Forum: Aperam » Aperam 2019 » Pagina: 29 | Eurobench.com

Aperam 2019

688 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
0
quote:

Lamacun schreef op 4 nov 2019 om 13:39:


[...]

"The US may postpone the introduction of duties on cars"
Als Trump een volgende handelsoorlog zoekt in Europa dan zal de autoindustrie hier het meest last van krijgen. Indirect dan ook Aperam.

"may" betekend in de bovenstaande zin "zou kunnen"; Trump die zoekt confrontatie op en zal ook een handelsoorlog willen met Europa. Omdat Europa ''unfair tariffs'' heft op Amerika.
Met China is nog niet alles opgelost en dan gaat Trump ook frontaal tegen Europa in.


Trump blijft een hork, maar hij kiest eieren voor zijn geld.
Hij moet 2e verkiezingensronde in en hij voelt de hete adem vd boeren.
Hij moet de 60 miljard met de chinezen realiseren.

Trump heeft bewezen dat hij eerst begint te stijgeren, maar later alles weer met de mantel der liefde bedekt.

Hij is nu veels te druk met zijn impeachment en de Chinezen krijgen hun zin.
Met Europa gaat het ook zelfde kant op.
Eerst schieten en daarna weer de vrede bewaren met de europeanen.


Knight V
0
Maar wij zullen zien.
Heeft geen zin om 2 dagen voor de cijfers te gaan speculeren.

We wachten af.

voda
0
Beursblik: zwak derde kwartaal Aperam verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
24,24 0,32 1,34 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Aperam zal in het derde kwartaal een zwakke winstontwikkeling hebben gekend. Dit zei analist Stijn Demeester van ING in gesprek met ABM Financial News.

Volgens Demeester zal de EBITDA in het derde kwartaal 69 miljoen euro bedragen, tegenover 123 miljoen een jaar eerder. De consensus mikt op 70 miljoen euro.

Het resultaat zou daarmee ook minder zijn dan in het tweede kwartaal, toen Aperam nog een EBITDA van 95 miljoen euro behaalde.

Bij de halfjaarcijfers zei Aperam zelf al te rekenen op een daling van de EBITDA in het derde kwartaal.

Demeester meent dat de winstontwikkeling van de fabrikant van roestvast staal negatief beïnvloed werd door seizoenseffecten en een lagere vraag, zeker in Europa en Brazilië, de twee belangrijkste markten voor Aperam.

Verder benadrukte de analist van ING dat de Aperam kampte met een hoge import van roestvaststaal in Europa. De verlichting die importbeperkingen moeten bieden, was volgens Demeester in het derde kwartaal nog niet merkbaar. Die traden ook pas in oktober in werking.

Demeester mikt daarnaast op een stijging van de nettoschuld in het derde kwartaal tot iets onder de 200 miljoen euro. Aan het einde van juni stond de teller op 176 miljoen euro.

Voor heel 2019 rekent de analistenconsensus op een EBITDA van 331 miljoen euro, terwijl Demeester zelf op 335 miljoen mikt.

ING hanteert een Houden advies voor Aperam met een koersdoel van 25,00 euro.

Aperam opent woensdag de boeken.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Alice1
0
We gaan er met verlies uitgaan vandaag. Ben er ff uit zag er zo goed uit vanmorgen. Winst verdampt tegenwoordig sneller dan de zon!
kusadasi
0
Volgens het persbericht van Aperam wordt er 4 nov.dat is vandaag,300miljoen $ vervroegd afgelost,mogelijk door nieuw uit te geven aandelen,gezien het hoge volume lijkt het er op dat deze nu geplaatst worden (nabeurs een persbericht)iemand die meer weet?
kusadasi
0
Zowel Acerinox en Outukumpu houden koersstijging van vandaag wel vast 3 tot 4 %,dus Aperam is een uitzondering.
Knight V
0
Demeester meent dat de winstontwikkeling van de fabrikant van roestvast staal negatief beïnvloed werd door seizoenseffecten en een lagere vraag, zeker in Europa en Brazilië, de twee belangrijkste markten voor Aperam. 


Wel een hele slechte analyse.
Is ING bang voor reputatieschade ??? Of ABM journalist maakt er een zooitje van.

Als je in je analyse geen verwijzing durft te maken naar de hetze jacht van Trump administratie dan ben je geen knip waard.
Oorzaak seizoen idd.., maar zorg dat je verhaal compleet is.
Trump loopt weg met wat hij heeft veroorzaakt. Het kost bedrijven miljarden aan omzet.

Wereldeconomie is vertraagd heer Demeester.

De wereldeconomie vertoont dit jaar maar 3 procent groei. Dat is de zwakste economische expansie sinds 2008 en 2009, toen de financiële crisis op zijn hevigst was. Volgend jaar bedraagt de groei 3,4 procent. Dat is een lichte toename, maar het blijft zwak.

Dit stelt chef-econoom Gita Gopinath van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), in de dinsdag verschenen halfjaarlijkse World Economic Outlook. Ten opzichte van de vorige editie, in april, is de raming voor de groei van de wereldeconomie in 2019 met 0,3 procentpunt teruggebracht, en die voor 2020 met 0,2 procentpunt


Mocht Demeester IEX volgen.
Hier een stuk voor je onderbouwing, ipv je ogen te sluiten voor de problemen waar bedrijven mee worstelen.
Beetje verdiepen hoe een bedrijf zich heeft aangepast aan de ellende en of 69 mio een verdienste is of niet,ipv vergelijken met 2018, betekent dat je niet aanpast aan huidige eis van analysewerk. Sinds 2008 crises moeten banken anders kijken en beoordelen hoe ze met risico en stress omgaan.
Blijkbaar is het werk van analisten nog niks veranderd en doen ze wat ze jarenlang altijd deden... vergelijken met het verleden.
Dat er een bom is neergestreken door de handelsvete, dat vergeten ze even.


Als belangrijkste oorzaken voor de [i]lage groei noemt het IMF oplopende handelsconflicten, met name die tussen de Verenigde Staten en China, toenemende geopolitieke spanningen en twijfel over „internationale samenwerking in het algemeen”. Die eisen hun tol bij investeringsbeslissingen, het vertrouwen van bedrijven en internationale handel.

[/i]


kusadasi
0
Rider
0
Ik ben blij dat ze nu al uit gaan van slechte resultaten dan zit dit al in de koers verwerkt.
alrob
0
quote:

Rider schreef op 4 nov 2019 om 19:19:


Ik ben blij dat ze nu al uit gaan van slechte resultaten dan zit dit al in de koers verwerkt.

Ja was voor mij reden om flink bij te kopen. Maar blijft een gok, uiteraard; niet meer en niet minder. Slechter dan verwacht kan altijd. Maar een overdrijving van een negatieve reactie op de cijfers valt dan minder te verwachten. Dus ingeval negatief, een paar procenten van de koers eraf maar niet met dubbele cijfers. uiteraard wishful thinking.
alrob
0
Vandaag stilte voor de storm. Kwestie van roestvrij stalen zenuwen.
De vraag is hoe slecht zijn de resultaten; nooit een leuk uitgangspunt.
nonserver
0
Word vlak voor het sluiten wat aangekocht , ik ben eruit gegaan gisteren en dat is goed nieuws , overal waar ik mijn winst gaat het explosief stijgen. Pharming en besi.
alrob
0
Een stijging vandaag zegt niets over morgen; was bij PostNL helaas ook onlangs het geval. De beursdag voor de cijfers een mooie slotstijging en de volgende dag een zeer flinke dip vanwege de cijfers. Koffiedik kijken dus. Maar ik denk wel zo, dat elke stijging vandaag de klap morgen minder hard laat worden. We blijven optimist.
alrob
0
quote:

Rider schreef op 5 nov 2019 om 18:26:


RSI staat weer hoog.. Benieuwd wat de koers morgen gaat doen.

Inderdaad op basis van enkel het t.a. plaatje zou het (te) riskant geweest zijn om vandaag in te stappen of bij te kopen. De koers is de weerstand dicht genaderd en de RSI is hoog. Billen knijpen dus.
voda
0
*Aperam mikt op lichte stijging van EBITDA in Q4
07:04
*Aperam Q3 nettowinst 37 miljoen euro, was 57 miljoen euro in Q2
07:04
*Aperam Q3 nettoschuld 172 miljoen euro, ING mikte op 200 miljoen euro
07:04
*Aperam Q3 EBITDA 79 miljoen euro, ING mikte op 69 miljoen euro

bron Binck
voda
0
Resultaten Aperam iets minder onder druk dan voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
24,57 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Aperam heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder sterk gepresteerd dan in het kwartaal ervoor, maar verwacht wel lichte verbetering in het lopende kwartaal. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de fabrikant van roestvast staal.

Volgens CEO Timoteo Di Maulo had Aperam te kampen met negatieve seizoensgebonden effecten, een hogere importdruk en algehele zwakte op de markt. Desondanks sprak de topman van solide resultaten, waarbij het bedrijf erin slaagde om de nettoschuld op een laag niveau te houden.

In het afgelopen kwartaal kwam het EBITDA-resultaat uit op 79 miljoen euro, tegen 95 miljoen euro een kwartaal eerder en 123 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. ING mikte voorafgaand aan de cijfers op een EBITDA van 69 miljoen euro en de consensus hield rekening met 70 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 37 miljoen euro tegen 57 miljoen euro in het tweede kwartaal, ofwel een winst per aandeel van 0,47 euro tegen 0,69 euro.

De vrije kasstroom voor dividend en het inkoopprogramma van eigen aandelen bedroeg 45 miljoen euro tegen 72 miljoen euro in het tweede kwartaal.

De nettoschuld kwam uit op 172 miljoen euro per 30 september tegen 176 miljoen euro eind juni. ING mikte op een schuld van "iets onder" de 200 miljoen euro.

Outlook

Aperam verwacht voor het lopende vierde kwartaal dat de EBITDA weer licht zal stijgen ten opzichte van het resultaat uit het afgelopen kwartaal. De schulden zullen in het vierde kwartaal afnemen.

Voor heel 2019 rekent de analistenconsensus op een EBITDA van 331 miljoen euro.

Topman Di Maulo verwacht wel dat de ontwikkelingen uitdagend blijven. "Verdere acties om oneerlijke handel tegen te gaan zijn dit kwartaal gelanceerd om weer een gelijk speelveld te krijgen", aldus de topman. Vooral de import van goedkoop roestvast staal uit China is een probleem voor Europese fabrikanten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Knight V
0
Thx voda....

Het is groen, we gaan over de 25 en pakken de grens van 27 en zullen een leuke stijging zien als idd Trump belooft om de importheffingen terug te draaien.

Hebben de chinezen en de amerikanen goede afspraken gemaakt hoe ze aan elkaar 350 miljard gunnen.
Hue krijgt zijn verkoop channels in Amerika weer terug en kan Amerika zijn handelspositie vergroten in de wereld.

Europa loopt achteraan en moet "nog" afspraken maken hoe ze de chinezen kunnen stoppen om goedkoop staal te dumpen in Europa.
voda
0
Tegenwind voor roestvrijstaalmaker Aperam

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 07:22 | Views: 429

Aperam 05 nov
24,57 0,00 (0,00%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Roestvrijstaalmaker Aperam heeft in het derde kwartaal flink minder omzet en winst geboekt dan een jaar eerder. De onderneming weet dat, naast de gebruikelijke seizoensinvloeden, aan prijsdruk door import van roestvrijstaal uit andere regio's en minder vraag uit de markt. Aperam verwacht dat de marktomstandigheden nog wel even uitdagend blijven.

De Europese Unie heeft enkele maatregelen genomen om dumping van goedkoop staal tegen te gaan. Door Amerikaanse importheffingen komt er veel meer roestvrijstaal naar Europa. Aperam hoopt dat die stappen uit Brussel vruchten af beginnen te werpen.

De omzet van Aperam kwam uit op 972 miljoen euro tegen 1,1 miljard euro in het derde kwartaal van 2018. Het bedrijf verscheepte 418 kiloton staal. Als operationeel resultaat (ebitda) zette Aperam 79 miljoen euro in de boeken. De nettowinst kwam uit op 37 miljoen euro, dat was een jaar eerder nog bijna het dubbele.

Aperam bracht de schuldenlast in de periode iets omlaag en mikt erop dat in het huidige kwartaal opnieuw te doen. De operationele winst valt deze periode naar verwachting iets hoger uit dan in het derde kwartaal.
voda
0
'Aperam presteerde beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 08:42 | Views: 0

Aperam 05 nov
24,57 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het operationele resultaat van Aperam was beter dan voorzien. Ook per ton geleverd staal zette Aperam een hoger operationeel resultaat in de boeken, merken analisten van Morgan Stanley op.

De vrije kasstroom viel eveneens hoger uit dan verwacht en die werd door Aperam aangewend om de schuldenlast te verlagen. Daarmee ligt het roestvrijstaalbedrijf voor op schema en Aperam gaf al aan in het vierde kwartaal meer schulden af te willen lossen. Morgan Stanley heeft een equalweight-advies voor het bedrijf.

Analisten van Jefferies wijzen op de betere resultaten die de Braziliaanse tak van Aperam in de boeken zette. De verwachting van een iets hoger operationeel resultaat komt overeen met de consensus van analisten. Jefferies heeft een buy-advies voor Aperam.

Het aandeel Aperam sloot dinsdag op 24,57 euro.
688 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jan-20 17:35
Koers 27,310
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,850
Laag 27,210
Volume 283.534
Volume gemiddeld 326.518
Volume gisteren 283.534