Wereldhave - 2020

3.601 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MFCons
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 7 februari 2020 12:54:


Heeft er iemand enig idee wie het Franse OG wil EN kan kopen/financieren ? Volgens mij zit juist die markt op slot. Tegen afbraakprijzen van de hand doen kan natuurlijk altijd maar dan kan de prijs wel eens erg laag worden.


De man bij ECP schijnt het te weten (LOL)
voda
0
'Een winkelcentrum met alleen maar winkels is niet meer genoeg'

Zeven maanden moesten beleggers wachten. Zo lang had de nieuwe topman van Wereldhave, Matthijs Storm, nodig om een plan te bedenken om het winkelfonds weer uit het slop te halen. Nu presenteert hij zijn strategie en die liegt er niet om.

Wereldhave gaat de zes winkelcentra in Frankrijk verkopen. De winkelbelegger kocht deze in 2014 van concurrent Unibail-Rodamco voor €850 mln. De centra in onder meer Rouen, Straatsburg en Bordeaux bleken al snel geen aanwinst, maar eerder een hoofdpijndossier. De huurinkomsten vielen tegen en Wereldhave kreeg het maar niet voor elkaar om de leegstand van bijna 10% sunstantieel terug te dringen.

Maar ook in Nederland en België, de andere landen waar Wereldhave actief is, wil Storm van vijf winkelcentra af. Hij zegt niet welke. De resterende zeventien winkelcentra gaat hij ombouwen. Elk centrum krijgt zo'n 25% minder winkelruimte. In plaats daarvan komen kantoren, fitness-ruimtes, fysiotherapeuten, horeca en andere voorzieningen. Deze transformatie gaat zo'n €325 mln kosten, schat het winkelfonds.


'Die investering is nodig. Doorgaan met winkelcentra met 100% winkels is in deze tijd niet meer genoeg. Je moet veel meer alibi's bieden voor mensen om naar centra te komen. Jongeren bestellen veel online, maar als ze eenmaal naar een centrum komen bijvoorbeeld voor de fitness, geven ze vrijwel altijd geld uit', zegt Storm in gesprek met deze krant.

Maar uw voorganger Dirk Anbeek had deze strategie toch al ingezet? Hij wilde andere functies toevoegen aan de centra zoals kinderopvang en kantoren.

'De strategie is nu veel beter onderbouwd. Toen was het meer dat af en toe een kansje werd gepakt, door een lege winkel op te vullen met bijvoorbeeld een tandarts. Ook andere winkelbeleggers doen dat. Maar wij gaan nu echt een kwart van de winkelcentra gericht transformeren. Niet één tandarts, maar een hele medische hoek. Dat zal soms minder huur opleveren, een fysiotherapeut betaalt minder huur dan een retailer, maar dat is verdedigbaar omdat het meer mensen naar het winkelcentrum trekt.'

Komen er ook woningen, daar is momenteel grote behoefte aan?

'We gaan samen met belegger en ontwikkelaar Amvest onderzoeken of we ook woningen kunnen bouwen bij onze centra. We hebben de nodige grond waarop dat zou kunnen. Dit is echter nog niet in onze kosten en winstramingen meegenomen, omdat het nog de vraag is of we bestemmingsplannen gewijzigd krijgen.'

En welke winkels gaan er dan uit?

'Dat verschilt per winkelcentrum, maar in Nederland is vooral bij mode het aantal winkelmeters nu te hoog. Het terugschroeven zal deels organisch gaan, door faillissementen of lokale ondernemers die geen opvolger hebben en deels gaan we kijken of we van huurders af kunnen.'

En de winkelcentra in Frankrijk worden geofferd?

'Het geld om te investeren moet ergens vandaan komen. We zijn in 2014 de Franse markt opgekomen, met het idee dat we daar verder zouden groeien. Dat is nooit gebeurd. Zonder die groei is het lokale apparaat daar te duur. Maar ook in Nederland en België gaan we afscheid nemen van winkelcentra die niet rendabel omgebouwd kunnen worden.'

Erkent u hiermee niet gewoon dat Frankrijk een verkeerde aankoop was van uw voorganger?

'Ik was niet bij de deal met Unibail-Rodamco destijds. De operationele cijfers in Frankrijk zijn nog goed, maar we zijn er gewoon te klein. In Nederland en België vechten we veelal tegen de winkelstraten in de binnenstad met onze winkelcentra. In Frankrijk vechten we tegen andere winkelcentra. De concurrentie is daar veel groter.'

Uw nieuwe strategie zet de winst en het dividend wel flink onder druk de komende jaren. Hoe gaat u beleggers tevreden houden?

'We verwachten de komende twee jaar minder winst te maken ja, daar zijn we eerlijk over. De winst per aandeel zal dalen van de huidige €2,81 naar een bodem van €1,40-€1,50. Daarna verwachten we weer 4% tot 6% te kunnen groeien per jaar. Ik denk dat beleggers blij zullen zijn met de sterkere focus die we aanbrengen. Ook gaan we geen aandelenemissie doen om onze schuld af te bouwen, dat zal ze ook tevreden stellen.'

Wat gaat u doen met het megapand van het failliet verklaarde Hudson's Bay in Tilburg?

'Daar hoop ik later dit jaar meer over te kunnen zeggen. Op de begane grond en de eerste verdieping blijven waarschijnlijk winkels, daarboven kijken we of er bijvoorbeeld kantoren of woningen kunnen komen.'

fd.nl/ondernemen/1333876/een-winkelce...
Thorgall
0
quote:

robrdam schreef op 7 februari 2020 12:51:


De beste stuurlui staan aan wal, dus neem mijn commentaar met een korrel zout. Maar winkelcentrum Woensel, als je het plat gooit en woningen gaat bouwen op die enorme vlakte is het al meer waard dan waarvoor het nu verkocht wordt. Laat staan een combinatie van eerste levensbehoeften (we zijn allemaal bang voor on-line en bezorgen, maar toch zijn de supermarkten allemaal vierkante meters aan het uitbreiden, wie is er nu gek?) en woningen op die zinloze steenvlaktes waar nu het blik gestald wordt.
dat schreef ik hierboven al. Eindhoven schreeuwt om ruimte voor kantoren en woningen. Grondprijs stijgt hard. Dit is kapitaalvernietiging. Willens en wetens. Iedereen die de markt in Ehv een beetje kent weet dit. Winkels inderdaad tegen de vlakte, daar is duidelijk geen behoefte aan en bouwen! Wat een brevet van onvermogen. Ik raak er niet over uitgeschreven.
Sita2015
0
Ben benieuwd wat de grootaandeelhouders ervan vinden?,die zien nu echt miljoenen verdampen
Adek 2001
0
quote:

Alalalonglong schreef op 7 februari 2020 12:15:


[...]

We duiken naar de bodem in de hoop goud te vinden. Soms is de zuurstof op voordat de bodem bereikt is. Dan is alles voor niks geweest.
thx, als ik e plannen nu zie, denk ik, te laat. De internet concurrentie wordt alleen maar sterker. K woon e helft van mijn tijd in Ierland, als je ziet dat de oude winkelstraten voor de helft leeg staan. Erger dan in Nederland.
Sita2015
0
quote:

Thorgall schreef op 7 februari 2020 13:01:


[...]dat schreef ik hierboven al. Eindhoven schreeuwt om ruimte voor kantoren en woningen. Grondprijs stijgt hard. Dit is kapitaalvernietiging. Willens en wetens. Iedereen die de markt in Ehv een beetje kent weet dit. Winkels inderdaad tegen de vlakte, daar is duidelijk geen behoefte aan en bouwen! Wat een brevet van onvermogen. Ik raak er niet over uitgeschreven.
t. Misschien is er wel een persoonlijk belang voor meneer Storm, en van hogere waarde als een eventuele bonus
Thorgall
1
quote:

voda schreef op 7 februari 2020 12:59:
'Jongeren bestellen veel online, maar als ze eenmaal naar een centrum komen bijvoorbeeld voor de fitness, geven ze vrijwel altijd geld uit', zegt Storm in gesprek met deze krant.

wat is dit voor niet onderbouwde marketing bullshit? De jongeren die ik zie op de sportschool, springen daarna snel op de fiets richting volgende bestemming. Wat hebben ze te zoeken bij de huisarts, de tandarts in het full sercicecentra? Ze gaan ook niet zitten in die kleine horecazaak. Jongeren zoeken elkaar op in het echte centrum van de stad om daar af te spreken, niet in een mall 5 km van het centrum van de stad.

Heeft ie wel enig onderzoek gedaan hiernaar. Waar liggen die data? Ik herken de uitspraken totaal niet in mijn omgeving.
hvb
0
Als ze een claimemissie hadden aangekondigd zou het probleem ook zijn opgelost. Dan zou er niets verkocht hoeven te worden, en zouden shorters waarschijnlijk snel moeten terugkopen. De wpa en het dividend zouden hoger blijven, en de noodzakelijke verbouwingen zouden ook geen probleem zijn met een dividenduitbetaling van 75% van het resultaat.

Ook een stockdividend zou het probleem hebben opgelost, en een rustige transitie mogelijk maken.
Thorgall
2
Is er nog een mogelijkheid dat het hele bestuur buiten wordt gezet en dit hele plan van tafel kan?
real123
0
Ze zeiden ook dat ze voor 20 miljoen aandelen kochten. Wss zijn ze enige die de aandelen van het bedrijf nog kopen. Jezus wat een teleurstelling
Thorgall
0
Niemand op dit forum met een long positie kan hier toch achter staan bij zoveel waarde dat een CEO laat verdampen in een dag. Dan versta je je vak toch niet?
hvb
0
quote:

Sita2015 schreef op 7 februari 2020 13:02:


Ben benieuwd wat de grootaandeelhouders ervan vinden?,die zien nu echt miljoenen verdampen


Ik denk dat Van Herk nu zit te grijnzen! Hij koopt bij op deze koersen tot over de 30%, doet dan een verplicht (laag) bod en köopt ondertussen verder, en haalt zo makkelijk 50%-plus binnen. Daarna van de beurs halen, en management vervangen door echte OG-mensen.
MFCons
0
quote:

Adek 2001 schreef op 7 februari 2020 13:04:


[...]thx, als ik e plannen nu zie, denk ik, te laat. De internet concurrentie wordt alleen maar sterker. K woon e helft van mijn tijd in Ierland, als je ziet dat de oude winkelstraten voor de helft leeg staan. Erger dan in Nederland.


Laat Storm naar ECP kijken, die doen dat goed. Niet een concept, maar een duidelijk plan met het centrum in verhouding met de omgeving.

Storm gaat als een Baviaan één concept uitrollen over centra waar dat niet altijd mogelijk is. Dit vereiste micro management, geen macro.

Ik raak er ook niet over uitgeschreven. Het is zo dom. Organische leegstand verwerken is meneer te min. Hij wil alles op een zelfde manier DIRECT doen. Ja meneer Storm dat kost inderdaad geld. Dus vergelijk je het met andere paden en dan kies je voor iets anders.

Proconsul
0
How low can you go?
Met die hoge intrinsieke waarde tov de koers en een ruig dividend kan je je geen buil meer vallen zou ik zo denken op deze koers.
Dividend 1,76 per aandeel, dus 11,5%
Kan terug vallen naar een euro,.... whauw dat is nog steeds 6,5%
Zie ik het verkeerd of is dat net even iets meer dan die 0,0% op mijn spaarrekening?
MFCons
0
quote:

Thorgall schreef op 7 februari 2020 13:10:


Is er nog een mogelijkheid dat het hele bestuur buiten wordt gezet en dit hele plan van tafel kan?


Ik ben voor actie. #CrowdAnger

Stichting Wereldhaveverliezen.
R0ME0
0
quote:

hvb schreef op 7 februari 2020 13:08:


Als ze een claimemissie hadden aangekondigd zou het probleem ook zijn opgelost. Dan zou er niets verkocht hoeven te worden, en zouden shorters waarschijnlijk snel moeten terugkopen. De wpa en het dividend zouden hoger blijven, en de noodzakelijke verbouwingen zouden ook geen probleem zijn met een dividenduitbetaling van 75% van het resultaat.

Ook een stockdividend zou het probleem hebben opgelost, en een rustige transitie mogelijk maken.Op deze koers in deze markt een claim emissie gaan aankondigen, dan sta je in no time onder de 10 euro want daar drukken ze het met gemak naar toe om vervolgens na de claim emissie weer terug te kopen van iedereen die blij is dat hij zijn claims iets hoger kan verzilveren.

Ondertussen verdubbel je dan met gemak je aantal aandelen en dus daalt de wpa en je dividend nog harder dan wat ze nu voorstellen.

Het grootste risico voor de koers is niet de markt maar het gebrek aan overduidelijke actie die de aandeelhouderswaarde vergroot.
In Amerika kunnen ze zoiets als geen ander, hier moet je met dit soort ingrepen bedacht door iemand waarvan je dan maar moet hopen dat ze ook nog uitkomen in een veranderende markt dat zodra het klaar is de markt niet toch nog anders veranderd is en er weer 300 tot 350 mio nodig is.

Het aandeel Wereldhave is potentieel heel goedkoop te noemen maar als de potentie er niet uit wordt gehaald en met de opbrengst van verkoop van assets wordt niet met zekerheid waarde toegevoegd maar potentieel nog meer waarde vernietigd dan snap ik dat het aandeel nu staat waar het staat want dan ben je straks nog verder van huis.

De onzekerheid blijft en dat is koren op de molen van de shorters.
MFCons
0
quote:

R0ME0 schreef op 7 februari 2020 13:19:


[...]

Op deze koers in deze markt een claim emissie gaan aankondigen, dan sta je in no time onder de 10 euro want daar drukken ze het met gemak naar toe om vervolgens na de claim emissie weer terug te kopen van iedereen die blij is dat hij zijn claims iets hoger kan verzilveren.

Ondertussen verdubbel je dan met gemak je aantal aandelen en dus daalt de wpa en je dividend nog harder dan wat ze nu voorstellen.

Het grootste risico voor de koers is niet de markt maar het gebrek aan overduidelijke actie die de aandeelhouderswaarde vergroot.
In Amerika kunnen ze zoiets als geen ander, hier moet je met dit soort ingrepen bedacht door iemand waarvan je dan maar moet hopen dat ze ook nog uitkomen in een veranderende markt dat zodra het klaar is de markt niet toch nog anders veranderd is en er weer 300 tot 350 mio nodig is.

Het aandeel Wereldhave is potentieel heel goedkoop te noemen maar als de potentie er niet uit wordt gehaald en met de opbrengst van verkoop van assets wordt niet met zekerheid waarde toegevoegd maar potentieel nog meer waarde vernietigd dan snap ik dat het aandeel nu staat waar het staat want dan ben je straks nog verder van huis.

De onzekerheid blijft en dat is koren op de molen van de shorters.


Precies, ik verwacht zeker geen grote afbouw.
Economische Vluchteling
0
Vanochtend nog op -7.5% de helft van mijn positie geliquideerd en daarover definitief ~40% verlies genomen. Gepaard met de koersdaling resteert slechts een normale positie.
Snap dat er stappen moeten worden gezet maar kan me niet vinden in een plan dat het direct resultaat dat van 2.80 naar 1.45 laat gaan de komende jaren, en een CEO die wil dat de markt ons daar alvast op waardeert. De strategie is te vaag en de toekomstige returns daarover te onzeker en je kan niet na een half jaar aan het roer nog verwachten dat je zonder eigen blaam de aandeelhouders zo kan scheren om voor jezelf een clean slate neer te zetten.

Dank voor de constructieve discussies afgelopen jaren allen!
En nogmaals moet ik Junkyard in het gelijk stellen

Onderstaande bullshit filmpje was overigens de druppel :)


www.linkedin.com/posts/wereldhave_wer...
Thorgall
0
quote:

R0ME0 schreef op 7 februari 2020 13:19:


[...]

Op deze koers in deze markt een claim emissie gaan aankondigen, dan sta je in no time onder de 10 euro want daar drukken ze het met gemak naar toe om vervolgens na de claim emissie weer terug te kopen van iedereen die blij is dat hij zijn claims iets hoger kan verzilveren.

Ondertussen verdubbel je dan met gemak je aantal aandelen en dus daalt de wpa en je dividend nog harder dan wat ze nu voorstellen.

Het grootste risico voor de koers is niet de markt maar het gebrek aan overduidelijke actie die de aandeelhouderswaarde vergroot.
In Amerika kunnen ze zoiets als geen ander, hier moet je met dit soort ingrepen bedacht door iemand waarvan je dan maar moet hopen dat ze ook nog uitkomen in een veranderende markt dat zodra het klaar is de markt niet toch nog anders veranderd is en er weer 300 tot 350 mio nodig is.

Het aandeel Wereldhave is potentieel heel goedkoop te noemen maar als de potentie er niet uit wordt gehaald en met de opbrengst van verkoop van assets wordt niet met zekerheid waarde toegevoegd maar potentieel nog meer waarde vernietigd dan snap ik dat het aandeel nu staat waar het staat want dan ben je straks nog verder van huis.

De onzekerheid blijft en dat is koren op de molen van de shorters.
Exact, dat is de aanpak die ik in de VS zie. Een CEO met visie (ook naargelang salaris daarvoor ontvangt) en die visie neerzet en uitvoert. De koers reageert op een dergelijk plan dan met vertrouwen op door een duidelijke stijging te laten zien. Ondanks de investeringen die er veelal mee gemoeid zijn.

Hier zien we een CEO die na een half jaar in zijn marketing polo shirt een concept wil neerzetten dat alweer achterhaald is als het gereed is. Vreemde combinatie van een boekhoudersmentaliteit met platgewalste marketingprincipes. Koers daalt ipv stijgt. Gebrek aan visie, vertrouwen, koers en daadkracht.
Koren op de molen van shorters.
MFCons
0
3.601 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 16:36
Koers 7,820
Verschil +0,035 (+0,45%)
Hoog 8,180
Laag 7,700
Volume 294.371
Volume gemiddeld 388.496
Volume gisteren 501.797