Rutte: 2020-Nieuw investeringsfonds van vele miljarden ?

16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
WEEKENDWORK:):) leesvoer..............

naast schiphol in zee imo nog mooi miljarden projekt:

inpolderen Markerwaard: voor bouwen huizen etc
===============================================
Korte toelichting voor Rutte en andere historica:)
in onderstaande film van de overheid wordt toegelicht de 5 polders
Oorspronkelijk zou Markerwaard
1e polder zijn In 30 er jaren zijn daar voor tig km dijken gebouwd. Bij Edam is er nog 3 km te zien. De andere dijken zijn gebruikt bij 1980 bij zuidelijke Flevoland
NOP werd eerst ingepolderd in 1945 want DenHaag had bedacht dat ze dan kort bij oude land met agrarische kennis etc waren

www.youtube.com/watch?v=F0O2dH4GDls

www.youtube.com/watch?v=t-DfZ9hGA14
haas
0
investeringsfonds van 40 miljard werd er in de media geroepen:

dus er kan wel 1 miljard naar het weer opstarten van subsidie voor boeren: asbest vervangen door zonnepanelen (= imo beter dan zonneparken aanleggen)
haas
0
Het kabinet wil een miljarden fonds voor beleggingen oprichten.
De Tweede Kamer heeft er problemen mee omdat de informatievoorziening matigjes is.
haas
0
nog één projekt: mss 1 miljard voor komende 5 jaren:

Er zijn 1.3 miljoen laaggeletterden in Nederland( volgens Icare Maart 2018)
Projekt per gemeente : help deze mensen met opleidingen

Grote kans dat mss 10% werk kan leren doen ? rijbewijs halen ? leren lezen ? Digitaal mee kunnen doen ?
Kansen op resultaat :10 % = 130.000 extra arbeidskrachten
haas
0
Investeringsfonds Invest-NL,gericht
op bedrijven die zich bezighouden met
innovatie of energietransitie,is van
start gegaan.Het fonds,met 1,7 miljard
euro in kas,staat onder leiding van
oud-PvdA-leider Wouter Bos.

Het fonds is vooral geïnteresseerd in
investeringen die te riskant zijn voor
de markt.Het geld is door de overheid
beschikbaar gesteld en het fonds mag
alleen investeringen doen die zichzelf
op termijn kunnen terugverdienen.

Het gaat dan om nieuwe projecten die in
de ontwikkelfase succesvol zijn,maar
voor verbeteringen of uitbreiding meer
geld nodig hebben.
leek2018
0
quote:

haas schreef op 16 januari 2020 17:25:


Investeringsfonds Invest-NL,gericht
op bedrijven die zich bezighouden met
innovatie of energietransitie,is van
start gegaan.Het fonds,met 1,7 miljard
euro in kas,staat onder leiding van
oud-PvdA-leider Wouter Bos.

Het fonds is vooral geïnteresseerd in
investeringen die te riskant zijn voor
de markt.Het geld is door de overheid
beschikbaar gesteld en het fonds mag
alleen investeringen doen die zichzelf
op termijn kunnen terugverdienen.

Het gaat dan om nieuwe projecten die in
de ontwikkelfase succesvol zijn,maar
voor verbeteringen of uitbreiding meer
geld nodig hebben.

Als de investeringen terug verdiend kunnen worden is het toch niet riskant!!!!!!!!!!!
jonas
1

Begrijp totaal niet het nut van dit fonds of het zou moeten zijn

1. Belangrijke politieke bestedingsbeslissingen buiten de politiek houden door eenmalig geld weg te sluizen en dan de bekende politieke elite en vriendjes weer te laten bepalen.

2. Werkverschaffing voor de heer Bos en zijn vriendjes.

3. Binnenhalen Europees geld met zekere garantie.

Welnu

1. Is ondemocratisch 2. Doet me denken regiems met corrupte vriendjes. 3. Kan ook anders maar beter is minder betalen en weg uit die EU.

Groet, Jonas
voda
0
Wouter Bos mag eindelijk zijn miljarden uitgeven

Ministers Wiebes (l) en Hoekstra (r). In het midden Wouter Bos bij het tekenen van de overeenkomst voor Invest-NLFD

Een druk op een rode knop en een explosie van gekleurde papiersnippers, zo ging Invest-NL van start. 'Dank u wel, de winkel is open', riep een enthousiaste Bos terwijl de laatste flarden papier de vloer van de zaal raakten. In een aanpalend kamertje op het Westergasterrein in Amsterdam tekenden de ministers van Financiën, Economische Zaken en Klimaat en oud-bewindsman Wouter Bos vervolgens het document dat de oprichting van het fonds regelt.
Invest-NL, €1,7 mrd groot, richt zich op de grote maatschappelijke thema's, zoals de energietransitie. Ceo Wouter Bos laat zich daarbij graag inspireren door econome Mariana Mazzucato. 'We mailen elkaar wel eens', zegt hij over hun contact.

Ondernemende overheid
De overheid moet zich volgens de theorie van Mazzucato niet beperken tot het oplossen van marktfalen, maar is zelf ondernemend en heeft ambitieuze doelen om vergrijzing, klimaatverandering en ongelijkheid aan te pakken. Publieke investeringsfondsen, zoals Invest-NL, passen in dat plaatje. Bos: 'Het aanleggen van warmtenetten is ingewikkeld. Er zijn veel partijen bij betrokken en de regelgeving is nog onduidelijk. Dat maakt dat traditionele investeerders zeggen: we wachten nog even. Dat kunnen wij ons niet permitteren, wij stappen in, ook al heeft dat bepaalde risico's.'

Investeringen in dergelijke technologie kosten al gauw honderden miljoenen. Zo investeren Nuon en Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) samen €400 mln in het warmtenet van Amsterdam. Bij investeringen van een dergelijke omvang dringt de vraag zich op of €1,7 mrd wel genoeg is. 'Als het fonds een groot succes wordt en er straks meer geld nodig is, dan lijkt me dat een mooi probleem om te hebben', zei aandeelhouder Wopke Hoekstra, minister van Financiën.

Kip-ei
Als het aan zijn collega Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat ligt zal Invest-NL zich niet richten op bestaande batterijtechnologie of windmolens, maar grote projecten met hoge risico's. ‘Bij heel veel dingen we Invest-NL niet nodig. Wie nu in de warmtepompen zit, heeft een grote markt voor zich en daar wens ik ze heel veel succes mee. Invest-NL gaat over projecten die wel een zetje kunnen gebruiken.’

Of daar genoeg van zijn, daar maakt de minister zich geen zorgen over. ‘Dat is een kip-ei vraag. Als het niet nodig is, dan moeten we het niet doen, maar het is niet zo dat het niet nodig is.' 'Malieveld-onderwerpen', zoals de zorg, onderwijs of landbouw, worden door de bewindsman ontmoedigd om zich te melden bij het fonds.

Lange aanloop
Donderdagmiddag luidde Wouter Bos onder toeziend oog van de ministers de start van 'zijn' Invest-NL in. 'We hebben er even op moeten wachten', de eerste zin op het lanceringsevenement van Invest-NL was direct raak, want de totstandkoming van het investeringsvehikel had nogal wat voeten in de aarde. Private investeringsfondsen vreesden marktverstoring en waren tegen en ook de politiek was niet eensgezind. Er waren onder meer zorgen over het spanningsveld tussen publiek investeren en het behalen van rendement. Invest-NL is een zogenoemd revolverend fonds. Van de donderdag toegezegde €1,7 mrd moet iedere cent terugkomen.

Bos: 'We kijken niet naar veel rendement en geen impact. Het gaat allereerst om impact en dan pas om rendement.' Dit kalenderjaar moet de eerste investering een feit zijn. Bos zegt dat zijn team van 46 man al zeker vijftig serieuze financieringsaanvragen in de pijplijn heeft. 'En we hebben ook al veel cowboys gezien.'

De frustratie liep het afgelopen jaar wel op, geeft Bos toe. 'We hebben vertraging opgelopen en we zijn ook goede mensen kwijtgeraakt die zeiden: dit wordt nooit meer wat. Het is een ontzettende domper om ondernemers uit te nodigen en als puntje bij paaltje komt niks toe te kunnen zeggen. Ik ben blij dat die fase achter ons ligt.'

fd.nl/economie-politiek/1331264/woute...
Bijlage:
objectief
0
quote:

jonas schreef op 16 januari 2020 19:20:Begrijp totaal niet het nut van dit fonds of het zou moeten zijnOude gepensioneerden, die bovendien niet uit de financiele wereld komen kunnen dit niet snappen. Schoenmaker blijf bij je leest. En het is democratisch, want de politieke vertegenwoordigers hebben het laten oprichten.
haas
0
kreta bouwt nw vliegveld,nu NL nog ? in de NoordZee mss ?
==============================
Het Griekse eiland Kreta krijgt een nieuw vliegveld. De vliegbasis van Kasteli wordt omgebouwd tot een vliegveld voor burgerluchtvaart en ligt op 35 kilometer ten zuidoosten van Heraklion (Nikos Kazantzakis) Airport. Populaire vakantiebestemmingen, zoals Chersonissos, Koutouloufari en Malia zijn sneller en gemakkelijker te bereiken. Men verwacht de luchthaven in 2024 of 2025 in gebruik te kunnen nemen. Een project waar al 35 jaar over wordt gesproken.

Op één na grootste vliegveld van Griekenland
Het project heeft een budget van 850 miljoen euro en gaat een hoop extra arbeidsplaatsen creëren. Kasteli Airport wordt de op één na grootste luchthaven van Griekenland en heeft een capaciteit om 9 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. Heraklion Airport heeft één landingsbaan, maar Kasteli Airport krijgt twee banen en er zijn mogelijkheden om deze uit te breiden in de toekomst.

De huidige landingsbaan van het militaire vliegveld is 2.450 meter lang en de tweede landingsbaan wordt 3.800 meter lang en is toegankelijk voor een Airbus A380. Men verwacht negen miljoen passagiers te kunnen afhandelen en met de uitbreidingen naar 15 miljoen passagiers te kunnen doorgroeien. Hiermee wordt het, na Athene, de op één na grootste luchthaven van Griekenland. Zo’n 27 passagiersvliegtuigen kunnen tegelijk staan op het vliegveld met in totaal 19 gates. Tevens wordt de snelweg doorgetrokken van Chersonissos tot aan Kastelli Airport. Hier mee worden transfertijden van en naar de hotels aan de noordkust van het eiland verkort.
haas
0
quote:

haas schreef op 8 februari 2020 17:29:


kreta bouwt nw vliegveld,nu NL nog ? in de NoordZee mss ?
==============================


EEMSHAVEN (AFN) - EMS Maritime Offshore (EMO), de exploitant van Heliport Eemshaven, heeft een langjarig contract getekend met Shell Aviation voor de levering van JET-A1 brandstof voor helikopters. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

De eerste levering van brandstof vindt al op korte termijn plaats.

Heliport Eemshaven zal binnen enkele weken volledig operationeel zijn en erkend zijn als internationale luchthaven.
De eerste commerciële helikoptervluchten hebben inmiddels plaatsgevonden.
JP Samosa
0
quote:

objectief schreef op 16 januari 2020 20:05:


[...]

Oude gepensioneerden, die bovendien niet uit de financiele wereld komen kunnen dit niet snappen. Schoenmaker blijf bij je leest. En het is democratisch, want de politieke vertegenwoordigers hebben het laten oprichten.


Dat fonds is toch opgezet door oude mannen in de leeftijd van 50Plus?
haas
0
Markerwaard maar inpolderen en 50% woningen MET zonnepanelen . Én 50 % parken/bomen:) De dijken liggen er al: incl. 3 km dijk bij Edam van 1935
DurianCS
0
quote:

haas schreef op 25 maart 2020 23:30:


uitbetalen groningers + kindertoeslag slachtoffers

en vergeet niet het belasten van de kindertoeslagfraudeurs.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
471,46  -6,82  -1,43%  03 apr
 AMS25-24h 469,25 -0,47%
 Germany30^ 9.545,46 -0,26%
 Dutch15-index 13.217,07 -0,32%
 BEL 20 2.857,05 -1,32%
 BRX20-24h 2.846,39 -0,37%
 Europe50^ 2.656,16 -0,26%
 Euro30-index 13.622,34 -0,95%
 Citi Dow Jones Indicatie 21.053,67 -1,55%
 Citi NASDAQ 7.526,83 -1,35%
 Citi S&P 500 Indicatie 2.488,60 -1,43%
 Citi Nikkei Indicatie 17.681,58 -2,08%
 Gold World Spot (USD) 1.618,40 +0,14%
 EUR/USD 1,0806 0,00%
 WTI 28,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Flow Traders +6,01%
Ahold Delhaize +3,84%
JUST EAT TAKE... +3,48%
Ajax +3,29%
GrandVision +2,68%

Dalers

Wereldhave -9,98%
UNIBAIL-RODAM... -9,05%
Aegon -8,49%
Nedap -7,93%
ADYEN NV -6,62%

Nieuws Forum

'Vergadering OPEC en bondgenoten uitg...
peter545 op 5 apr 2020 17:32
71
Aandacht belegger gaat uit naar steun...
Alexander op 5 apr 2020 17:27
5
Economen voorzien opnieuw miljoenen n...
Insurer82 op 5 apr 2020 17:18
43
Tesla levert te midden van pandemie m...
peter545 op 5 apr 2020 16:25
34
Unibail haalt 1,4 miljard op met obli...
mbrand85 op 5 apr 2020 15:34
15