Januari 2020 Nederlanders verkopen steeds meer aandelen Niet zo slim als je aandelen Post.nl hebt , toch ?

2.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BoterbijdeVis
0
quote:

gpjf schreef op 23 januari 2020 10:51:


Andere wind ? Wel gebruikelijk probleem, namelijk concrete datum.!

PostNL stopt na 125 jaar met postboot in Biesbosch: 'Drie uur varen voor paar brieven’
PostNL gaat stoppen met de postbezorging per boot in de Biesbosch. Drie uur varen voor vijf adressen is niet duurzaam en efficiënt, vindt het bedrijf. Het is nog niet bekend wanneer de laatste ‘postronde’ plaatsvindt. ,,Een datum hebben we nog niet’’, zegt een woordvoerder van PostNL. ,,Omdat we niet weten hoe de toekomst eruit gaat zien


Dat ze er pas na 125 jaar achter komen dat dit niet duurzaam en efficient is zegt al genoeg :-((
Hansbeleg
0
quote:

Saibee schreef op 23 januari 2020 10:02:


Ik heb zonder de positie te vergroten m'n break-even punt in twee jaar tijd van 3.35 naar 2.08 gebracht.
Het dividend, opties schrijven en een keertje stevig afbouwen (begin november 2018) was de truc.

Maar ik geef toe; Postnl is voor mij als belegger een bron van ergernis.
Niet eerder een bedrijf in de porto gehad waar ik me zo vaak voor de gek heb laten houden; kortom ook van mezelf een misser van formaat.

Is het wel voor de gek houden, of gewoon glashard voorliegen, waar ligt de grens? Het is in mijn ogen na alle missers, of glashard voorliegen, of een totaal onvermogen, het totaal niet begrijpen van je eigen business. En zo lang er geen tucht uitgaat van grootaandeelhouders komt men er eenvoudig mee weg.
Op de aandeelhouder na leidt niemand van de andere stakeholders enige pijn.
gpjf
0
Hansbeleg
2
quote:

Bob1234560 schreef op 23 januari 2020 09:32:


Volg dit forum al tijdje. Zit nu 6 jaar in de Post. Het was ooit een fijne werkgever en collega heeft me overgehaald er in te investeren destijds. Geloofde in de toekomst, extra hulp aan huis, medicijnen bezorgen, groei pakketten. Het is helaas anders gelopen en ik sta veel in t rood. Probeerde altijd geduld te houden maarja ergens houdt t een keer op. Vooral de LT maak ik me zorgen, zeker als je de 10y trend bekijkt. Wie heeft nog argumenten om dit vast te blijven houden? Ik overweeg ivm de koersontwikkeling er een punt achter te zetten. Elke andere investering in een Aex of Amx bedrijf had beter uitgepakt afgeleopen decennium. Waarom zou t veranderen? Wie glheeft nog hoop in deze ellende?

Het MT houdt tot nu toe vol dat over max 23 maanden, men het progressieve dividend weer oppakt, dat zou dan 25c moeten zijn. Men keert 75% van de winst uit, ergo de winst zou dan 33c moeten zijn. Met een k/w van 10 kom je dan uit op 3.30 wat redelijk overeenkomt met wat de analisten nu nog verwachten.

Het probleem met dit MT is dat ze altijd veel beloven maar ver achterblijven bij het leveren. Ze hebben ook niet voor niets een disclaimer van een kwart A4.
Eind 2017 heb ik nog een mail van IR gehad waarin ze nog steeds achter de fantastische outlook van 2020 stonden. Vervolgens kwamen ze in feb 2018 met een winstwaarschuwing. De reden hiervoor waren de ACM maatregelen (schade 50-70M per jaar) waaronder de AMM status. Vervolgens winnen ze de AMM rechtszaak maar vertikken ze het nu een schadeclaim in te dienen.

Ook ik heb een hoop geld verloren aan PostNL en bijna elke andere belegging was achter beter geweest. Maar ik denk dat het bedrijf nog wel potentie heeft, dit MT heeft voor mij sinds 2018 al afgedaan. Maar om de een of andere reden kunnen ze maar aanblijven. Niemand heeft nu haast om in te stappen, de dividend duurt nog minimaal 12 maanden en de beurzen staan hoog. Nu instappen is dus een gok voor nieuwe beleggers en de oude durven niet meer bij te kopen. We blijven dus een beetje hangen nu.

De bekende disclaimer van PostNL, Vrij vertaald: We vertellen onze dromen maar bedenk, bij alles wat we zeggen kan het vriezen of dooien.

Toekomstgerichte uitspraken

Enkele uitspraken in dit persbericht zijn 'toekomstgerichte uitspraken'. Door hun aard omvatten toekomstgerichte uitspraken risico’s en onzekerheden, omdat zij zien op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich in de toekomst zouden kunnen voordoen. Deze toekomstgerichte uitspraken omvatten bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die buiten onze macht liggen en onmogelijk voorspeld kunnen worden, waardoor daadwerkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van een toekomstig resultaat dat wordt genoemd of geïmpliceerd. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, inschattingen, voorspellingen, analyses en projecties over de markten waarin wij actief zijn en verwachtingen en veronderstellingen van het management over mogelijke gebeurtenissen in de toekomst. U wordt gewaarschuwd zich niet onevenredig te verlaten op deze toekomstgerichte uitspraken, die alleen per de datum van dit persbericht worden gedaan en geen voorspellingen of garanties van mogelijke toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden zijn. Tenzij anderszins vereist door geldend effectenrecht, hebben wij geen enkele verplichting voor de openbaarmaking van eventuele revisies van deze toekomstgerichte uitspraken om gebeurtenissen en omstandigheden van na de datum van dit persbericht te publiceren, noch van zich voorgedane onvoorziene gebeurtenissen.


wins
0
BW2017
0
quote:

gpjf schreef op 23 januari 2020 13:40:


Ik blijf verbaasd dat werkelijk niemand hier iets aan ( kan/wil) doen!


Ja ongelofelijk !

Zij is geen kei harde ondernemer, zij zit er alleen voor de politieke ambities.
Ze weet totaal niet hoe ze geld moet verdienen.

Ben zo klaar met dit k*t aandeel
lucky14
0
quote:

wins schreef op 23 januari 2020 14:43:


Het Coronavirus drukt wel weer een stempel op ons Postnl aandeel


Er zijn in Nederland maar 2 echt "besmet". Je mag raden wie.
Vocht
0
Koindraak
0
Dit is pas het puntje van de ijsberg, let maar op !! Nu verkopen en samen gaan we short. Als je nu nog niet door heb dat dit aandeel naar de 1 euro gaat kun je beter stoppen met beleggen.
gpjf
1
Koindraak, je mag van mij je centen verdienen met short te gaan maar houd je herhaalde opruiende tendentieuze. negatieve opmerkingen bij je. Daar zit niemand op te wachten!
Go Go Go !
0
In de normale grote mensenwereld zou je toch verwachten dat een CEO door heeft wat er zich buiten de deuren van de onderneming afspeelt. Dat je door hebt dat je uiteindelijk op je uitspraken als topbestuurder zal worden afgerekend. Dat je jezelf zou moeten afvragen als eerstverantwoordelijke hoe de markt reageert wanneer je wederom op een cijferpresentatie met een paar kilo BS aan komt zetten.

Dat is in het geval van Harlekijn kennelijk totaal niet aan de orde. Beschermd door Jan en de politiek gaat ze haar goddelijke gang met deze Post&Pakketkraam. Helemaal niemand, die haar iets doet.

Wanneer ze straks niet levert denk ik dat de laatste steun van een paar overgebleven analisten ook sneuvelt en kun je vervolgens het aandeel bij elkaar vegen.

YTD -/- 11,84 %, Harlekijn the Dutch Sledgehammer ... Chapeaucharlie b
0
quote:

BW2017 schreef op 23 januari 2020 14:49:


[...]

Ja ongelofelijk !

Zij is geen kei harde ondernemer, zij zit er alleen voor de politieke ambities.
Ze weet totaal niet hoe ze geld moet verdienen.

Ben zo klaar met dit k*t aandeel

Snappen jullie dat nog niet, zij is alleen met zichzelf bezig, heeft schijt aan de aandeelhouders...als zij maar kan graaien uit die grote pot, wat er nog is...?
Hij wij kijken ernaar en doen niks...dus zij blijft bezig om het bedrijf te slopen!
Gelukkig heb ik de helft v mijn aandelen LostNL alreeds verkocht. We gaan de 1,50 opzoeken, let maar op mijn woorden, dit aandeel kan nooit, maar ook nooit meer naar de 3 euro + gaan, 2 euro is nog teveel en te hoog gegrepen.
Charlie
ps zo dat moest ik ff kwijt...
Jackpot1983
0
Ben benieuwd waar het deze keer gaat eindigen. Je kan je toch niet voorstellen dat je weer naar de 1.37 gaat.
kanhetlager
0
Cerburus
0
quote:

kanhetlager schreef op 23 januari 2020 15:34:


Het lijkt er steeds meer op dat ik een andere werkgever moet zoeken :-(


oei ben jij diegene de JDM heeft geadviseerd hierin te beleggen?...tja .. :)
charlie b
0
quote:

Jackpot1983 schreef op 23 januari 2020 15:28:


Ben benieuwd waar het deze keer gaat eindigen. Je kan je toch niet voorstellen dat je weer naar de 1.37 gaat.

Ja waarom ook niet..? Alles kan, zeker bij beleggen..?
Charlie
ps kan mss nog lager gaan, de 1 euro!
kanhetlager
0
quote:

Cerburus schreef op 23 januari 2020 15:38:


[...]

oei ben jij diegene de JDM heeft geadviseerd hierin te beleggen?...tja .. :)


Niet dat ik weet.
Cerburus
0
jeetje jeetje... wat een impact een boot wel niet op de koers kan hebben... hoop niet dat PostNL morgen stopt met flessenpost wat dan gaan we helemaal naar de haaien....
2.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 17:35
Koers 1,329
Verschil -0,027 (-1,99%)
Hoog 1,375
Laag 1,320
Volume 5.499.954
Volume gemiddeld 7.147.429
Volume gisteren 3.310.437