Wat te doen met rente NUL?

Lees deze column op IEX.nl

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dead cat bounce
0
Lepre Chaun
1
De situatie kan kantelen als banken een stap verder gaan en een negatieve rente gaan rekenen. Slechts een op de tien mensen blijft dan sparen bij de bank, zeiden ze eerder in een enquête van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Een kwart zou dan gaan beleggen. “
In november stond er 369 miljard euro op Nederlandse spaarrekeningen. Dat is gemiddeld ruim 21.000 euro per inwoner.

Komt weer een boel geld naar de beurs ,
spartapiet
0
Je kunt moeilijk al je geld naar de beurs brengen. Dus het andere geld gewoon bij Leaseplanbank stallen, dan krijg je in ieder geval nog rente.
Vidoque
1
Altijd dat geneuzel dat er moet worden doorgewerkt tot je 72ste. De meeste zestig plussers, die nog moeten werken, worden in hun eigen organisatie waar ze werken vaak niet meer serieus genomen door de jonkies, die dezelfde fouten maken als de oudere werknemers destijds. Maar naar die ouderen wordt niet meer geluisterd. Die steeds hogere AOW leeftijd is alleen een truc van de overheid; een rigide bezuinigingsmaatregel. Bismarck was in de Duitse crisisjaren destijds ‘het genie’ om de pensioenleeftijd van 65 in te voeren. De werkenden moesten dan wel een hogere bijdrage geven aan de overheid. Ook hier was de truc dat het overgrote deel van de werkenden de 65 niet haalden.
Verlaag de pensioenleeftijd naar 60 en degene die niet willen genieten van hun laatste jaren, vrij van arbeid, mogen de keus krijgen door te werken tot dat magere Hein zijn fiets tegen hun tuinhekje plaatst.

bik
0
webama
0
Ik snap het probleem van 0% rente niet zo goed. De gemiddelde Nederlander heeft een spaarrekening van +/- 21000. Op zo'n bedrag maakt het nou ook niet uit of je 0% of 0,1% rente krijgt. Voor de mensen die vermogender zijn is een mix van verschillende assets van belang. Spaargeld, aandelen (zowel losse aandelen als ETF's), crypto, zelf heb ik ook nog een spaarverzekering met hoge rente, en eventueel grondstoffen. Met een goede mix is een mooi rendement absoluut mogelijk.
rationeel
1
quote:

bik schreef op 19 januari 2020 13:00:


Mage Hein krijgt een ieder klein,mien jong. De laatste jas heeft geen zakken!!!


Die zakken zijn misschien leeg. Maar de zakken va het nageslacht bij voorkeur niet.

Wanneer de huidige tendens van nivelleren en afpakken van ONS geld ons niet bevalt, dan zullen we toch andere leiders moeten kiezen.
wiegveld
0
Maak gewoon dollars van je euro's
Stal ze in trackers op de US obligaties (bv. TLT (ishares 20Y bond)
Rente daar nog steeds 1,8% en de dollar is veel veiliger dan de euro want enige wereldvaluta.
Andere optie is op beurs Damrak:
ISHARES USD TREASURY BOND 7-10Y ETF
IE00B1FZS798
EuroNext Amsterdam

idem, deelt uit mijn hoofd 2 x per jaar rente uit. en gekoppeld aan dollar.
Anti short
1
Mooi verhaal over de ECB. Ze willen dit. Waarom: Italië valt om als ze wat anders doen. De rentelast kan dat land niet meer dragen. Als genoemde ECB geen obligaties meer opkoopt, maar echte zekerheden verlangt zoals goud, US dollars, dan wordt het een ander praatje. Dan kan de rente ineens wel omhoog. Dit beleid is niets anders dan onteigening. Maar daar wil kennelijk niemand aan. We hebben nu met een politiek beursklimaat van doen. En de banken? Die moeten hun geloofwaardigheid en het contact met het publiek herstellen. De meeste klanten willen een aanspreekpunt in plaats van apparaten. Iemand die voor contante dollars komt, kan ook een andere dienst afnemen.
Anti short
0
De ECB gaat maar lekker door met het beleid. Ik raad ze aan om te kijken hoe het met de Latin Monetary Union verging. Ook een muntunie, die later uit elkaar ging. Het lot van de euro ligt in Berlijn, niet in Frankfurt am Main. Otto Normalverbraucher kan genoeg van deze politiek krijgen, en dan is het euro adé.
rationeel
1
quote:

Anti short schreef op 19 januari 2020 15:53:


De ECB gaat maar lekker door met het beleid. Ik raad ze aan om te kijken hoe het met de Latin Monetary Union verging. Ook een muntunie, die later uit elkaar ging. Het lot van de euro ligt in Berlijn, niet in Frankfurt am Main. Otto Normalverbraucher kan genoeg van deze politiek krijgen, en dan is het euro adé.


Liever vandaag dan morgen:)

Een fout begin, en een goed einde?
Snugger
0
Chaplord
0
Al met al legt abn de schuld bij de ecb maar verandert er niks aan de manier waarop ze hun geld verdienen, als verklaring wordt gebracht dat de ecb de rates van -.4% naar -.5% brengt echter wordt er niks naar buiten gebracht over het two tier system van de ecb waarbij de minimum deposity facility calculatie is veranderd. Door grotere delen van het overtollig kasgeld exempt te maken verandert er weinig voor abn danwel de andere grootbanken. Binnen abn staan de netto rente margins al jaren gelijk rond de 163 basispunten.
Banken zijn beursgenoteerd en hebben als enige doel maximalisatie vd winst echter is de uitleg minimaal.

www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2019/...
K.S. Anka
0
Kan iemand mij vertellen waarom banken nog steeds geld uit het niets creëren (denk aan verstrekking hypotheken), terwijl het spaargeld over de plinten klotst?
Volgens mij is de schuldenberg wereldwijd veel groter dan het totaal aan spaargeld. Die schulden moeten allemaal worden terugbetaald. Hoezo geen vraag naar geld? De waarheid is dat die schulden worden terugbetaald door nog meer schuld (geld uit het niets) te creëren. Al het spaargeld is in de verste verte niet voldoende om het huidige financieel-economische systeem in stand te houden. Ik ben benieuwd hoe hoog de rente zou staan als alle centrale banken hun opkoopprogramma's gaan afbouwen en de rente aan de vrije markt overlaten. Wedden dat je dan niemand meer hoort over een teveel aan spaargeld
kuddedier
0
Als alle schulden worden terugbetaald zou dat dramatisch zijn voor ons financieel stelsel!
Waarom hoor ik u denken?
Als schulden aan banken worden terugbetaald, verdwijnt dat geld uit de reëele economie en de bank streept het weg van zijn balans. Als dit op grote schaal gebeurt is er minder geld in de economie, als de hoeveelheid goederen gelijk blijft (of stijgt) betekent dit minder geld per eenheid 'goederen' = deflatie. Dit zou alleen gekeerd kunnen worden als de omloopsnelheid van geld significant omhoog gaat, dat is niet realistisch in een vergrijzende wereld.
Dus de enige weg naar voren om deflatie tegen te gaan is meer schulden.. de Japanse regering heeft dat al door
rationeel
0
In ieder geval een onrechtvaardig systeem, wanneer geld steeds minder waard wordt.
En ook voor velen totaal niet aanvaardbaar.
Stef Blok
0
Waarom die panische angst voor deflatie? Een voorbeeld: wie kon zich in het prille begin van de platte tv zich zoiets veroorloven? Nu staan ze bij Jan-en-alleman thuis te pronken (die platte tv's bedoel ik). De teneur op dit soort fora is dat het steeds weer de ouderen zijn die op de kop krijgen. De technologie blijft altijd buiten schot als aanjager van deflatie. Vreemd.
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
539,38  -20,60  -3,68%  28 feb
 AMS25-24h 546,67 +1,35%
 Germany30^ 11.880,60 -0,08%
 Dutch15-index 14.831,37 -4,51%
 BEL 20 3.488,60 -4,15%
 BRX20-24h 3.560,84 +2,07%
 Europe50^ 3.348,97 +0,59%
 Euro30-index 17.135,93 -3,78%
 US30# 25.697,37 +1,28%
 Nasd100# 8.543,87 +0,97%
 US500# 2.990,25 +1,19%
 Japan225# 21.118,74 -0,11%
 Gold World Spot (USD) 1.586,01 -3,59%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1027 +0,22%

Stijgers

Flow Traders +2,26%
AMG +0,96%
Basic-Fit -0,16%
VolkerWessels -0,23%
Van Lanschot ... -0,43%

Dalers

ICT Group -14,18%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -7,32%
ALTICE EUROPE... -7,04%
Fugro -6,60%