Februari 2020 samen sterk

1.425 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toekomstbeeld
0
www.distrifood.nl/branche-bedrijf/nie...


Valt dit stukje vd puzzel ook weer uit te leggen.
De AH folder in 2019 nog effe weggetrokken bij Spotta en ondergebracht bij Sandd.


Cerburus
0
quote:

Slnc schreef op 6 februari 2020 21:47:


www.deraktionaer.de/artikel/aktien/de...


31 januari 2020 ? Thorsten Küfner
Deutsche Post: Dat is een reden om gelukkig te zijn

Goed nieuws voor Deutsche Post: Dankzij nieuwe regels voor zendingen vanuit het buitenland kan de logistieke gigant uit Bonn nu meer geld vragen voor pakketten uit China. Volgens het ministerie van Economische Zaken zijn de tarieven dit jaar al 27 procent hoger dan vorig jaar.

Dit blijkt uit een antwoord van de regering op een kleine vraag van de FDP-factie, die beschikbaar is voor het Duitse persagentschap. De kosten zullen waarschijnlijk de komende jaren verder stijgen. Ze compenseren de transportkosten die postbedrijven in de ontvangende landen maken.

Dit is goed nieuws, niet alleen voor Swiss Post. Duitse postorderbedrijven, voor wie concurrenten uit China het leven moeilijk maken met goedkope goederen, profiteren hier ook van. De nieuwe regels kwamen vorig jaar naar voren op een congres van de Universal Postal Union. De organisatie met 192 lidstaten regelt al meer dan 145 jaar het internationale postverkeer. Een paar maanden geleden bracht een dreiging vanuit de Verenigde Staten om de club te verlaten leden naar de onderhandelingstafel.

Hoewel de VS - met een invoervolume van meer dan 75.000 ton - dit jaar de tarieven zelf al met een speciale regeling mag vaststellen, zal dit vanaf 2021 alleen van toepassing zijn op andere landen.

Een achterstallige stap
Desondanks kunnen ze hun tarieven dit jaar al iets verhogen - wat leidt tot de aanzienlijke procentuele verhoging. Tot nu toe hebben de Chinezen weinig port moeten betalen voor hun pakketten omdat China nog steeds werd geclassificeerd als een land dat vooral werd gepromoot door de Universal Postal Union. Veel landen vonden dit absurd gezien de opkomst van China tot economische macht.

Chinese online retailers overspoelen al jaren de westerse markten met elektrische goederen en andere goederen. Volgens schattingen van de industrie komen er elk jaar 70 miljoen kleine partijen elektronische artikelen uit Duitsland naar Duitsland.

Ondanks de nieuwe prijsvrijheid zal er nog steeds een bovengrens zijn. De kosten mogen niet meer bedragen dan 70 procent van de binnenlandse verzendkosten en kunnen slechts geleidelijk worden verhoogd.

"Traditionele" verliesmaker voor Swiss Post
In 2016 concludeerde een studie van het Wetenschappelijk Instituut voor Infrastructuur en Communicatiediensten dat Deutsche Post een verlies van ongeveer EUR 120 miljoen per jaar leed door het transport van Chinese goederen en de kostenratio.


correct idem voor PostNl zoals in het verleden al weleens vaker op dit forum is gepost.

Was ook de voornaamste reden dat PostNL een aantal jaren geleden is begonnen het het verzamel van Chinese pakketten op afhaalpunten en dat je als consument een brief kreeg, dat je deze af kon halen. Dit was goedkoper dan het direct mee laten geven aan de bezorger veelal omdat deze pakketten ook nog een aangetekend waren (was gratis optie vanuit China onder UPO regels)..blij dat we daar vanaf zijn..
Vocht
0
quote:

Proconsul schreef op 6 februari 2020 19:48:


[...]
Gezellige tent dat PostNL zeg, je zal er maar eens werken.
Best dramatisch als ik dat zo lees.


Wat een pulp die link. Ranzig links geouwehoer.
Reply
0
Na vandaag nog maar 10 handelsdagen tot aan de cijfers mensen.
De geluiden uit "de markt" zijn tot op heden dat de integratie met Sandd beduidend voorloopt op schema wat, indien bevestigd, aan de kostenkant vanzelfsprekend ook een positief effect zal hebben. Stel je dan eens voor dat PostNL op 24 Februari aankondigt deze uitsparing van integratiekosten (deels) terug te geven aan de aandeelhouder middels alsnog een dividenduitkering van enkele centen. Dat zal reden zijn voor bepaalde partijen, welke nu aan de zijlijn staan, een positie (terug) in te nemen en is het spreekwoordelijke hek van de dam. Zou een geweldige stunt zijn!
moneymaker_BX
1
Dit is het grootste dramaaandeel/hok van de hele beurs
Met het slechtste Management
Gewoon weer stijf ROOD
Deze CEO moet zich heel heel heel erg schamen en zelf zeggen: ik stap op
luuk4
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 7 februari 2020 09:53:


Dit is het grootste dramaaandeel/hok van de hele beurs
Met het slechtste Management
Gewoon weer stijf ROOD
Deze CEO moet zich heel heel heel erg schamen en zelf zeggen: ik stap op
Gaat nog veel lager na de cijfers.Alleen dividend of buy out kunnen dit nog omhoog krijgen.Elke opleving wordt neergeslagen
Reply
0
quote:

gpjf schreef op 7 februari 2020 09:52:


Nou jij bent echt een believer hahaha


Voel er weinig voor om hier in de negatieve stemming mee te gaan zonder eerst de feiten omtrent de Q4 2019 cijfers en vooral Outlook 2020 te hebben meegekregen.
En ik heb jou ook weer wat opgevrolijkt, da's ook mooi meegenomen toch ;-)
Cerburus
1
"De geluiden uit "de markt" zijn tot op heden dat de integratie met Sandd beduidend voorloopt op schema wat, indien bevestigd, aan de kostenkant vanzelfsprekend ook een positief effect zal hebben" Das dan wel een geheime markt :P, de rest van de markt zegt sell sell sell ....gezien de koers..

Als je trouwens eens wat dieper kijkt naar de royal mail cijfers van gisteren, zit daar toch wel een lichtpuntje in qua parcels.. GLS heeft een % een groter omzetstijging dan volumestijging...iets wat PostnL nog nooit is gelukt..kortom hogere prijzen in de markt? Briefjes waren natuurlijk drama bij Royal Mail, vandaar de drop in koers..
Stroopwafel
1
Dat de koers niet explodeert na al die positieve berichten van de laatste tijd, komt nog wel dan.
Erny
0
Zelfs al zou PostNL miljarden aan overheidssteun ontvangen (opgehoest door u als belastingbetaler), dan zou het management nog niet in staat zijn om een fatsoenlijk verdienmodel op te zetten. Het geld zou immers direct worden verdeeld onder bestuur en management, en het restant zou worden gestopt in een sociaal fonds voor alle medewerkers en ex-medewerkes en franchise houders, en als extra bijdrage in de pensioenpot. Nee, laat Amazon deze markt maar overnemen, dan zijn we voor eeuwig van dit gezeik af.
moneymaker_BX
1
Proconsul
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 7 februari 2020 12:40:


De titel van dit draadje is echt een lachertje
We staan ALLEEN was beter geweest

Vind ik ook, vanmorgen eruit gepleurd, alles bij elkaar heeft dat dagenlange geneuzel mij een vette 0,92 opgeleverd :-)
Adios en succes met de draadjes!
Hansbeleg
0
Nu proconsul al weer snel is verdwenen als belegger in PostNL lijkt het me een mooi moment om alsnog dit draadje te sluiten dit voor het gemak van allen.

SVP hier NIET meer POSTEN, maar ga naar het 1e draadje dat geopend was:

www.iex.nl/Forum/Topic/1367638/3/Febr...


Yes we can
2
Ik post niet veel maar hou het op dit draadje, ben de negativiteit ondermeer in de tittels van de draadjes beu. Ik zou oprecht iedereen die elke dag negatieve berichten post over postNL en er dan bij vermeldt dat het nooit meer goed komt willen aanraden te verkopen. Neem gewoon jullie verlies, sluit de periode af en stop met posten ! Waarvoor dank ! Ik blijf daarentegen geloven in postNL en haar management zoals ik altijd heb gedaan.
wins
1
Proconsul
0
quote:

Yes we can schreef op 7 februari 2020 18:04:


Ik post niet veel maar hou het op dit draadje, ben de negativiteit ondermeer in de tittels van de draadjes beu. Ik zou oprecht iedereen die elke dag negatieve berichten post over postNL en er dan bij vermeldt dat het nooit meer goed komt willen aanraden te verkopen. Neem gewoon jullie verlies, sluit de periode af en stop met posten ! Waarvoor dank ! Ik blijf daarentegen geloven in postNL en haar management zoals ik altijd heb gedaan.

Kijk, een belegger naar mijn hart, ik koop ze ook weer als mijn kapitaal weer loskomt uit andere kansrijke beleggingen.
En als ik dan inmiddels al niet te laat ben natuurlijk, veel succes en winst toegewenst, aan alle positievelingen!
mdw zw
0
Ik geloof echt dat PostNL over afzienbare tijd terugkeert op oude niveau’s. € 3,50 is gewoon een logische prijs voor dit bedrijf. Zolang John de Mol erin blijft zitten heb ik goeie hoop op betere tijden. Het is toch niet logisch dat een bedrijf als Post omgerekend hetzelfde waard zou zijn als Pharming Groep ? Ik zeg jullie alles komt wel goed. MDW
wins
0
Moeten gewoon meer brieven gepost worden, met de kerst komt het wel goed dan nog extra kerstzegel erbij
1.425 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 13:36
Koers 1,358
Verschil +0,026 (+1,95%)
Hoog 1,373
Laag 1,338
Volume 2.175.640
Volume gemiddeld 7.227.729
Volume gisteren 5.182.192