan gebruiken) zijn gebaseerd op een totaal van 24.000 volledig uitgeruste IC bedden.
Men is bezig dit aantal te verdubbelen.

.
agapim
0
quote:

agapim schreef op 3 april 2020 23:51:

Nog tienduizend ic-bedden leeg in Duitsland

Door ROB SAVELBERG

Updated 57 min geleden
Telegraaf 3-4-2020

..................................................
..................................................

Op een bevolking van 82 miljoen mensen sterft er ongeveer 1 op de tachtigduizend. In Nederland is dat een op de 12.000 personen, bijna zeven keer meer.

.
Tot nu toe is in Nederland het aantal Corona slachtoffers vergelijkbaar met dat van ~6 neergestortte MH17 toestellen.

En uit de reactie van dhr Gommers gisteravond in OP1 krijg je sterk de indruk dat er in de Nederlandse medische wereld geen enkele belangstelling is om te achterhalen waarom het in Duitsland met de Corona-behandeling zoveel beter gaat ...

Past niet in het verdienmodel wellicht ?

.
agapim
0
107 Nederlandse coronapatiënten kunnen naar ic in Duitsland

Telegraaf 7/4/'20

In totaal kunnen 107 Nederlandse coronapatiënten terecht op de ic’s in 68 ziekenhuizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW). De ziekenhuizen hebben dat laten weten na een verzoek om hulp door minister Martin van Rijn van Medische Zorg, meldt de Duitse krant NRZ.

Volgens minister van Gezondheid Karl-Josef Laumann (CDU) van NRW zijn inmiddels al 37 Nederlandse patiënten opgenomen op ic’s in de Duitse deelstaat. In Nederland zijn er 7 ic-bedden op 100.000 inwoners, in Duitsland is dat aantal 34 op 100.000.

Laumann had het verzoek om hulp van Van Rijn afgelopen vrijdag voorgelegd aan de ziekenhuizen in NRW. Het universiteitsziekenhuis in Münster coördineert de verdeling van de Nederlandse patiënten.

„Vanzelfsprekend helpen we graag op een onbureaucratische manier, zolang de verzorging van onze eigen bevolking dat toelaat”, zei Laumann tegen NRZ. Volgens Laumann is in heel Duitsland nog 40 procent van de ic-bedden vrij beschikbaar. In NRW waren er op 31 maart in totaal 6161 ic-bedden, waarvan 4223 met beademing. Behalve uit Nederland neemt Duitsland momenteel ook coronazieken op uit Italië en Frankrijk.

.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront